Pojedina slova i brojevi na tastaturi odjednom ne rade! Pomoć!

Ovo mi se dosad nikada nije desilo. Naime, odjednom mi je tastatura u kompjutera prestala da radi, tačnije nekoliko karaktera i to sljedećiih: 6 7 Z U H J N i M.

Nisam prosipao nikakvu tečnost što me je dodatno zbunilo tako da ako mi neko može objasniti kako da podesim da svi brojevi i slova ponovo rade pošto pretpostavljam da sam nešto softverski zeznuo samo neznam šta.

Sorry neznam odgovor, ali kako si napisa 6 7 Z U H J N i M ako ti ne radu. Inače u Linuxu se to rješava sa keymap.

Kako se radi o skupini kontakata na tipkovnici sigurno je nešto crklo, ili elektronika tastature ili si zalio taj dio nečim pa je ili zgorilo ili se sljepilo (kola, sprajt), ovo su ti simptomi 99% nove tipkovnice :stuck_out_tongue:

Slova koja mi ne rade kopiram po principu copy/paste-a svakog slova što mi oduzima jako puno vremena.

Dali možda znaš dali postoji kakva Windows verzija tog keymap-a?

[quote="-ekser-"]Slova koja mi ne rade kopiram po principu copy/paste-a svakog slova što mi oduzima jako puno vremena.

Dali možda znaš dali postoji kakva Windows verzija tog keymap-a?[/quote]

Probao si u Start Meniju potražiti “osk”?

A da ipak posudiš drugu tipkovnicu da se uvjeriš da problem nije (možda) hardverski?

i mene ovo zanima, imam isti problem sa slovima na tastaturi

Imao sam isti problem, ali tipkovnica je bila wireless, dakle imala je receiver i baterije u sebi. To se jedino događalo kada je receiver bio previse udaljen (signal nije dobro dopirao do njega) ili su baterije bile pri kraju, pa nisu dobro lovile tipke. Ako nemas wireless tipkovnicu onda je problem 99% u samoj tipkovnici … nesto si prolio po njoj ili dr. sto je uzrokovalo los kontakt ili potpuni prekid.

UPDATE: Neznam kakvu tipkovnicu imas, no moguce ako imas neku s previse funkcijskih tipki da se zaglavila ta FN ili CRTL ili neka druga tipka, pa uzrokuje problem kod ostalih tipki :smiley: