Pokretanje Mac na PC

Imam jedan racunar koji ne koristim a htio bih na njega pokrenuti [color=“Red”][color=“DarkOrchid”]Mac OS X Snow Leopard[/color][/color]. Naravno PC je imao do sad Win XP, a cuo sam da ima nacina da se instalira Mac.
Znate li postupak kako?
Konfiguracija je:
Pentium 4 CPU 1,6 GHz
1,5 RAM
60 GB Hard disk
3 particije diska

Najlakse ti je koristiti virtuelnu masinu, tj. VMware Player…

Samo skini sa torenata Mac OS :smiley:

[quote=“nike”]Najlakse ti je koristiti virtuelnu masinu, tj. VMware Player…

Samo skini sa torenata Mac OS :D[/quote]

isprobano.
skinuo sam gotovu instalaciju za vmware.bilo mi je užasno sporo, virtualnoj mašini sam dao 3 gb rama.
a ako ideš sam instalirati, namučit češ se i pitanje da li češ uspjeti instalirati.

[quote=“Lola”]isprobano.
skinuo sam gotovu instalaciju za vmware.bilo mi je užasno sporo, virtualnoj mašini sam dao 3 gb rama.
a ako ideš sam instalirati, namučit češ se i pitanje da li češ uspjeti instalirati.[/quote]

Hoces li mi dati neki link za instalaciju da se ne mucim tražeci koji je pravi(moze na pm), i ima li neki postupak kako se ide sa vmware. To nisam nikad radio pa ne znam bas.

ono što te zanima se zove - hackintosh (to je termin koji ti treba koji želiš guglat, nać ćeš hrpe tutoriala). problem je hardver uglavnom i što moraš imati jače PC računalo nego što bi bilo originalno apple-ovo i problem je sa kompatibilnosti hardvera.

samo nekakve orjentacije radi, imam kod kuće nekakav stari G4 powermac koji ima 2 procesora na 1,25ghz i 1gb rama i na njemu radi leopard, ali osjeti se da je to na granici, da neke stvari sporo rade i zatrzavaju. e sad, to je njihova arhitektura i ta konfa (ok stara je ali opet) jedva gura leoparda. čisto da znaš šta možeš očekivat od p4 1,6, osobno mislim da ti to baš neće radit kako možda želiš

sretno

Skinuo sam 3-4 vmware macosx imagea i niti jedan mi nije radio. Hardware sam provjerio i trebao bi odgovarati (lenovo r500). Bitno je da proc ima sse3 i sse4 instrukcije, koliko me sjecanje sluzi. Takodjer, u vmwareu se stvar vuce dosta i na puno jacoj konfiguraciji.

Jedini pravi nacin da to radi kako spada je dual boot. Znaci skidanje nekog hackintosh instalacijskog DVDa, i puno sati zabave dokle stvar ne proradi :slight_smile: Vjerojatno i neki komad hardwarea nece raditi, ako na kraju se OS i uspije bootat.
Ja probao jedanput-dvaput, i uvjek mi zapelo kod detekcije diska i SATA/RAID kontrolera (neznam dali je zbog AHCIa ili neceg treceg). Nije mi se dalo vise zezat pa sam odustao.

evo pa uživaj.

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Vmware

Jel mi za Hackintosh (sa Snow Leopardom) treba neka posebna verzija instalacionog Mac-a ili može ona regularna:

  • Mac OS X version 10.6 Snow Leopard , (ona koja ide i za Mac racunare).

koliko ja znam snow leopard je nadograda na leoparda 10.5

E imam pitanje, ja imam laptop HP-ov Pavilion dv6-2160em. Uglavnom, komp je dosta nov, ima oke procesor (Intelov i3 2,13GHz - dual core, x64) i 4GB rama. I 500GB harda. Taj hard mi je podjeljen na 2 particije. Jedna od 60GB na kojoj su osnovni programi i Windowsi 7, a druga od 403 GB na kojoj su ostali programi, filmovi, mjuza, igre itd.

Zanima me slijedeće:
1.) Ako od te druge particije odlomim dio i napravim treću particiju, hoću li moći na nju instalirati MacOS bez da izbrišem Windowse i ovo s prve dvije particije?
2.) Hoću li moći nakon instalacije MacOS-a bezbrižno koristiti glazbu i filmove s druge particije koristeći i MacOS i Windowse 7?

Hvala…

  1. Da, ali pitanje je da li ce ti OSX procitati sav hardver kako spada
  2. OSX bez problema cita (i pise) na NTFS particije preko NTFS-3g-a tako da ne bi trebalo biti problema iako su oni itekako moguci.

Jedino sto ne znam koja je tocno prednost instalacije OSX-a na non-mac racunalo (ako vam je dosta Windowsa, imate Linux - OSX je tako i onako dosta slican (a opet tako razlicit)… :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja