[Pomoc] Background link

Pozdrav, da odmah kažem šta bih ja htio. Želim napraviti na kada se klikne na background da redirekta na određenu stranicu. To želim napraviti na wordpressu.

Imam ovaj kod

<script type="text/javascript">
$('body').click(function(){
window.location = tvoj url;
});
</script>

Ali ne znam di da ga ubacim

Ako se neko razumije malo više u wordpress molim pomoć

Unaprijed se ispričavam ako sam promašio pdf

Stavi u header između i tagova.

U kojoj datoteci ?

header.php

E sad imam problem sa onim kodom.

Ako bi mi neko mogao napraviti neki koji on misli da će sigurno raditi. Znači da postavi za pozadinu određenu sliku i da kad se klikne na tu sliku da redirekta na određenu stranicu.

Hvala

ajd pomoci cu ti ja, stavi sliku u neki div, neka se zove recimo slika-u-pozadini

js kod:

function loadajEvente() {
    document.getElementById("slika-u-pozadini").onclick {
        window.location = 'http://www.nova-lokacija.com';
    }
}

window.onload {
    loadajEvente();
}

ako ti treba i html kod za tu sliku:
<img id=“slika-u-pozadini” …

i da napomenem: ovaj javascript stavi gdje god zelis, nebitno je kad se loada…

mozes tako i za body… ovo ti je direktno da reagira za tu sliku…

Hvala. Ali opet imam problem.

Ovako stavio sam sliku /images i zamjenio sam “slika-u-pozadini” sa imenom slike tj. sa “slika.png”

I ne radi mi samo mi na portalu to izbacuje. Kao obični tekst

[quote=“Korda”]Hvala. Ali opet imam problem.

Ovako stavio sam sliku /images i zamjenio sam “slika-u-pozadini” sa imenom slike tj. sa “slika.png”

I ne radi mi samo mi na portalu to izbacuje. Kao obični tekst[/quote]

heh gledao sam, to je taj tvoj portal… pa moras stavit kod koji sam ti dao u tagove… nemo samo tako stavit…

A jbg tek sam počeo sa html.

Stavio sam u to ali opet imam problem.

Sada ne prikazuje taj tekst ali ne pokazuje ništa niti sliku niti kad se klikne na background ne otvara ništa jt. sve ko prije

ovako sam stavio

<script>
function loadajEvente() {
    document.getElementById("300x250.png").onclick {
        window.location = 'http://www.nova-lokacija.com';
    }
}

window.onload {
    loadajEvente();
}
</script>

[quote=“Korda”]A jbg tek sam počeo sa html.

Stavio sam u to ali opet imam problem.

Sada ne prikazuje taj tekst ali ne pokazuje ništa niti sliku niti kad se klikne na background ne otvara ništa jt. sve ko prije

ovako sam stavio

<script>
function loadajEvente() {
    document.getElementById("300x250.png").onclick {
        window.location = 'http://www.nova-lokacija.com';
    }
}

window.onload {
    loadajEvente();
}
</script>

[/quote]
opet si me totalno krivo shvatio…

ajd evo ti skripta za body, i nista ne mijenjaj! uglavnom sliku ubaci u css-u, moze i s javascriptom no to necu radit samo da ti jos vise zakompliciram…

<script>
function loadajEvente() {
    document.body.onclick {
        window.location = 'http://www.nova-lokacija.com';
    }
}

window.onload {
    loadajEvente();
}
</script>

css:
body { background: url(urlteslike) no-repeat center; }

napomena: nisam siguran da ces dobiti ono sto si htio… to se inace radi da ubacis dodatni div i stavis u pozadinu sliku, taj div ucitas prije wrappera i stavis z-index: 0; poziciju na fixed i onda centriras(malo je drugaciji nacin centriranja s fixed pozicijom)…
kada to odradis onda samo sve ovo primjenis na id-u tog diva(mislim na javascript radnju…)

Riješio sam hvala još jednom

nema problema, drago mi je da sam pomogao i da smo rijesili neke nesuglasice…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja