Pomoc: konfiguracija servera za online gaming

Server za online igre, do 20 tisuca kuna, potrebna mi je konfiguracija servera, znaci zelim si kupiti server i biti posluzitelj ljudima koji zele imati svoj prostor na serveru za on line igre, pretezno se radi o wolfenstein multiplayer game.

Molim pomoc iz tog razloga takodjer sto postoji mogucnost da si to pribavim iz NJemacke gdije je mnogo jeftinije nadam se…

Hvala vam puno na pomoci.

najbolja stvar uzet metronet vezu 5/5 ili 10/10 ak si u mogućnosti, kupiti makinu, neznam koliiko je zahtjevan wolfenstein za server, no mislim da to nebi trebao biti neki extra komp…
i imaš doma sve :))

Pozdrav,

Ja sam se oko dosta toga zanimao i radio na game serverima. Zakupio sam serveru Prohosting.at i tamo sam digao game server za svoj klan.

Ako sam dobro razumio ti želiš ići u Njemačku sa tim serverima stoga ti preporučamServerLoft.eu jer je ping prema njima dobar. (Meni je na mom game serveru u austriji kod Prohostinga ping 24-28 ms).

Većina se igrica pokreće na Windows serverima sa instaliranim TCAdmin control panelom za igrice (Primjer tvrtke koja ga ima instaliranog, a radi u Hrvatskoj je Diabolic-Servers.com). Imaš upute za instalaciju TCAdmina te možeš pokušat. Naravno da se naplaćuje taj panel ali je zato sve automatizirano u njemu.

Isto tako možeš instalirat i neki Linux server (ja osobno koristim Debian Lenny 5.0 minimal i hostam na njemu Unreal Tournament 2004 server te sam napravio vlastitu skriptu za njegovo pokretanje). Ako želiš panel imaš GameCP


i IGC Panel
http://www.igc-panel.com/

Isto tako imaš
http://gamecreate.com/
Panel koji je besplatan za ograničen broj servera (5 ja mislim) ali nemaš panel na svojoj ip adresi nego na njihovoj poddomeni.

Isto tako kod game hostinga moraš pazit da imaš prostor za redirect download stvari koje ljudima trebaju za ulaz na server da nebi došlo do opterećenja veze servera. Isto tako moraš pripazit da je firewall dobro setupiran tj. da su zatvoreni svi nepotrebni portovi dok su oni za game servere otvoreni. Isto tako zaštita od DDos napada i monitoranje server memorije i CPU-a.

Game server zahtjeva diskove velike brzine da nebi došlo do blokavanja servera kada neka igrica upali demo record (neznam dali ta tvoja ima demo record). Isto tako zahtjeva veliku količinu RAM memorije jer recimo jedan UT2004 server troši 150 - 200 MB radne memorije. Internet konekcija naravno 100/100 Mbps i po mogućnosti da nije shared bandwidth.

Eto nadam se da sam bio od pomoći!

Lijep pozdrav i dobrodošao na forum da sada neidem tamo u drugu temu koju si postao :slight_smile:

[quote=“Kečko”]najbolja stvar uzet metronet vezu 5/5 ili 10/10 ak si u mogućnosti, kupiti makinu, neznam koliiko je zahtjevan wolfenstein za server, no mislim da to nebi trebao biti neki extra komp…
i imaš doma sve :))[/quote]

First of all neznam dali uz tu metronet vezu dobiješ i statičku IP adresu.
Drugo 5/5 ili 10/10 nemože držat puno servera.
Treće loš ping prema stranim zemljama, a nekada i prema hrvatskoj

:slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja