Pomoć oko hostinga; pregled websitea prije promjene nameservera

Kupio sam hosting na godaddy i prebacio sam sve sa starog hosta na njega, podesio sam i bazu. E sada da li nekako mogu da pregledsm izgled sajta na novom hostu bez da promjenim nameservere jer ne bih nesto da zeznem. Nadam se da ste razumjeli sta sam htio da pitam.

Ukucaj IP novog servera u browser na način:

http://xxx.yyy.www.zzz/

Ukucam i onda mi trazi login za cpanel. Unesem to i loguje me na cpanel

Moja greška, davno sam bio na GoDaddy-ju.

If you have shared hosting, this will make your site inaccessible by direct IP. In a shared hosting environment, the host (GoDaddy) will have multiple websites living at the same IP address. When a browser requests a website, the server relies on the domain name to determine which of the many websites to serve. Without a domain name, the server has no way to tell what the browser actually wants so you don’t get your website. To avoid this situation, you will need a host to give you exclusive use of an IP address.

Možda ima neki drugi način, ja ga ne znam.

Ako koristiš Windows ideš na start pa search pa ukucaš “Notepad” klikneš “Run as administrator” i zatim sa notepadom otvoriš “hosts” fajl koji se nalazi u Windows/System32/drivers/etc.

Negdje ispod staviš ovako:

IP ADRESA DOMENA

npr

0.0.0.0. google.com

Sačuvaš taj hosts fajl i onda otvaraš sajt sa te IP adrese koju uneseš.

To je najjednostavniji način ako hoćeš nešto mjenjati na sajtu.

Kada središ sajt i ažuriraš nameservere onda obrišeš to u hosts fajlu.

Probao sam ovo. Ali opet isto, prikaze mi samo login za cpanel.

Ja tako radim godinama i nema problema. Funkcioniše odlično.

Dodam to u host kad otvorim isto mi se desava

kada pokušaš otvoriti IP adresu tvog servera u browseru izbacuje po defaultu cpanel … svaka domena na serveru ima svoju putanju a za sve pristupe mimo domena prikazuje defaultnu cpanel stranicu … npr. /home/korisnik/web/domena.com/public_html … ako je server dobro podešen niko ne bi trebao doći do sadržaja tvog sajta preko te putanje već isključivo preko domene koja je ubačena u cpanel i koja je server-side podešena da pointa ka toj putanji na serveru

jednostavnijim riječima, mislim da nema načina da pregledaš sadržaj sajta bez domene, čisto iz sigurnosnih razloga … onda bi ti mogao pregledati sve putanje svih sajtova na serveru, a to niko ne želi :smiley:

Pa nije bez domene, otvara se ta domena ali ne na putanji koju nalaže (trenutni) DNS servera nego poseban IP, baš kako je objasnio Flex iznad. :slight_smile: Umjesto onog 0.0.0.0. iz primjera treba postaviti IP svog servera gdje je sadržaj te domene postavljen i to radi, provjereno. :+1: Samo tako podešen kompjuter će otvarati domenu na taj način i tom putanjom. Nema nikakve sigurnosne opasnosti. :blush: :o:

1 Like