Pomoć oko odabira domena za osobnu stranicu/blog

Znači zanima me sljedeće:

Planiram napraviti osobnu web stranicu, tj. bolje rečeno blog, gdje bih pisao tutorijale za web stranicu, postove o socialnom marketingu i slično. Zanima me sljedeće. Kakvu domenu izabrati? imeprezime.com ili nešto drugo (npr. inicijalistudio.com)?
Ne planiram zaradu preko toga, ali želim da je posjećenost što veća da ne pišem bezveze!:slight_smile:

ja bih prije odabrao nadimak nesto sto krace i sto ce se lakse pamtit ja sam registrovao bas i mladenscekic.com ali mislim da je nikad necu ozbiljno upotrijebit mozda za kreiranje mejla il tako nesto.

E sad, kakve točno tutoriale za web stranice? Imaš npr. Gledaj i uči, koja me naučila raditi u wordpressu. Odabrali su malo nezgrapno ime stranice, stoga podržavam kolegu Sceko - neka bude jednostavno.

ja se slazem s nickom, pogledaj moju www.dadaas.com i onda ako nesto nudis, neki servis ili nesto prodajes ljudima je lakse tebni vjerovat kad vide da je tvoj nick sa 10 000 postova na forumu vezan uz stranicu.

A možda inicijali + blog . com?
Npr MLblog.com ?

A imeprezime.com, tamo napraviti samo stranicu sa kratkim opisom, linkom na socijalne mreže i linkom na taj blog?

Ja sam sebi zakupio prezime.net isključivo iz razloga da si mogu napraviti mail u formatu ime@prezime.net

i ja takodjer samo @prezime.com :slight_smile:

Ne govorim za mail, zanima me koju domenu je najbolje izabrati za osobni blog? :slight_smile:

Pa ako je osobna stranica onda je osobna stranica. Ime i prezime.

Ovisi što je za tebe osobni blog.
Ako ćeš pisati o tome što si danas ručao i koji si film pogledao - ime i prezime. Pišeš o sebi.
Ako ćeš pisati tutorijale o izradi web stranica - onda webmaher ili tako nešto. Nikoga neće zanimati tvoje ime i prezime.

imeprezime.com - Više mi vuče na online CV nego za tako nešto. Promocija samog sebe, i bolje ako ima neki jak portfolio iza toga.

inicijalistudio.com - Stranica vezana za neku firmu, ili tako nešto i keyword studio je pojam sam za sebe.

Tako da ja ne bih ni jedno ni drugo, već nešto smisli unikatno, jer ćeš uvijek možda htjeti nešto više da postaviš na stranicu a ti se vezao samo za to polje.

Ja sam sebi za takve stvari registrovao webforest.info (neku vrstu bloga gdje otvaram sebi mogucnost pisati o bilo cemu, nije jos online)

Za editovanje slika imam editpx.com (nije online)

www.podijeli.info je custom projekat.

Dok ako stavis ime-prezime, to vuce na CV ili na umjetnika nekog koji objavljuje iskljucivo svoje radove (a to su ti i kolege naveli)

Za SEO je najbolje da domena sadrži ključnu riječ. Firma se zove ILI NET dok je link http://webdizajn-ili.net/ Time i dolazite do velikog broja posjetitelja


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey