Pomoc oko ON Page SEO u wordpress

Ovako koristio sam neki on page seo tool i on mi sad kaze sta bi na sajtu trebao da izmenim e sad pola toga mi je jasno a pola toga nije pa eto da se prokonsultujem sa vama ako se neko razume vise.

Dakle

Nije mi jasno ovo za paragraph text sta treba da uradim, nije mi jasno za Meta title, sta mu dodje meta title, i nije mi jasno za Anchor text sta treba da uradim i sta je konkretno anchor text unutar on page sea?

Hvala.

<a href="/somewhere/over/the/rainbow">Anchor Text</a>

Koji je to alat? Jel Cora?

Ovo u paragraf text je valjda sam text i čim klikneš enter i nastaviš kucat otvaraš novi paragraf. Sad šta sve taj tool računa kao varijaciju keyworda ne znam.

Anchor koliko ja znam može biti i unutrašnji i spoljašnji wmforum je anchor bez obzira što vodi na ovaj forum i anchor imaš vjerovatno i kod svake slike koja vodi na amazon to je valjda alt text kod slika (valjda, nisam siguran). Tako da moguće da ti alat savjetuje da proširiš anchor mada samo nagađam

meta title je naslov članka ili ono sve što se podesi u yoast naslov članka separator ime sajta ili kako si već podesio da se prikazuje. Uglavnom ide po defoultu naziv članka - ime sajta
mislim da je to meta title

1 Like

Sve je kako kažu moji vrli kolege. :blush:
A vidiš, kaže da u paragraph textu smanjiš broj varijacija valjda na glavni keyword. Kao da želi reći; nemoj okolišati tamo - vamo, nego reci što hoćeš. :smile: Naravno, nemam uvid u izvorni text, ali ovo je - zanimljivo. :o:

Ako je Cora u pitanju taj SEO alat bih baš volio isprobati, ali je preskup 250$ mjesečno i nema ga još uvijek na grupnoj kupovini. Slušao sam tog lika što je napravio taj alat Ted Kurbais (ili tako nekako) i čovjek čini mi se da baš zna oko SEO. Inače je skoro uvijek u onoj emisiji white hat vs black hat što josh bachinski (ili tako nekako) ima na yt. Ima na fiveru da se kupi na par mjesta on page report odrađen sa tim alatom ali nije to to dok se ruka ne opusti i upozna alat. Ako možeš @Makica samo da potvrdiš da li je ovo Cora ili je u pitanju neki drugi alat.

edit: Imao je taj Ted Kurbais jednu lijepu opasku na guglovo banovanja onog sajta koji je izrangirao na onom SEO takmičenju sajt sa latinskim tekstom. Gugl ga je banovao i označio kao pure spam nakon što je izašao članak o tom sajtu na srč engine žurnalu. A Ted kaže da je to jedan laž i da je to jedan od najedukativnijih sajtova koje je on vidio :slight_smile:

Što je najžalosnije, liku su sve sajtove otkrili i dali bananu …

Ovaj anchor page unutar stranica mi bas nikad nije bio jasan. Ako se stranice uredno indeksiraju zasto to raditi? Ti svi alati su po meni bacanje novaca. Treba pisati unikatne i zanimljive clanke i to je to. Pripazi ako ces mjenjati title starih clanaka jer ce ti sigurno pasti posjeta. Bolje ovo sto si napisao nemoj dirati. Meni se pokazalo da duzi title ima bolju poziciju. Pogledaj sto se pretrazuje u toj nisi pa kombiniraj…

Pa ne pravis clanke da biih gugl indexovao no da bi rangirao sto bolje, dobio posjetu i zaradio. A alat ko alat (cora) ono sto sam ja vidio daje dobre i vrlo opsirne on page informacije i sta prolazi a sta ne. Zasto ne bi pratio smjernice odredjene? Pa eto i ti sam kazes da ti bolje rangiraju duzi titlovi. A zar nije bolje imati onda tool koji ce ti to i jos mnogo drugih stvari reci i sam sve sracunati i uporediti. Sad ni ja ne volim postojeci clanak mjenjati radi ispunjavanja tih nekih kriterijuma, ali ako clanak ne rangira zeljeno, ne vidim problem u mjenjanju, a mislim da ni gugl tu ne vidi neki problem jer to se redovno na sve strane radi.

1 Like

Rec je o alatu https://pageoptimizer.pro svi seo gurui kazu da je ovo najbolji alat koji je ikad napravljen i da je uz njega moguce rangirati sajtove cak i bez backlinkova. Npr lik koji je rangirao sajt za rhino ono sranje i contest sa latinskim recima je koristio ovaj alat. Malo ga je teze razumeti ali polako kapiram ima milion stvari o on page koje nisam ni znao da uticu na ranking al polako pa cu testirati a i nauciti, slabo ko je cuo za ovaj alat oficijalna fb stranica ima 250 lajkova.

1 Like

Pejdz optimizer pro je takodje cesto spominjan u on yt emisijama sto spomenuh gore i taj lik Kajl koji ga je napravio isto cesto bude u toj emisiji kod onog Josh Bachynskog (tako nekako se preziva). Bio je nedje i neki kupon josh10 ili tako nesta dje dobijete besplatnih 10 riportova za taj alat. Vidjecu kasnije da nadjem kupon. Inace ovako se dobije 3 besplatna reporta nakon registracije. Pa mozete mozda preko onih free temporary mejlova da izvucete riporortova koliko vam treba. Problem je jer za jedan sajt daju samo jedan report da se odradi. Mozda sa vise mejlova bi moglo i vise puta da se izvrti raznih reportova za jedan sajt. Nisam pokusao. Sistem rada alata (ako koga zanima) je da se odaberu clanci koji dobro rangiraju oko neke fraze i da se oporede s vasim clankom ili medjusobno. Ja kad sam koristio alat sam izbjegavao clanke da ubacim za poredjenje koji su tu zbog autoriteta sajta no nadjem sa prve strane gugla sajtove koji su tu najvise zahvaljujuci samom clanku i onda takva tri clanka ubacim u komparaciju sa mojim sajtom da uporedim on page moj clanak i njihov. Dodaju ce varijacije keyowda, ja sam ih rucno dodavao jer nisam bio zadovoljan automatskim predlozima. Ako se sjecam dobro to je uglavnom to. Alat onda odradi i povadi podatke i prikaze ih. Malo izgleda komplikovan report, ali nije strasno, da se skontat. Cijena po riportu je bila 1 dolar, ali ja sam samo ove fri ispucao. Hvale na onoj emisiji pageoptimiser pro ali cora pokriva daleko veci broj on page faktora (kazu 450+), cora prati pomjeranja na guglu, pokazuje koji su faktori postali bitniji koji nebitniji i jos mnoge neke stvari. Sad ovaj Josh normalno da fali ljude i njihove alate koji mu gostuju, pa bih ja volio licno isprobati tu Coru ali je preskupa.

Problem koji ja vidim kod page optimiser pro i svih slicnih alata je vremenska distanca koju nijedan alat ne uzima u obzir i neki clanak koji ce rangirat za nekih 6-8 mjeseci trenutno ne rangira, pa se mjenja cacka jer niko nema srpljenja. I kao sto postoji varijacija izmedju npr tri clanka koja rangiraju i koji se uzmu u razmatranje po raznim on page faktorima tako je moguce da ce i vas clanak bit jedna od varijacija nakon odredjenog vremena. Tj da priblizim ako konkurencija ima 3-5 puta h2 tag i spominje u paragrafima 60-90 puta razne varijacije keyworda, po meni uopste nije nemoguce da vi bez h2 tagova, sa 10 h3 i sa 30 puta pominjanjem keyworda rangirate nakon odredjenog perioda.

Nikad nisu (tj. rijetko su) samo u igri on page faktori. I dobro je dobit smjernice. Ja bih smjenice vise ipak koristio prije objavljivanja clanka ili nakon sto prodje period dok gugl iskristalise situaciju.

2 Likeova