Pomoć oko PHP-a ?!

Pozdrav svima,

nov sam u web dizajnu, tj.radim s joomlom jos uvijek. Dobio sam zadatak da napravim nesto slicno kao na stranici
http://www.connecto-taxi.com
u gornjem desnom kutu, tj.rezeracije prijevoza.

Zanima me da to idem raditi sa PHP-om koliko bi tu posla bilo…
ILi kad bi ponudio nekome ko dobro barata sa PHP-om, da mi napravi takvu skriptu i bazu podataka, koliko bi takvo nešto koštalo…

Hvala Vam na odgovorima

a šta ne potražiš jel ima nešto već gotovo pošto je Joomla u pitanju.

Jedan modul i jedna komponenta sa više viewa + admin sučelje + jel želiš i spajanje sa providerom odmah na kartice.

A koliko bi koštalo to najviše ovisi o ljudima koji će raditi. Iznad kojih 10000-15000kn bi bilo previše (možda!!!), a koliko bi točno došlo možemo bidovati:).

Ako se ide u Joomli napraviti i imaš iskustva s Joomlom valjda oko 50h minimalno.
I sad neko može lupiti, ne ja to za 30h minimalno i tako ti je to.

[quote=“gorrc”]a šta ne potražiš jel ima nešto već gotovo pošto je Joomla u pitanju.

Jedan modul i jedna komponenta sa više viewa + admin sučelje + jel želiš i spajanje sa providerom odmah na kartice.

A koliko bi koštalo to najviše ovisi o ljudima koji će raditi. Iznad kojih 10000-15000kn bi bilo previše (možda!!!), a koliko bi točno došlo možemo bidovati:).

Ako se ide u Joomli napraviti i imaš iskustva s Joomlom valjda oko 50h minimalno.
I sad neko može lupiti, ne ja to za 30h minimalno i tako ti je to.[/quote]

Tako je… Postoje takve stvari za joomlu,ali sve neki kalendari ruzni…dakle nista ovakvo jednostavno,popunis par prozora, odvede te na ponudu za taj dan i rezerviras ako zelis… ovako kad gledaj, izgleda mi jednostavno, ali vjerojatno nije… cijena 10000 kuna je previse, jer joomlu svatko moze nauciti raditi, koristiti module i komponente…i za nekih 1000-2000 kuna praviti stranice…

znaci tako je skupo, onda najbolje sam otići na w3schools i polako !

fala ti puno na informacijama

Tipkati po admin sučelju da ali za raditi treba malo više kruha jest.
Ja pričam o razvoju a ne o instaliranju:vamp:

Nedavo je trebalo razviti modul u Magento i onda kad sam ja rekao da treba malo se ispraksirati u Magento i da se u njemu koristi vrhunac današnjeg razvoja web aplikacija, onda su mi rekli bolje poručili da serem:)

Neki dan sam išao pogledati kako modul radi.
Ne radi. Modul nije nikad razvijen. Već je uzeto gotovo ali kvalitetno rješenje (koje u osnovi ne može dobro zadovoljiti potrebe, no e pa šta) koje je slično i preko njega se je išlo iskodirati. To je naravno dovelo do svakakvih sranja i loadiranja gluposti na stranicu koje su nepotrebne.

Čim nešto (kvalitetno i moćno) jednostavnije izgleda za krajnjeg korisnika, tim je kompliciranije za programera.

[quote=“kraic”]Tako je… Postoje takve stvari za joomlu,ali sve neki kalendari ruzni…dakle nista ovakvo jednostavno,popunis par prozora, odvede te na ponudu za taj dan i rezerviras ako zelis… ovako kad gledaj, izgleda mi jednostavno, ali vjerojatno nije… cijena 10000 kuna je previse, jer joomlu svatko moze nauciti raditi, koristiti module i komponente…i za nekih 1000-2000 kuna praviti stranice…

znaci tako je skupo, onda najbolje sam otići na w3schools i polako !

fala ti puno na informacijama[/quote]

Super, kad je tako jednostavno što nisi uradio to već, nego postavljaš pitanja ovdje na forumu. Mislim da bi prvo trebao učiti i naučiti, a onda ići raditi neke ovakove stvari koji su malo složenije od jednostavnog instaliranja Joomle i uploadanja sadžaja i za koje treba puno, puno više znanja i iskustva od onog kojeg, po svemu sudeći, ti imaš.

Koja sve podcjenjivanja neću pročitati i čuti, to je strašno.

A jel netko tko je podcjenivački krenuo uspio izvesti neki projekt dokraja i da kvalitetno funkcionira?
Vjerovatno jest, inaće ljudi nebi podjecjenivali ovaj posao.
Samo bih volio vidjeti primjere, jer na još nijednog nisam naletio.

Ajde sad lijepo reci što je tu podcjenjivački. Molim te.

Ovo reče korisnik kraic:

[quote=""]nov sam u web dizajnu, tj.radim s joomlom jos uvijek. Dobio sam zadatak da napravim nesto slicno kao na stranici
http://www.connecto-taxi.com
u gornjem desnom kutu, tj.rezeracije prijevoza.

Zanima me da to idem raditi sa PHP-om koliko bi tu posla bilo…
ILi kad bi ponudio nekome ko dobro barata sa PHP-om, da mi napravi takvu skriptu i bazu podataka, koliko bi takvo nešto koštalo… [/quote]

Dali iz toga nije vidljivo ili se nda naslutiti kako dotični ima jako malo iskustva i znanja.

Prva indicija:

Druga indicija:

Nakon toga dotični dobije opširan, koristan i nadasve realan odgovor od gorrca i na to kaže slijedeće:

[quote=""]Tako je… Postoje takve stvari za joomlu,ali sve neki kalendari ruzni…dakle nista ovakvo jednostavno,popunis par prozora, odvede te na ponudu za taj dan i rezerviras ako zelis… ovako kad gledaj, izgleda mi jednostavno, ali vjerojatno nije… cijena 10000 kuna je previse, jer joomlu svatko moze nauciti raditi, koristiti module i komponente…i za nekih 1000-2000 kuna praviti stranice…

znaci tako je skupo, onda najbolje sam otići na w3schools i polako !
[/quote]

Dopustit ćeš mi da i u ovom odgovoru postoji indicija:

da korisnik nije upućen, te da nema potrebito znanje i iskustvo za izradu istog ali si istovremeno dopušta prosuđivati koliko bi to koštalo i koliko bi to trajalo.

S obzirom na iznesene činjenice molim te navdi mi gdje samja to nekoga podcijenio, a ako i jesam gdje sam ja to negdje dotičnog jako podcijenio.

Slažem se da smo svi mi bili jednom početnici i da smo svi mi morali od nekud krenuti, ali se ne slažem da bi trebali kretati od kompliciranih stvari, a da nemamo ni osnovna znanja o tehnologijama koje koristimo. A vjeruj mi da instaliranje Jooomle ili wordpresa ne garantira nikaovo znanje jer to može uraditi bilo, ali stvarno bilo tko s obzirom na dostupnost raznih tutorijala, uputa i inih sadržaja na internetu.

Dakle još te jednom molim da mi argumentirano izneseš to strašno podcijenjivanje. Ja sam ti svojim primjerom pokaza kako izgleda argumentirana rasprava. Pa slobodno se može javiti i sam kreator ovog thread-a i napisati da li se on osjeća podcijenjeno.

Nisam ja vama napisao da ga podcjenjujete, nego da on podcjenjuje web developere. Na ovo sam se osvrnuo:

Tu daje procjene, a pojma nema.

Isprike ako ste krivo shvatili (a vidim da jeste), ali mislio sam da će se shvatiti kontekst, ali i svaka daljnja rasprava je suvišna, to susjedov mali napravi za gajbu pive.

[quote=“Gosaric”]Nisam ja vama napisao da ga podcjenjujete, nego da on podcjenjuje web developere. Na ovo sam se osvrnuo:

Tu daje procjene, a pojma nema.

Isprike ako ste krivo shvatili (a vidim da jeste), ali mislio sam da će se shvatiti kontekst, ali i svaka daljnja rasprava je suvišna, to susjedov mali napravi za gajbu pive.[/quote]

Isprika tebi. Možda bi trebao quotati dio koji komentiraš. :slight_smile:

** bananirano **

:ludjak: :potboy: da ovdje postoji ikakav moderator ili administrator ti bi pozobao ban. ovako uživaj

[quote=“kraic”]
** bananirano ** [/quote]
Kao prvo dijete drago, ovo nije kulturno. Možda bi bilo bolje da čitaš bonton nego što probavaš nešto uraditi ili što pišeš prostote po forumu

[quote=“kraic”]kao drugo: pitao sam za savjet i bolje bi bilo da nisi ništa odgovarao,…
prema odgovoru se vidi da samo sjediš na računalu i ne vidiš da ti život prolazi pored tebe[/quote]

Kao drugo(a) pitao si za savjet i nakon što ti je odgovoreno počeo si pametovati na što sam morao reagirati.
Kao drugo(b) Ne znam po čemu si to zaključio, jer teško da uz dvoje djece, ženu mnoštvo drugih obaveza mogu sjediti samo ispred, a ne na, računala.

[quote=“kraic”]
** bananirano ** [/quote]
Kao treće, jel to bilo tako teško?

Kao četvrto, najbolje ti je da ovdje uopće više ne postavljapš pitanja jer čisto sumnjam da ćeš na ovom forumu više i dobiti bilo kakav suvisao odgovor nakon ovog tvog nastupa.

Nema na čemu i drugi put.

Kao peto, u slučaju da ipak budeš postavio pitanje i budeš se normalno ponašao, a ja budem znao odgovor, budi siguran da ću ti odgovoriti, ako ne zbog tebe, a onda zbog drugih članova i posjetitelja ovog foruma, jer bilo bi sebično i egoistično svoje znanje zadržati samo za sebe.

S poštovanjem,
Nenad Petković

Edit: Htjedoh još samo nadodati da je lako biti faca i nepristojan, a da ne stojiš svojim punim imenom i prezimenom iza onoga što napišeš.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja