Pomoc oko poreza, banke i ostalih stvari!

Pozdrav ljudi, inace sam iz hrv al vidim sad sve stvari oko poreza kako ce pocet uzimat veliki dio od zarade i to, zaradujem dosta preko youtubea a novce dizem preko paypala na visa electron karticu, sad posto stari ima drzavljanstvo u bosni planiramo tamo karticu napravit neku, zanima me u kojoj banci je najbolje a da bi mozda ovdije mogo podizat na bankomatima, i jos bi bilo idealno da ima ono mobilno bankarstvno, tako da ako ima neki bosanac tu nek se javi i kaze mi, hvala :smiley:

U intesa sanpaolo banka ti je najbolje imaju bankomate i u hrv tako da bez provizije na njihovim bankomatima podizes novac.

Sad vec trenutno imam karticu al na mamu, jer imam 17 godina maloljetan sam, jel mogu oni sad komunicirat izmedz banke u bosni i banke ovdije u hrv pa da me opet oporeze?

Ne oporezuje te banka nego porezna, a posto BIH nije u EU, mislim da nemaju suradnju sa nasom poreznom.

Hvala na informaciji, sad mi je jasnije sve!

Ajd da ne otvaram novi post, trebalo bi mi sjesti par tisuca dolara sljedeci mjesec na racun u banci (mozda cak i do 10k$) jel ja tu sta riskiram vezano za porez ako uopce te novce necu povlacit vec direktno iskoristit za fb reklame?

Ako ti sjedne ta cifra, mogao bi dobiti neko pismo sa porezne, je se nebi zajebavao sa toliko love.

1 Like

Bas tako ali opet zavisi u kojoj si drzavi u hr su puno stroziji ali 10k dolara nece ni u bih proci tek tako sigurno :smiley:

Ma odlucio sam se na paypal, i na iznos od oko 25k$ cemo izgubit nekih 3k na fees. Jebem ti drzavu i paypal…

Ajme, bit će ti ogroman fee. Jesi probao sa Payserom. Prijatelj mi prima uplate preko njih. Baš sam otvorila račun, ima više levela i opcija za unlimited količinu novca na mjesečnoj/godišnjoj bazi.