Pomoc oko pozicioniranja reklama na blogu

Dakle ako moze Vase misljenje oko trenutnog rasporeda oglasa, i prijedlog za bolji raspored…

Posto sam ja iz BiH i sajt je sa preko 80 % posjeta iz BiH, da li ce biti problem sa hrvatskim Etargetom? (prije nije, ali tad nisam imao ovoliko posjeta iz jedne zemlje).

Svjestan sam da je posjecenost stranice jos uvijek mala i da ne mogu ocekivati zaradu, ali prije kada sam imao sajt sa online filmovima imao sam bolje klikanje na reklame. Evo trenutno za ovaj mjesec imam preko 1300 prikaza Google oglasa i ni jedan klik. (Jucer sam objavio jedan clanak i na moje iznenadjenje sa faceboola mi doveo 300 plus posjeta, i preko 700 pregleda stranica - opet ni jedan klik).

Mozda je do rasporeda oglasa pa da cujem Vasa misljenja… Hvala :frowning:

link: www.bodybuildingbih.com

Ovo u postu gdje ti je ‘Ovdje može biti vaša reklama’ tu stavi oglas a ovo makni negdje drugo… ili na kraju posta ubaci dva bannera 300x250 jedan do drugog ( http://prntscr.com/2iqo49 ) a moja preporuka ti je da na kraju posta ubacis i fb like i share ( http://prntscr.com/2iqohj ) jer kada neko lajkuje na fb prikaze taj i taj je lajkovo to i to… jedan fin nacin prikupljanja posjeta. Ovdje to mozes sebi napraviti i samo kod dodati na sajt ( https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-button/ ) pozz

Hvala na odgovoru. Necu jos mijenjati nista, prvo da cujem misljenje i drugih forumasa.

Sto se tice tog fb. like dugmeta, to cu dodati, do sad nisam jer ima ono bloggerovo automatski postavljeno pa sam smatrao dovoljno…

Ova reklama u headeru ti je bezveze. Poznato je da takve reklame imaju najmanji CTR, jer svi kuze i znaju da je to reklama. Po meni, u clanak ubaci jednu reklamu na pocetak, drugu pred kraj clanka.

Pozdrav jos jednom :slight_smile: da ne otvaram novu temu ovdje cu pitati…

Da li mogu u adsensu podesiti da mi se na sajtu-blogu prikazuju banneri vezani za jednu kategoriju (suplemente, odnosno dodatke ishrani) kako bi izbjegao prikazivanje reklama tipa: zaradi 6000 za mjesec! mislim da su mi te reklame smanjile cpc. Istina nemam puno klikova, ali polako pocinje da se klikce ali prosli mjesec je cpc bio prosjek 0,03 e. Mislim da bi mi reklame ovog tipa trebale dici cpc ?? Novi sam u adsensu pa nebi da “prckam” tamo nista, kako nebi zeznuo sta dok ne pitam :frowning:

A kakav bi ti CPC za domace trziste ? Moj je, recimo 0,02 % . I ne, to ti nece pomoci, jer se reklame formiraju prema sadrzaju stranice. Jedino da rucno iskljucis sve reklame osim tih koje bi ti htio.