Pomoc oko slka za web shop

Pozdrav,

Zamolio bi vas za malo pomoci. Ovako prije par mjeseci poceo sa da prodajem neku garderobu preko interneta. Planiram da otvorim i neki web shop. Eh sad, ne mogu nikako da dodjem na ideji kako da pobojsam slike, da to izgleda nekako profesionalnije. Trenutno radim ovako slikanje i uredjivanje:
http://upload.slike.com/slike/5Y639.jpg

Hvala.

Ovak, sta moras da izbegnes su senke objekata. To moze na dva nacina da uradi “Indirektno osvetljenje sa vise lampi (blitz) ili sa jednom lampom ali koristi beli stiropor sa druge strane.” ili “pomeri objekat vise od pozadine tako da se senka ne ozrtava uz duzinu objekata i koristi veliku blendu kod fotografiranja 2,8 do 4,0 tako ces da izbegnes da pozadina bude ostra. Jer je to vazno ono sto je mutno ne privlaci paznju, znaci vise ce se skoncentrisati na objekat.”

Kazi mi cime slikas, apart, objektiv dali koristis blitz ili obicnu lampu.

Pozdrav
Sladi

Pozdrav Sladi,

Kao prvo da ti se zahvalim na odgovoru. Pomjerio sam objekat od pozadine i trenutno ne hvatam sjenku, ali opet mi pozadina ostaje ovakva ista jer jedino tako znam da uredjujem. Za uredjivanje fotografija koristim program PhotoScape. Naletio sam na neku fotografiju koja bi mi najbolje odgovara, tako da sam uradio uplod da pogledate. Fotografija:
http://upload.slike.com/slike/Jc3YQ.jpg
. Ja bi volio ovako nesto da uradim, mozeteli mi pomoci oko ovoga? Sta i kako? Trenutno koristim fotoapart marke Samsung model WB101. Evo neke od karateristika:

16 megapixel camera with 26x optical zoom
23.3 mm ultra wide angle lens
3 inch LCD screen
SD/SDHC card slot
Image stabilisation
Smart Auto
720p HD video
AA batteries x 2
Colour: Black
Samsung WB101 digital camera

Hvala vam jos jednom.

Znaci to je kompaktkamera sto koristite?
Ste probali bez blica da fotografisete?

Jer problem je u tome driktan blic nije nikad najbolja varijanta za slikanje. Zato se koriste takozvano softbox koji se navlace na blitc da bi slika ispala mekasa. Ali ako ti koristis kompaktkameru onda to nemoze da se namesti na blic.

Probaj ovako postavi objekat kao sto si to sada uradeo ali neka bude prozor u blizini, najbolje ne iza tebe nego nekih 45 stepena od objekta. Sa druge strane gde nema prozora nabavi jednu belu stiropol tablu da bude veca i postavi je u istom uglu prema objektu.

Tako ces dobit dodatno osvetljene i ublazices senke koje ce bit tu radi svetla od prozora. Iskljuci blic postavi fotoaparat na stalak i podesi ga tako u programu da zelis portrete da slikas.

Sta mozes ist da uradis to je da pozadinu osvetlisch, naravno ako ona dopusta da svetlo prodje kroz nju.

Koji ces problem tu da dobijes ako osvetlis normalnim svetlom to je da ce postati malo zuckasto, to je radi tople boje svetla. Za tako nesto bi bilo najbolje neon lampe sa 5600 Kelvin otprilike, to je svetlo koje koriste blicevi i otprilike svetlo u toku dana.

Pozdrav
Sladi

Pogledo sam ovaj program za preradu slika koji ti koristis. Prvi put cujem za njega i nemam pojma sta sve moze da radis sa njie i kolko jednostavao.

Ja poznajem PhotoShop dobro ali on je skup. Zato bi ti ja preporucio Adobe Photoshop Elements nije ni on bas jeftin oko 100 €. Upotreba je jednostava i ima dosta mogucnosti da se neke stvari automatski doteraju.

Pozdrav

Postoji puno nacina da se fotografija ulepsa, jedan od nacina su i besplatni online servisi, mogu ti linkove poslati pa da vidis o cemu je rec.Mislim da bi ipak garderobu koju prodajes trebao prikazati u onom stanju kakva je, ne treba je ulepsavati jer nece biti to ono sto ti prodajes.Nadam se me razumes, dobar aparat i malo opreme za fotografisanje ce ti odraditi posao nije ti potreban program za ulepsavanje jer kao sto sam rekao to nece biti ta roba…suvise lepa ce biti na slici…da ne dovedes ljude u zabludu…mozes cak i sebi mozda napraviti problem…sto ljudi, sto cudi.

Neradi se o tome da sakriješ greške ili da promeniš boju? Ako želiš da budeš uspešan, onda treba prezentacija da bude lepa. Creative kada podješ u izlazak, sigurno se onda sredis, frizura, pantalone koje lepo stoje, malo miris i zubi operš. Šta će ti to, jer sigurno je sve to kada skineš sa tebe, nije onda to što je neko zamislio i napočetku video. Možda čak i bolje izleda posle, sve je moguće. Ali u svakom slučaju si probo da se reprezentišeš kako treba. Ili ideš u izlazak u piđžami? Naravno ako buš sliko kako treba onda nije potreban računar i skupi programi da se slika retušira. Neznam dali se baviš fotografijom, ja već to radi 24 godina i znam šta je tu sve potrebno. I da to nije tek tako jednostavno naročito sa objektima koji se slikaju u normalnoj prostoriji a ne u foto studio. Zato su tu programi, kojima možeš da izbegneš skupu opremu za foto studio.

Pozdrav

Pokušaj koristiti GIMP besplatna alternativa Photoshop-u. Postoji opcija da ti sam označi objekt i izreže ga pa onda ispod njega dodaješ pozadinu kakvu želiš.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact