Pomoć oko VPS-a

Da li ima neko voljan pomoci oko VPS-a?
Kupio sam VPS kod OVH, server sam kupio iskljucivo da bi naucio ono osnovno, prije nego sam odlucio da zatrazim pomoc ovdje naravno da sam gluglao i trazio pomoc ali nisam nasao adekvatno rjesenje s toga ako ne mislite pomoci nemojte ni odmagati.
Zelim da sve uradim preko SSH-a bez da koristim webpanel i ostala pomagala
Radim na Centos 6, instalirao sam apache, php, mysql, phpmyadmin i sad je problem sto nikako ne mogu da povezem domenu sa VPS-om, na domeni sam podesio hostname ns1 i ns2 nakon instalacije apache podesio sam NameVirtualHost i ostalo, izradio sam i mapu /var/www/example.com/public_html
podesio dopustenja 755 /var/www ubacio index.php stranicu, i cekao da prodje 24 h i nista, radio sam i pratio razne tutorijale na koje sam naisao ali nista nije radilo.
Instalirao sam i BIND dodao novu zonu zone “mydomain.com” IN {
type master;
file “mydomain.com.zone”;
allow-update { none; };
};
i nista, ako neko zeli pomoci bio bi mu zahvalan.

umesto DNS-a na domen stavis ip adresu od vps-a i to ti je to

Pokusao sam, ali goodaddy ne dopusta to da unesem u nameserver brojeve

Ova kombinacija će raditi, ali nije baš sukladna pravilima struke. Ukoliko želiš podesiti rDNS (PTR) kako misliš to izvesti?

Da li si pokušao napraviti “custom DNS”? Koliko se sjećam GD ima tu opciju.

Generalni savjet: ukoliko nisi baš neki ekspert instaliraj bilo koji od free panela i samo slijedi GUI i čitaj tutorijale. Ako budeš znao zPanel, VestaCP ili Webmin/Virtualmin podesiti da radi kako spada, kroz rad ćeš sam skužiti kako stvari funkcioniraju i bit ćeš u stanju nakon odrešenog vremena odraditi postavke u konzolnom pristupu, bez panela.

Webmin sam vec bio instalirao i podesio sve da radi, ali nije mi to cilj, cilj mi je da preko samog SSH sve podesim, na godaddy-u sam dodao host names ns1.343.3452.23 i ns2.343.3452.23
u nameserver sam dodao ns1.domain.com i ns2.domain.com e sad mi je cilj da preko ssh dodam ove host names, nadam se da to ide preko BIND kako sam skontao. pratio sam ovaj tutorijal https://goo.gl/YVaJ5r ono sto mene zanima nakon instalacije BIND da li treba jos nesto podesavati osim sto podesim BIND

EDIT: a sad vidim to si uradio.

Imaš li instaliran nano editor na serveru? Ako nemaš instaliraj.
Onda upiši (prijavljen kao root) nano -w /var/named/tvojadomena.com.zone i pusti output ovdje. Naravno, ako si prethodno dodao zonu.

Da, do sada sam radio preko WHM i sve je bilo jednostavno, jer sam imao dedicated server i nisam ni ulazio u SSH, sad bi volio kada bi mi neko samo malo pomogao oko ovoga a ja bi dalje se usavrsavao i radio, dok sam imao dedicated server i dok sam radio preko WHM-a tu sam unio IP adrese od dedicated servera a na WHM sam unio nameserver tj.domenu i to je radilo tako.

Instalirao sam nano i usao u vi /etc/named.conf i podesio
listen-on port 53 { any; }; i
allow-query { any; };

i na kraju dodao

zone “mydomain.com” IN {
type master;
file “mydomain.com.zone”;
allow-update { none; };
};
onda sam koristio nano -w /var/named/mydomain.com.zone
i dodao ovo
@ IN SOA ns1.domena.com. root.domena.com. (
2013042201 ;Serial
3600 ;Refresh
1800 ;Retry
604800 ;Expire
86400 ;Minimum TTL
)
; Specify our two nameservers
IN NS ns1.domena.com.
IN NS ns2.domena.com.
.
ns1 IN A 155.367.120.174
ns2 IN A 155.367.120.174

@ IN A 155.367.120.174
www IN A 155.367.120.174

i onda ponovno pokrenuo
service named restart
chkconfig named on

Ovo i

Ovo
Nikako se ne slažu.
Pusti naziv domene pa ću ti moći pomoći. Ovako na pamet ne ide baš.

Kako mislis da pustim naziv domene, ako mislis da ti napisem koja je domena ne znam kako bi mi onda pomogao jer ona nije povezana nigdje.

Pa moći ću provjeriti kako se domena resolva, tj.gdje “završava”. Na osnovu toga ćeš doznati da li je problem kod registrara (GD) ili tvojeg servera.

Evo ti na pvt