Pomoc opacity

[attachment=1]ScreenHunter_01 Jun. 08 21.35.jpg[/attachment]
Pozz, zanima me kako najlakse napravit ovo kao sto je na slici. Dakle stavio sam 3 kolone (div class), te sam u svakome postavio sliku. E sada mene zanima kako najlakse i najbolje ubaciti u dnu slike prozirnost-opacity?? Takoder preko diva ili?? Inace bi napravio slicno ovome, dakle naziv igre, te ispod linkove za igranje i procitaj vise…
Unaprijed hvala!!

napravi poseban div koji će se nalaziti na dnu slike i imati opacity na background color. moj savjet ti je da koristiš "background-color:rgba (0,0,0,0.5); " za dobivanje prozirnosti naravno sve možeš mijenjati kako želiš ovo je samo primjer sa crnom bojom.

.div {
background: #000;
opacity: 0.5;
}

dobivas prozirnu crnu na 50% vidljivosti

Nije li bolje radi kompatibilnosti sa starijim preglednicima koristiti prozirnu png datoteku?
.div { background: transparent url(‘file.png’) repeat 0 0; }

[quote=“Vertex”].div {
background: #000;
opacity: 0.5;
}

dobivas prozirnu crnu na 50% vidljivosti[/quote]

CSS opacity:0.5; če dodati prozirnost cijelom objektu i to nije riješenje

background: rgba(0, 0, 0, 0.5); prva tri su za boju po rgb sklai imaš u photoshopu (može i slični neki program) ako ti treba za toćnu boju, a zadnja brojka je za prozirnost 0 potpuno prozirna pozadina 1 poptpuno neprozirna.

No ako ti treba prozirnost slike onda to moraš raditi u photoshopu da ona bde prozirna tj. treba biti png 24 forma (može gif ili png 8 u nekim varijantama) neznam što ti toćno treba. Png format i gif format slike su jedini koji mogu imat prozirnu pozadinu.

Hvala na odgovorima i pomoci, noorMomento, netreba mi prozirnost cijele slike, nego samo mali dio pri dnu…
A sto se tice preglednika, znam da neki ne podrzavaju ali valjda ce se u buducnosti velika vecina ljudi opametiti i prestat koristit IE…

poslo sam ti pm. Nisam te bio najbolje svatio pa javi ako ri je pomoglo.

90% css radi u browserima samo treba znat pravilno kod napisat, a ostalo se da fino prilagodit. Problem nisu noviji browseri nego njihove starije edicije.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja