Pomoć pri izradi stranice, kopiranje hiperlinka

Zanima me jel ikako moguće napravit neki skriptu il nešto slično, nez ni ja kako bih to nazvao; da se kopira hiperlink sa neke određene stranice i objavi na mojoj stranici isto u hiperlinku ali u obliku tipke ?
Problem je što se link npr slike stalno mijenja ali je jedna te ista slika .

Skriptu u kojem jeziku? Povlacit s koje stranice? Dinamicki? Tko povlaci (server klijent)? Kolko vidim tebi treba crawler koji ce svako tolko pogledat stranicu za novim linkom. Ovisno o izvedbi to moze biti od 20 linija koda nadalje.

Što se skripti tiče kao i pravljenja, ja ne znam doslovno ništa kao ni značenje 'dinamički’
Sajt je strani

a stranica u kojem ti je jeziku?
Mislim, da se radi kak treba treba skriptu slozit zasebno i bubnut ju u cron job na hostingu, da svakih npr. 5min updata bazu s novim linkom. Trebas vidjet da liti host omogucava cronjob. U kojem jeziku ti je stranica i onda fino slozit cijelu pricu i dat oglas s ponudom da ti to netko napise :stuck_out_tongue:

Sajt je dosta jedinstven tako da se bojim da se nebi ukrala ideja jer taj koji bih mi napravio skriptu definitivno bi znao i bolje napraviti stranicu ili aplikaciju,
Stranica je na engleskom ali sa svih država bih se vjerovatno ulazilo u nju .

Kad kaze jezik @krcmar ne misli na jezike kao engleski/hrv itd vec kojim je programerskim jezikom(jel se tako to zove? nikad nisam siguran) pravljena. Npr ako koristis wordpress znaci da je html, css, php, js i jos par nekih stvari, nisam bas siguran.

Na wordpressu je stranica, valjda onda html.

Pa ako ne zelis da ti netko krade ideje, onda moras kao prvo platit, a onda iskombinirat NDA ugovor ili neki drugi mehanizam zastite. Ali, iskreno nema tu neke prevelike zastite. Jedio da rucno sve radis dok stranica ne postane popularna i onda ima manje smisla krast ako vec postoji…

Btw., trazis PHP skriptu…

Oke znači php, šta misliš jel bih ja to mogao ikako složit s ovim (čak to ne mogu ni nazvat) amaterskim znanjem ?

I da i ne. Kaj ja znam. Ako si tuljan mozda ni osnove programiranja ne bi pomogle :slight_smile:
Ako dovoljno dugo kopas, vjerujem da ces nesto namutit, samo je pitanje vremena, tj. kolko ces potrosit na to…

1 Like

A jebatee, aj za početak ću ručno pa ću vidjet kako će to funkcionirati

Mozes i ako neznas sloziti uz pomoć nekoga tko zna bez da pokažeš ideju.
Morao bi selektivno postavljati zadatke i onda samo kod sebe slagati puzle. Ali to je nešto duži put nego da nekome daš da samostalno sve složi, a time bi te ispalo i malo skuplje.

Nisam baš na ti s parama tako da…
Jel znate jel ima možda na netu negdje besplatne skripte pa da iz tog neš probam izvući preoblikovati ?

Skripte cega? Imas gro. Ovdje probaj:
google.com

Budimo realni, tvoja ideja ne vrijedi ništa ako je ne znaš realizirati, a iz tvog primjera je očito da ne znaš, tako da ne vidim čemu taj strah.

Malo filozofije …

…koliko se god činilo da su neke ideje genijalnost našeg uma, zapravo nisu…niti jedna od njih. Svaka ideja inicijalno postoji u prirodi, svemir sa drvetom, mačkom, kamenom…priča svoju logiku koju mi sa našom opažajnom moći procesuiramo u ideju, a možda i u realizaciju.

No mi smo u tom lancu do realizacije karika, kao i svi ostali. Činjenica je da mi nismo jedini koji zna razumjeti govor svemira, jer inicijalna informacija je upućena svakome tko je fokusiran u tom spektru opažanja. Zato nije nimalo čudno da se upravo netko drugi sjetio naše genijalne ideje …naravno da je tako, svemir kada sazrije da procesuira novu stvar, samo je pitanje trenutka tko će biti njegov alat.

I sada pokretaču ove teme…
Ako si već na toj razini da si među prvima ubrao informaciju koja dolazi od “svemira”, moraš igrati njemu u korist. Čuvajući ideju za sebe, a nisi na razini da realiziraš …nisi mu baš od koristi, i zauzvrat ćeš dobiti ništa. Dobit ćeš samo pljesku sam od sebe kada jednog dana netko to napravi, a ti ćeš samo sa tužnim uzdahom se prisjetiti “To je bila moja ideja, zašto ja to nisam napravio.”

Ono što je puno pametniji način, pričaš o toj ideji…sugeriraš nekome da to napravi. Postaješ tako direktna ruka svemira da on svoju ideju kroz tebe uobliči u riječi koje će još više ljudi razumjeti…i ne možeš ostati ne nagrađen.
Naravno, nećeš sada na sav glas pričati okolo o svojoj genijalnoj ideji…ali najnormalnije je da se obratiš nekome s kime bi to realizirao. Ako ideja valja, taj netko će te sigurno nagraditi ako postigne uspjeh s tvojom idejom.
No u realnosti ćeš se iznenaditi da neće svi samo tako otrčati realizirati tvoju ideju…zapravo ćeš biti sretan ako će je itko htjeti realizirati…jer realizacija je uglavnom zahtjevniji proces od “imati ideju”.

2 Likeova