POMOC : Što uraditi? [Moze lock i onako sam sjebo sajt]

Ljudi, nisam ulazio na sajt 4-5 dana i danas na webmasterima sam dobio obavijest da imam na sajtu neki problem da trazim previse identifikacije za pristup sajtu.
Podjem uci na sajt i evo sto dobijem redirekt na neku lijevu domenu

reinstaliraj ti taj tvoj racunar nije mu nesto dobro

Pokusaj ti uci pornpicshd.com

sta ces na taj sajt :slight_smile: redirektuje na oazainn.com
This web page at oazainn.com has been reported as a web forgery and has been blocked based on your security preferences.

Što ? (20 znakova)…

i meni redirecta na oazainn i pise phishing attack

Jesi ti uspio sta rijesiti ?

Pa ocito na sajtu u nekom fileu imas nekakvo ■■■■■ koje redirekta ljude na taj oazainn.

Potrebno je očistiti kod stranice. Kada ukloniš maliciozni kod onda prijaviš da je popravljeno i trebalo bi se to brzo ukloniti. Više na https://sites.google.com/site/webmasterhelpforum/en/faq-malware-and-hacked-sites

Mislim da je lakse skinuti database, i obrisati wp te ga ponovno instalirati :smiley:

Ne mora biti da je nesto u bazi…kako rece druid…trebao bi precesljati code wp teme ili nekog pluigna kojeg koristis…obicno se taki redirekti stavljaju u function.php file…mada ih ima i u headeru i footeru…taio da moguce da sa brisanjem baze necea nista dobiti…sretno

Kladim se da je nekakav kod u footeru

Ma ne, velim da i meni na TVOJOJ stranici redirecta. :slight_smile:

Za malware na internet stranici, napravio sam mini “antivirus” koji čisti code (.js, .php i .html datoteke) od injection-a.
Meni se to desilo na nekih stotinjak stranica, i nije bilo smisla sve nanovo podizati pa nisam imao izbora nego smisliti rješenje.
Uglavnom ista stvar mi se desila - u header, footer ili na sredini html datoteke (odmah nakon taga) bio mi je injektiran code (ili php code ili js code, uglavnom 3 su varijante) koji je preusmjeravao ili otvarao novi prozor.

Link na post: JS injection remover (moja verzija)

Uglavnom čak se i rasprava vodila oko toga da mi je računalo zaraženo (nije, imam i antivirus i aktivni malware, skenirano računalo i nema ništa pronađeno).
Isto mi se desilo prije neki dan ponovno, pustio sam taj svoj programčić da prođe kroz siteove ponovno, počistio ih i sve ok.
Dakle, gore ti je link, pa ako ti ubuduće zatreba, iskoristi ga, dobro radi.

5 Likeova