Pomoć u vezi errora (PHP)

Nije moj kod, o php-u nemam blagog pojma tako da je sva pomoć dobrodošla.

Ovo je php kod koji uzrokuje probleme.

Ovo je error

Notice: Undefined index: privilege in /home/animehr/public_html/index/lib/webtorrent.php on line 45

Šta da ja sad radim :slight_smile: Hvala unaprijed.

Vjerojatno se radi o starijoj verziji PHP-a :slight_smile: tj. skripte za stariju verziju :smiley:

[php]<?php

function has_priv($priv)
{
/* returns true if the user has the privilege $priv */

global $_SESSION;

// provjeri postoji li key 'privilege' u $_SESSION globalnoj varijabli
if (array_key_exists('privilege', $_SESSION) === TRUE)
{
    return ($_SESSION['privilege'] == $priv) ? TRUE : FALSE;
}

return FALSE;

}[/php]

Hvala obojici :smiley: Radi!

Khmm khmm još jedan error :smiley:

Notice: Undefined variable: do_gzip_compress in /home/animehr/public_html/index/templates/footer.php on line 28

<span class="syntaxdefault"></span><span class="syntaxcomment">//Gzip&nbsp;compression&nbsp;end&nbsp;-&nbsp;must&nbsp;be&nbsp;included&nbsp;in&nbsp;the&nbsp;footer&nbsp;of&nbsp;your&nbsp;template<br />//make&nbsp;sure&nbsp;it&nbsp;works&nbsp;by&nbsp;going&nbsp;to&nbsp; http://www.whatsmyip.org/mod_gzip_test/ <br /></span><span class="syntaxkeyword">if&nbsp;(&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">$do_gzip_compress&nbsp;</span><span class="syntaxkeyword">)<br />{<--</span><span class="syntaxdefault">linija&nbsp;28<br /><br />&nbsp;&nbsp;$gzip_contents&nbsp;</span><span class="syntaxkeyword">=&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">ob_get_contents</span><span class="syntaxkeyword">();<br />&nbsp;&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">ob_end_clean</span><span class="syntaxkeyword">();<br />&nbsp;&nbsp;<br />&nbsp;&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">$gzip_size&nbsp;</span><span class="syntaxkeyword">=&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">strlen</span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxdefault">$gzip_contents</span><span class="syntaxkeyword">);<br />&nbsp;&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">$gzip_crc&nbsp;</span><span class="syntaxkeyword">=&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">crc32</span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxdefault">$gzip_contents</span><span class="syntaxkeyword">);<br />&nbsp;&nbsp;<br />&nbsp;&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">$gzip_contents&nbsp;</span><span class="syntaxkeyword">=&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">gzcompress</span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxdefault">$gzip_contents</span><span class="syntaxkeyword">,&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">1</span><span class="syntaxkeyword">);<br />&nbsp;&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">$gzip_contents&nbsp;</span><span class="syntaxkeyword">=&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">substr</span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxdefault">$gzip_contents</span><span class="syntaxkeyword">,&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">0</span><span class="syntaxkeyword">,&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">strlen</span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxdefault">$gzip_contents</span><span class="syntaxkeyword">)&nbsp;-&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">4</span><span class="syntaxkeyword">);<br />&nbsp;&nbsp;<br />&nbsp;&nbsp;echo&nbsp;</span><span class="syntaxstring">"\x1f\x8b\x08\x00\x00\x00\x00\x00"</span><span class="syntaxkeyword">;<br />&nbsp;&nbsp;echo&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">$gzip_contents</span><span class="syntaxkeyword">;<br />}&nbsp;</span><span class="syntaxdefault"></span>

Ne postoji varijabla $do_gzip_compress

Globalizacija superglobalnih varijabli je bespotrebna.

A inače nema nekog smisla ovako ispravljati varijablu po varijablu jer se bez konkteksta ne može dati poželjno rješenje.

Slažem se sa Gosaricem, a i:

nitko ne počinje visoko, prekomplicirana je ta tvoja skripta ako ne znaš osnove phpa.

[quote=“APazinjan”]Khmm khmm još jedan error :smiley:

Notice: Undefined variable: do_gzip_compress in /home/animehr/public_html/index/templates/footer.php on line 28

[/quote]

Umjesto:

if ( $do_gzip_compress )

Stavi:

if ( isset($do_gzip_compress) && $do_gzip_compress )

Osim ako se ne radi o prastaroj verziji php-a

Ne slažem se. Čovjek je tražio rješenje za konkretnu grešku i dobio ga je.

Wrong.

Baš sam to i napisao, ne može se bez cijelog koda, tj. konteksta reći je li nešto dobro ili ne. Ako ovo radi, ne mora značiti da nešto neće puknuti zbog toga.

[quote=“eke777”]Umjesto:

if ( $do_gzip_compress )

Stavi:

if ( isset($do_gzip_compress) && $do_gzip_compress )[/quote]

I još jednom točan odgovor :smiley: Hvala puno.

Evo samo da se izjasnim, nije da ja učim sada php pa sam krenuo sa nekom skriptom već sam samo trebao skriptu za određenu stvar a ova je bila najbolja koju sam našao. Očito je, kako vi kažete, stala već davno u razvoju ali i dalje će poslužiti svrsi. Hvala svima na trudu i odgovorima.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja