Pomoc za odabir VPS

Pozdrav!
Treba mi preporuka gdje da uzmem vps koji moze da podrzi 1000 ljudi online tj u istom trenutku.Sajt je uradjen u Wordpress-u.

Pa zar to ne može i shared?

Ne zvuci moguce da ijedan shared moze da podrzi 1000 konkurentnih linija.
Pretpostavljam da bi ispod 2GB RAM-a sve bilo srecna koincidencija, ali treba testirati, optimizovati, koristiti NGINX kao reverse proxy za Apache i mozda jos puno toga.

Javi se na PM za detalje, nasi VPS su managed, znaci dobijes VPS o kojem ne moras voditi brige o nicemu osim o svojoj aplikaciji koja je gore tj. webu jel. VPS zapisuje 1GB/s i imas svoje resurse + bandwidth ti je zagarantiran i treba ti ga dosta za toliki broj concurrent usera. Ako si zainteresiran, ako zelis rjesenje i ako ti se uklapa u financijsku projekciju, mozemo dalje napraviti analizu prema statistici, samom webu itd., inace ignoriraj da ne trosimo vrijeme bespotrebno :smiley:

Shared neće izdržati ni 200 online korisnika, tj. dobit’ ćeš porukicu ili čak možda i nećeš da ti gase račun ukoliko ne uradiš nešto po tom pitanju. Shared dijeliš sa Bog zna koliko još ljudi, i koliko ko-šta koristi, a sigurno nemaš neograničeno. Vjerovatno jedan server podijele na npr 100 ljudi.

Ja koristim http://www.server4you.com/ (Njemački) dedicated, preko 3500 online korisnika u isto vrijeme bez problema. Vjerujem da i VPS može podržati 1000 korisnika. Uz to Plesk besplatan, te podrška odgovara veoma brzo, u roku od par minuta.

100Mbit/s s 1000 korisnika istovremeno je premalo, koliko im imaju vps-ovi. Koji dedi imas kod njih?

ProServer Power X7. Imao sam nekih sitnih problema s procesorom samo (što se tiče njihove strane), ali i to su riješili veoma brzo. Uglavnom ~2000 korisnika je uvijek online, bilo je i preko 3500 online i nije stvaralo nikakve probleme. I za to što je stvaralo probleme uglavnom sam ja bio kriv, osim kada je bilo problema sa procesorom, ali to je bilo na EcoServeru :smiley: Za sada ovaj služi odlično već nešto duže od godine dana bez ikakvih problema.

Hvala. Jedino 3500 korisnika na 100Mbit/s? Koliko ti je velik homepage npr.? Koristis li CDN mozda? :smiley:

Na netu ima hrpa reviewa, na lowendtalku, webhostingtalku, polu-polu su. Jednima su dobri, jedni pljuju po podrsci i po naplatama nakon otkazivanja i sl. Tesko je bit pametan, imaju jeftine dedije sa skromnim bandwidthom. Za shared hosting nisu, za jedan web nije toliki problem, ako se i pokazu losi, jedan web se zmigrira lako. Osim ako idu penali dok je web down :laughing:

Pa poprilično ima sadržaja na naslovnici, koristim CDN. Ne znam, nisam čitao nikakve reviewe. Meni su već treću godinu odlični. Podrška je OK, nisam imao problema s njima, sve objasne u vrlo kratkom roku. Pljuju ih oni koji hoće da im podrška rješava probleme oko njihove skripte i da im podese server kako njima odgovara. Isto tako što se tiče naplate piše sve fino kada kupuješ. Ako ne želiš više da koristiš usluge 3 mjeseca prije moraš ih kontaktirati. Mislim da shared i ne nude.

Što se tiče prebacivanja - to je manje više komplikovano s obzirom da samo slika ima preko 250GB, baza je ogromna i puno drugih datoteka i podataka.

Mislio sam na to da mislis koristit server za vlasitit shared :slight_smile: CDN te spasava, inace bez toga no way na 100Mbit/s…
Ma i to se prebaci bez beda, ako nemas hardkodirane stvari pa da moras mijenjat. Traje koliko traje dump baze i koliko treba da se skopiraju svi podaci sa servera na server + import baze, a server pripremis prije… Tnx na infu u vezi server4you :smiley: