Popularne niche za 2020. i 2021. godinu za započeti?

Pozdrav,

evo dugogodišnji sam član nekih sportskih nicha već skoro deset godina. No, s obzirom na manjak slobodnog vremena razmišljam na izlazak iz niche i prelazak (s ciljem da se više posvetim tome) u neku više profitabilniju i koja ne bi bila ograničena samo na HR tržište.

Stoga me zanimaju vaši prijedlozi i očekivanja na najpopularnije niche za sajt (bilo na engleskom, bilo na hrvatskom jeziku) u 2020. i 2021. godini ?

1 Like

Gambling i adult niše i dalje idu najbolje jer je tamo najveća lova, a ove mainstream mikroniše sumnjam da će ti netko preporučiti javno. Njih moraš sam pronaći. Samo predlažem da se kloniš domaćih niša i fokusiraš na strane, pogotovo ako ti strani jezici nisu problem. Na domaćem tržištu moraš imati monopol unutar neke niše da bi imao nekakav ozbiljniji profit.

Ako te interesira affiliate zarada kroz nišne Amazon sajtove predlažem da počneš pratiti:

Tamo bi sigurno dobio neke ideje.

1 Like

Iskreno mislim da će skoro sve niche doživeti jedan ogromno jak udarac u mesecima koji slede. Jedna od prvih grana koja će biti pogodjena ovom panikom oko virusa i krizom će biti advertising sektor i skoro cela internet zarada.

Mislim da će biti najbolje da pomno ispratiš kako će se stvari razvijati i kada ti bude delovalo da je dotaknuto dno, tada da proceniš koje niše ti deluju perspektivno i onda u njih da udješ. To će biti odličan trenutak za pokretanje biznisa i generalno investiranje u većinu stvari.

Sada bi i najbolja niša koja je extra radila prethodnih godina mogla biti pogrešna jer nas verovatno čekaju 2 godine krize u skoro svim sektorima online.

3 Likeova

Zasto mislis da ce recimo amazon aff sajtovi potonuti,na osnovu cega?

E brate vazda imas neke apokalipticne prognoze… Drustvo je naviknuto da trosi, imalo para ili nemalo. Ako nema para podizace kredite na koje je isto tako naviknuto i tjt.

6 Likeova

Kozmetika, žene nevjerojatno puno novca troše na kozmetiku. Da imam tri kontejnera maski i dezinfekcijskih sredstava prodao bi u tri dana. Site mi je nekoliko puta pao od navale. Min. 30 narudžbi dnevno posljednjih dana ali roba na lageru, isporuka odmah, skladište HR. Zadnja tri mjeseca, cifre bez PDV-a. Netto dobit oko 30 tisuća kn.

Screenshot_2020-03-07

6 Likeova

gdje promovišeš sajt? je li samo u hrvatskoj prodaješ ili?

Samo Hrvatska. Skoro nigdje se ne promovira, ima fb stranicu ali slabo kruha od nje.Newsletteri, promotivne cijene, akcije, kodovi za popust na to su slabe, pojedini artikli po nabavnoj cijeni da odvučeš od konkurencije kupce i kad se registriraju tvoji su. Cura javi curi, ove dvije trećoj, njih petnaest kupi istu šminku… Ali to je već druga tema.

4 Likeova

Sve ti je popularno i nemoj da se bojis da ce nesto prestati ili usporiti. Glavno pitanje je mozes li napraviti stranicu za strano trziste koja ce bit konkurencija stotinama drugih stranica. Imas li budzet, znanje i vremena da cekas. Najlakse ti je mozda da platis nekog i nije to skupo da ti istrazi niche i keyworde sa manjom konkurencijom pa onda nesto pokusaj.

Uvek se pokajem što gubim vreme da nešto napišem ovde. Tako da ću vas ostaviti da živite u nekom virtuelnom mehuru narednih meseci pa se čujemo u drugom delu godine. :slight_smile:

1 Like

Sta nije 2019 trebala biti velika kriza?

2 Likeova

Svi moramo da imamo isto misljenje kao ti da bi i dalje pisao i posecivao forum?
Koja je onda poenta foruma?
Da nije bilo virusa ne znam kako bi dosli do tvoje najavljivane krize koju najavljujes evo vec dve godine.

3 Likeova

Evo davno sam malo filozfirao ,prvo da kazem EBO TI svaku ekonomsku krizu ako nije kao ona sto smo je ovde u ex yu prezivljavali ,da padaju bombe oko mene , inflacija 1000 % na dan,DUCANI PRAZNI ,sutra ne znas sta te ceka metak, bomba,umiranje od gladi,to je bila kriza skoro 10 godina u ex yu od 1990 do 2000 ,tako da sve ove sapunice i mehuri sto kao pucaju svaki dan su NULA od bilo kakve krize.
A sto se tice … NICHE …bio je on veliki filozof :stuck_out_tongue: ,i voleo radnice najstarijeg zanata,:stuck_out_tongue:

2 Likeova

Kao Petar Schiff… ako svake godine najavljujes krizu, jedne godine ces pogodit pa ces reci svima “jesam vam reko!?” hehe

Kad kazes gambling, na kakve stvari mislis (ako imas nesto odredjenije na umu)?

Ja sam nedavno platio covjeka na freelancu da mi odradi scraper koji pokupi kvote i margine za NBA player performance betove sa 12 kladionica (focus na australijske kladionice jer imam dosta pratioca na stranici/grupi od tamo). Pored toga sam dodao jos nekih jako korisnih stvari na sajt. Sve je besplatno i bude oko 150 pregleda dnevno. Cilj je naravno od sledece sezone pocet naplacivat pristup- pa se nadat da ce biti nekih 50-ak ljudi koji su spremni platit 10-15$ za ovo i onda je to jedna solidna platica pasivna od toga…

Ali ja bih pretpostavio da ti mislis na affiliate? Planirao sam i to da imam na sajtu, da se prijavim na nekoliko kladionica, (nisam jos posto sajt izgleda kao krs) ali cujem da u zadnje vrijeme stlano odbijaju nove, mjenjaju dogovor sa starim clanovima itd… Nekako mi se cini da je i to sve u padu

1 Like

Affiliate da… i u pravu si, vise nije lako dobiti odobrenje na sve affiliate programe. Treba imati jak sajt za pokazati, a gledaju i iz koje si zemlje i tako dalje, uglavnom rucno provjeravaju sve jer moraju paziti da ih ne promoviras s ilegalnih stream sajtova. Adsense u toj niši malo tko koristi, čak niti kao pasivnu zaradu.

Da naravno, od adsensa nema vajde jer je malo posjeta, ali je jako uska nisa (znaci nije ni kladjenje, ni kladjenje na odredjeni sport nego na malo trziste unutar jednog sporta, tj jedne lige iz tog jednog sporta hehe). Znaci nadat se da ce mi odobrit aff pa da ubacim nesto.

Sta mislite, ako bi napravio neki aff za moj tool, i naplacivao 15$ mjesecno, koliko bih trebao ponuditi potencijalnim promoterima- jel 50% od tih 15$ realna ponuda? Dovoljno da pristane, a opet dovoljno da meni ostane