Poslije kodiranja - dokumentacija, licence, SEO...?

Imam dosta gotovih PHP projekta na PC-u (CMS-ovi, biblioteke, portali, framework, razne skripte, etc) i odlučio sam neke od njih dići na Internet. Može li preporuka nekih knjiga/članaka/tutorijala o dokumentaciji, licensiranju, SEO i slično? Nisam još nikakve gotove projekte stavljao gore, a ne želim beziskusno uplodati bez ikakvog licensiranja i slično…

Ma te licence ti nis ne znace. Ako ti das kao open source, jednostavno se pomiri da ti netko moze pokrasti, promijeniti 10% i staviti svoju njušku gore.

Aha, a može li preporuka neke knjige o SEO te zarađivanju $$ na webu i pozicioniranju na vrh tražilica, imam jedan kodiran portal koji želim postaviti?

Nema ti tu knjige do vlastitog iskustva i guglanja s Bingom. Sve ostalo su puste priče koje u tvojoj situaciji moguće uopće neće dati rezultata. Postavi taj projekt na net i onda malo reklame, malo linkanja, i malo SEO-a i to ti je to.

Što se tiče bacanja projekata na net nekad je zakon bio
http://sourceforge.net/
, a danas je to


ili
http://code.google.com/
, a može proći i

.

Što se licenciranja tiče pogledaj si


i pogledaj si linkove pod

to bi ti trebalo biti dosta informacija.

I da svakako pukni ovdje link na tvoj repositorij kad ga staviš online. :slight_smile:

Inače otvaranje koda uopće nije loše i može se svašta izroditi iz toga. Danas, najvjerojatnije, najpoznatiji primjer je Wordpress i Joomla.

:mda::krele:

[quote=“CreatifCode”]Nema ti tu knjige do vlastitog iskustva i guglanja s Bingom. Sve ostalo su puste priče koje u tvojoj situaciji moguće uopće neće dati rezultata. Postavi taj projekt na net i onda malo reklame, malo linkanja, i malo SEO-a i to ti je to.

Što se tiče bacanja projekata na net nekad je zakon bio
http://sourceforge.net/
, a danas je to


ili
http://code.google.com/
, a može proći i

.

Što se licenciranja tiče pogledaj si


i pogledaj si linkove pod

to bi ti trebalo biti dosta informacija.

I da svakako pukni ovdje link na tvoj repositorij kad ga staviš online. :slight_smile:

Inače otvaranje koda uopće nije loše i može se svašta izroditi iz toga. Danas, najvjerojatnije, najpoznatiji primjer je Wordpress i Joomla.[/quote]

Hvala :slight_smile:

Može li nekakav članak o Google Adsense i slično. Jer sam totalni početnik i nemam pojma ni kako zarađivati $ preko neta ni slično :slight_smile:

:rotfl:

A što fali Bingu?
Osim brata koji je u Sing Singu…

Mislim da to s Bingom niste uopće skužili to je fora koju koristi jedan Microsoft ASP.net developer po imenu Scott Hanselman. Svidilo mi se to pa sam i počeo koristiti.


Mislim da sam prvi put čuo to u ovom videu MVC 3 – 101: Beginner to Advanced zadnji na listi, ali često koristi tu rečenicu pa nisam više siguran.

A što se tiče samog Binga mislim da daje puno kvalitetnije rezultate nego Google i trenutno ga koristim u 98% pretraga, a Google koristim kad mi trebaju neki blogovi tipa 100 best wordpress themes, 25+ best jquery tutorials, 500+ best sources for web designers, 100 ways to be great freelancer i takvo smeće. To je puno lakše naći na googlu nego na bingu. Tako da srdačno preporučam guglanje s Bingom.

Pa onda uploadiraj:sismis:
Pa ćeš potražiti nešto da dokumentiraš, pa ćeš potražiti nešto da licenciraš i naići na mjesta gdje su drugi “uploadirali” pa ćeš vidjetiti što su oni radili i tako.

Microsoft fanboy :varenizec:mala:

Ne, na kompu mi još jedino fali Mac OSx, ali njega ne mogu instalirati s obzirom na to da sam AMD fanboy :), a da mi se ASP.NET MVC svidio i da je miljama daleko od bilo kakvog PHP MVC frameworka to je istina, i, ne da ga ovaj(PHP) neće nikad stići, nego ne može ni sanjati o tome, a ipak, ja se družim s PHP-om. Koje li ironije. :krele:

za adsense e knjiga na engleskom
http://adsensetutorial.org/adsense_tutorial/download/ebook/googleadsense.pdf

Seo optimizacija
http://www.digital-point.org/seo-a-sem/203-search-engine-optimization-osnove-seo-1dio

http://www.digital-point.org/seo-a-sem/205-seo-optimizacija-2dio-keyword-strategija

http://www.digital-point.org/seo-a-sem/223-seo-optimizacija-3dio-optimizacija-strukture-stranice

http://www.digital-point.org/seo-a-sem/232-seo-optimizacija-4-dio-optimizacija-web-stranica-i-sastavljanje-sadrzaja

bok.
ne želim otvarati novi topic,a imam jedno pitanje.nije vezano za net direktno,ali ima veze sa tehnologijom.naime,trebao bih dekodirati nokiu x2,a ne plaća mi se nekome 100km(kon.maraka,da).zna li tko nešto o tome ili gdje bih mogao naći kodove i način?
hvala unaprijed i ispričavam se za ‘‘malo’’ skretanje sa teme


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja