Poslovni anđeli

Jeste čuli za poslovne anđele?

TKO SU POSLOVNI ANĐELI Poslovni anđeli (eng. business angels) su (bivši) uspješni poduzetnici/ (bivši) uspješni lideri tvrtki/korporacija koji financiraju start-up projekte visokog rizika na način da ulaze u vlasnički udio i pružaju pomoć u daljnjem razvoju i komercijalizaciji projekata. To su neformalni individualni investitori koji svojim poslovnim iskustvom savjetuju mlade tvrtke i poduzetnike i pomažu njihovom budućem rastu. Najveća vrijednost poslovnih anđela jest ‘pametno financiranje’ - pružanje ekspertize, vještina i poslovnih kontakata. Poslovni anđeli prvenstveno ulažu u sektore koje razumiju i u regiju koju poznaju. Najčešći razlozi zašto poslovni anđeli ulažu su profit, poticanje poduzetništva, poslovna aktivnost, ali i zabava u stvaranju nove vrijednosti!

http://crane.hr/

Ja radim u startupu u koji su poslovni anđeli uložili kapital. Mogu reći da sam zadovoljan suradnjom, ali nije sve tako bajno kao što izgleda.

Da bi zainteresirao poslovne anđele moraš imati jako dobru ideju, još bolji poslovni plan i već nki prototip koji možeš pokazati

Njihovo poslovno iskustvo i kontakti možda više znače projektu u razvoju nego novac.

[quote=“Junior”]Ja radim u startupu u koji su poslovni anđeli uložili kapital. Mogu reći da sam zadovoljan suradnjom, ali nije sve tako bajno kao što izgleda.

Da bi zainteresirao poslovne anđele moraš imati jako dobru ideju, još bolji poslovni plan i već nki prototip koji možeš pokazati

Njihovo poslovno iskustvo i kontakti možda više znače projektu u razvoju nego novac.[/quote]

Gledao sam malo po e-hrvatska.hr i naletio na ovaj video
http://www.e-hrvatska.hr/hr/e-TV-Video-sadrzaji-iz-e-Hrvatske

i baš u njemu govorio o ovome

Neki projekti nemogu bez njih, nekima treba njihova pomoć no još uvijek je dobar broj projekata koji uspiju neovisno.
Stvara se neka maglovita atmosfera oko njih a nigdje nema konkretni rezultati njihovih aktivnost (ili ih nemogu naći). Jedino o čemu sam čuo, otvorena futuristička autopraona.

Poznastva i veze igraju strahovitu ulogu no na određenom područuju. Marketing, dodatne investicije, lakši prodor na tržište, pa negdje čak i dio osiguranog tržišta ali tu se nekako u drugi plan guru kvaliteta proizvoda i usluge koje se pruža.
Ne googlamo google jer je neki investitor napisao prvi ček od 100,000$ već zato jer je google najbolja tražilica.

Odnosno želim reći da se o kod nas od silnog pričanja o investitorima i sl. situacijama kvaliteta se stavlja u drugi plan i očekuje da će ljudi zaduženi za poslovni stranu progurati proizvod miliom ili silom.

http://www.webmajstori.net/forum/tema/21796-Poslovni-anđeli-i-ostali

http://www.webmajstori.net/forum/tema/21832-Investitora-za-projekt

http://www.webmajstori.net/forum/tema/27787-Venture-kapital-Hrvatska-iskustva

2004 god. u zgradi Bahemot 30 (nekada služila kao Bank Of American Center) na adresi California St. 555, u sred finansijskog središta grada, se dogodio sastanak koji donosi internet revoluciju. Osnivač TheFacebooka Mark Zuckerberg i njegov novi partner Sean Parker su se sastali sa osobom po imenu Peter Theil, utemeljiteljem velikog PayPala. Theilu koji je bio nadasve natjecajan i stalno u potrazi za sljedećim velikim izazovima, sklon društvenim mrežama nije bilo teško prepoznati vrijednost TheFacebooka, koji je već tada brojao preko 700000 članova. Bio je čvrsto uvjeren u dobrobit slobodne razmjene informacija kakvu je TheFacebook promicao kao društvena mreža. Ono što je trebalo biti petnaestominutni sastanak pretvorilo se u ručak s popodnevnom razradom detalja sporazuma koji je trebao TheFacebooku donijeti preživljavanje, jednom za svagda. U jednom trenutku su Theil, Hoffman i Kohler ostali nasamo analizirati njihovu stranu medalje, dok su Marka i Seana poslali na malu šetnju gradom. Ali kad je sve bilo gotovo dečke su dočekale dobre vijesti: TheFacebook je bio na konju.

Zapravo, na konju je bio “Facebook” jer je to trebao biti novi naziv tvrtke. Bila je to Seanova ideja. Taj “The” u nazivu ga je toliko iritirao da je konačno odlučio poraditi na tome da mu se stane na kraj kao suvišku koji je morao biti odstranjen u procesu pribavljanja tih, tako životno važnih, pola miliona dolara koje su anđeli bili spremni staviti na stol ne bi li im spasili žive glave.

Peter Theil je u Facebook u ložio početni kapital od 550 000 $, čime je dobio 7% udjela u budućem internetskom divu.

Ne znam da li neko ima iskustva sa srpskim poslovnim andjelima?

http://www.sban.eu/cms/andjeli/

Nije lako izvući novce iz fondova rizičnog kapitala.
Mi se već 5-6 mjeseci natežemo s fondovima za 100.000 eura.
Tapšanja po ramenu koliko hoćeš, ali novaca nema na vidiku. Na kraju će biti - žali Bože truda i vremena. :frowning:

[quote=“gambo”]Nije lako izvući novce iz fondova rizičnog kapitala.
Mi se već 5-6 mjeseci natežemo s fondovima za 100.000 eura.
Tapšanja po ramenu koliko hoćeš, ali novaca nema na vidiku. Na kraju će biti - žali Bože truda i vremena. :([/quote]

Eh, tu bi dobro došle veze i poznanstva, netko da to malo pogurne.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja