Posluh.hr

Evo potrebna mi je pomoc vezno za posluh.hr naime htijeli smo promjeniti hostera i obnovit stranicu. Sada imamo problem jer nemamo FTP pristup niti mozemo administrirati nasu domenu - da je usmjerimo na drugi host.
Na Posluhu kazu da to nije moguce.

[quote=“Fordam”]Evo potrebna mi je pomoc vezno za posluh.hr naime htijeli smo promjeniti hostera i obnovit stranicu. Sada imamo problem jer nemamo FTP pristup niti mozemo administrirati nasu domenu - da je usmjerimo na drugi host.
Na Posluhu kazu da to nije moguce.[/quote]
Ako ste zakupili Hosting i Domenu kod posluh.hr ili bilo gdje drugdje i želite promijeniti drugog hostera a sami ne administrirate Domenu.

Trebate postojećeg hostera u ovom slučaju posluh.hr zamoliti da vam na Domeni promijene name servere koje im navedete.

Ako je još domena aktivna nema razloga da vam posluh to uskrati.

Oni su rekli da to nije moguće, ali vi vjerovatno niste dovoljno pojasnili šta vi zapravo želite, FTP pristupom nemožete administrirati domenom, sadržajem na Hosting računu Da.

Samo zamolite da vam na domeni promijene name servere od novog hostera koji im dostavite, i mislim da neće biti nikakvih problema.

Mislim da sam ukratko pojasnio.

Hvala poslat cemo email , isto vidim da u WHOIS bazi nema nasih podataka nego su kao vlasnici domene registrirani posluh.hr ???

Nije bitno sve dok je plaćeno vi ste vlasnik domene, kad iz nekog razloga ne želite produžiti domenu to je onda nešto sasvim drugo.

Jel možeš malo podrobnije objasniti situaciju ?
Sumnjam da bi bilo kakvih problema sa strane Posluha da te žele zafrknuti jel su dečki ok

pozdrav,

hvala dzi za link, evo da se javim i ja iz posluha :slight_smile:
tko je reko da je to nemoguce?

posaljite mail na podrska [at] posluh.hr i tko prvi od kolega vidi bude odgovorio

nikad nije bio ni problem ponovno poslati ftp podatke (ili staviti nove), niti otkljucat domenu ili promjeniti ns zapise

Pozdrav

Tu radim :smiley: (lol)

POTPUNO NEISTINITO!?

To je česta praksa hosting provajdera da svojataju tuđe domene. Dok u registru ne piše tvoje ime ti nisi vlasnik domene. Bilo kakav problem sa hosting provajderom - smrtni slučaj, stečaj ili nešto treće, ti ostaješ bez domene. U biti bolje ne imati posla sa takvim tvrtkama.:gitara:

Ipak ce biti problema, naime nasu domenu je kod posluh.hr narucila firma vemar d.o.o. koja je izradila web stranicu, tako da je zahtijev za bilo kakve promijene potrebno poslati sa njihoveg email-a ?

Ovako sada to izgleda
Vlasnik nase domene po WHOIS registru je posluh.hr , a domena je kod njih registrirana na vemar d.o.o. …

Tako da u stvari imamo i nemamo tu domenu !

[quote=“Fordam”]
Ovako sada to izgleda
Vlasnik nase domene po WHOIS registru je posluh.hr , a domena je kod njih registrirana na vemar d.o.o. …
Tako da u stvari imamo i nemamo tu domenu ![/quote]
Kako ste naveli, vi i nemate ništa sa posluh.hr sve se odvija preko vemar d.o.o. te zapravo morate njih kontaktirati.

Ovo može postati zamršeno iz ko zna kakvog razloga.

Dakle, ovo je situacija jednaka toj da ja dođem hostingu monitor.hr-a i kažem da promjene dns. Hosting nikako ne smje vjerovati nekome da je on stvarni vlasnik već samo onome tko usluge plaća

Ostaje zasto onda nije domena u WHOIS-u registrirana na vemar d.o.o. ? Poslali smo zahtijev Vemar - u pa cemo vidit koliko ce sve da bude “zamršeno”.
Druga domena koju imamo je bila registrirana preko shopcentar.hr i tamo ljepo stoje nasi vlasnicki podaci a shopcentar je upisan kao “registrant service provider” .

Isto smo poslali upit vezano za nas slucaj na ICAAN i joker.com.

I zamolili bismo savjet za novog registrara .

Zato što to nije Vemar tražio. Kupac u ovom slučaju Vemar je prema pravilima Posluha vlasnik domene sve dok plaća njezino obnavljanje. Ukoliko želite promjenu tih podataka Vemar samo traba poslat podršci zahtjev

Naša greška što nismo odamah provijerili , u ugovoru sa Vemar.d.o.o. stoji da za nas registriraju domenu sa imenom nase firme i ugovore hosting.
U redu ako se kao vlasnici cak i pojave oni u WHOIS posto su je narucili tj registrirali popunili obrasce i platili ! I na kraju je vlasnik domene posluh.hr kao hosting firma i registrar domene, po meni je to neprihvatljivo !
Znaci Vemar placa domenu i registrira je i oni ni mi nismo vlasnici ???

Jos jednom zamolba ako neko moze preporuciti registrara.

Ne nisu oni vlasnici domene, vlasnik domene je zakupitelj njihovih usluga. Ti su podaci tamo zato što su to default podaci u računu preko kojeg oni zakupljuju domene. Jednostavno nitko od vas nikada nije tražio da stave te podatke.

Ako malo pokušaš prosurfat vidjet ćeš da u tom pogledu nitko nikada nije imao problema sa njima.

pravite od muhe slona …

Pozdrav,

Ovdje ću uzet neutralan stav o svemu :). Imao sam web hosting i domenu kod Posluha i moram priznati da nisam imao problema sa njima stvarno. Nevjerujem da bi ti ekipa namjerno radila probleme jer i sami znaju da takav način poslovanja ne privlači već odbiva korisnike.

Ono što bi ti treba napraviti jest naručiti poziv ili ih nazvati i lijepo porazgovarati o svemu. Možda da zatražiš AUTH code domene pa je prebaciš na drugi account npr na croreg.com

Lijep pozdrav i sretno!

Problem je u tome da on ne može to napraviti već samo tvrtka koja je naručila usluge kod Posluha. Mora sa njima rješiti sve što želi ili tražiti da se hosting prebaci na njegovo ime i ubuduće sam rješavati sve što treba

Dobro je Dži, ne moraš ih baš toliko braniti, sve je jasno i jednostavno, nije posluh ništa krivo napravio. :wink:

OT: ta praksa nekih hostera ni meni nije draga. Ako sam platio da mi oni regaju domenu, onda sam plati da je regaju na MOJE ime, ne na svoje.
Kao što je gore rečeno - nikad se ne zna što će biti. Uostalom, ako nešto i platim, i OČEKUJEM da bude na moje ime; zašto bi se to moralo posebno tražiti?

Evo rešeno !

Moj je savjet svima da ipak provijere i traže da su domene upisane na ime vlasnika, kako bi izbjegli ovakve probleme, moze se doplatit za ID zastitu pa se na taj nacin rjesit spama. Da ne duzim…

Zahvaljujemo Silviu iz Posluha sto nam je pomogo jel necete vjerovati sta se desilo :
Vemar.hr je poslije nase zamolbe za transfer domene na Posluh.hr poslao zahtijev za brisanje domene !?!?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja