Posrednik u prodaji?

Znači zanima me pravna strana ove stvari. Konkretno radilo bi se o tome da sam ja posrednik u prodaji nakita. Osoba meni uplati novac, ja platim taj proizvod po manjoj cijeni u nekom webshopu i proizvod dođe na njegovu adresu. Kako se plaća porez na ovo i da li se plaća ili ne?

Naravno da se placa. Placa se na dobit koju si ostvario tom transakcijom. Dakle kupis za 80 prodas za 100, ti placas na onih 20 PDV. jer je to u tvome slcaju dodana vrijednost, pa se to zato i zvoe porez na dodanu vrijednost. Ovo je jako, jako plasticno objasnjeno ali bi trebal biti dosta da skuzis kako to funkcionira. Najbolje ti je otici kod knjigovodje i s njim se posavjetovati, svaka situacija je specificna.

To pod uvjetom da ima firmu :slight_smile: Ali ako ima firmu … tu ti je onda i porez na dobit (ako je imas), i troskovi firme (hladni pogon) … moglo bi se pisati do sutra D

kad uvoziš izvan eu plaćaš na cijeli iznos

Kad uvozis sta?, kako mozes uvoziti izvan eu kad si u eu? placas sta? na cijeli iznos, koji?

Naravno zavisi i odakle kupujes proizvod i gdje ga prodajes. Ima toliko pojedinacnih caka i zackoljica da je tvoje pitanje jednostavno pre,pre,preopcenito za bilo kakav konkretniji odogovor.

1 Like