Postaje li ovo totalitarni forum s cenzurom postova?

tsereg, kakve su to cenzure, što ovo postaje neki totalitarni forum u kojem se mora jako dobro paziti što će se napsiati ili strahovati da ti post bude cenzuriran? Mislim WTF?

Vole ljudi to: da se osecaju mocni…

Vidiš, sad si napravio još veće sranje jer si moj post izbacio totalno iz konteksta u kojem je poslan i nitko nema pojma o čemu se tu radi. Mogao si barem napisati na što se taj post referira ako ga već nisi htio ostaviti tamo.

Ovako izgleda samo kao “iz neba pa u rebra” post.

[quote=“CreatifCode”]Vidiš, sad si napravio još veće sranje jer si moj post izbacio totalno iz konteksta u kojem je poslan i nitko nema pojma o čemu se tu radi. Mogao si barem napisati na što se taj post referira ako ga već nisi htio ostaviti tamo.

Ovako izgleda samo kao “iz neba pa u rebra” post.[/quote]

Vas dvojica znate o čemu je riječ. Mi ostali smo :hmmmmmm:

Gornji post je uklonjen iz teme Cijena web site sa CMS-om zbog toga što je pitanje postavljeno u krivi podforum, a u temi u kojoj je postavljeno je offtopic.

Odgovor na pitanje člana CreatifCode glasi:

  1. nema cenzure, samo primjene pravila;

  2. ne znam što bi značilo “totalitarni forum”, pa na to nemam odgovora;

  3. da, treba se paziti da se postovi podnose u skladu s pravilima foruma;

  4. za “strahovanje” nema osnove, jer na forumu je iznimno teško dobiti trajni ban, pošto moderatori ulažu napore u razgovor s članovima - toliko da se često mogu čuti i kritike da je moderiranje “preblago”.


One koji su željeli detaljni izvještaj o razlozima ove teme, a bili su nestrpljivi, molim da uvaže da je potrebno neko vrijeme da se sastavi ovako detaljan post kakav ovdje pišem, te da uvaže te okolnosti.

Također molim da svi uoče, pošto temu nije otvorio niti jedan član čiji su postovi moderirani, da je ostatak posta iznesen samo informativno, kako bi se članovima približila politika moderiranja.


U temi u pitanju se je jedan član izrazio kritički prema kvaliteti rada nekog poduzeća. To poduzeće, niti njihov rad nije imalo izravne veze s temom, već su uratci poduzeća spomenuti neizravno, u smislu ilustracije poante koju je pisac posta iznosio.

Nakon cca. 4 mjeseca je djelatnik poduzeća u pitanju podnio svoj odgovor. Taj odgovor je ostavljen jer je pozvan samim spominjanjem poduzeća - iako je offtopic, fair-play nalaže da se dopusti prozvanome da odgovori.

Međutim, nakon toga je autor izvornog posta skrenuo s teme na način da su predmetni radovi postali su glavna tema rasprave. To je offtopic.

Kako forum u pitanju nije Birtija, offtopic nije dopušten, osim u umjerenoj količini koja je očekivana za svaku diskusiju.

Dodatno na to, ovaj offtopic nije izdvojen u vlastitu temu jer se nije radilo o predmetu ili temi koji interesira člana koji je oftopic započeo, već je član započeo polemičku diskusiju nastojeći - bespredmetno - dokazati svoje kritičko mišljenje. To je bespredmetno, jer se u temi radi o sasvim drugoj stvari, i ona ne može biti uzurpirana za - kolokvijalno rečeno - “prepucavanje” tko je kakav: svatko je iznio svoje mišljenje, u temi se radi o nečemu drugome, polemička offtopic diskusija nije primjerena.

Ovakav način moderiranja foruma je konzistentan - ne radi se niti o kakvoj promjeni pravila ili drugačijem načinu primjene pravila. Najčešće se ovo moderiranje niti ne primjeti jer se postovi obično uklanjaju u cjelosti.

U ovom slučaju je iznimno jedan od offtopic postova ostavljen, a samo je njegov jedan dio uklonjen. Naime, od člana čiji je post moderiran je kritizirani tražio da odgovori sa primjerima svojih radova. Uklanjanjem cijelog posta bi se stvorio dojam da član koji je kritizirao nije odgovorio s primjerom svog vlastitog rada, pa je taj dio posta ostavljen jer je moderator htio izaći u susret članu kako ovaj ne bi bio prikazan kao osoba koja se “nije usudila” obznaniti svoje radove, pošto se činilo da je članu - obznanjivanjem svog rada - do toga stalo.

Dakle u moderiranju se uvijek nastoji biti maksimalno obziran prema svim stranama, ali i održavati pravila. Ovo zahtijeva ulaganje prilične količine vremena i truda.

Ukoliko bilo koji član ima primjedbe na moderiranje bilo kojeg moderatora, to može ovdje iznijeti javno. Također se može obratiti i vlasnicima foruma. Važno je, međutim, pokazati da je moderiranje bilo suprotno forumskim pravilima.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja