Postanje U FB Grupe - Trazim Strucnjaka

Dali je moguce postanje svojih web linkova u FB grupe, jel se to dozvoljava? Pri tome ne mislim na spam, recimo imam site o novoj igri Artifact i sad bi htio neki clanak vezan za tu igru postati u FB grupe koje su usko povezane s tom igrom.

Jel netko to radi? Koliko bi kostalo takvo postanje, znam da je to samo copy paste linka, ali ima tu caka da te admini grupe ne banaju, da odobre link i tako. znaci jel ima neki strucnjak pametan koji zna zaobici te probleme, nek mi se javi pa da isprobamo par postova.

Ne treba ti stručnjak, niti ima neka posebna “caka”. :blush:
Jedino, kako si sam napisao, kad te prime u grupu nemoj nastupiti spammy i prvo pročitaj pravila ponašanja u grupi, i tako se ponašaj. To je dovoljno.
Novo je da sad, izgleda, u grupe se mogu upisati i FB stranice, a ne samo profili. :o:

I cek, znaci onda samo zakacim link i to je to? Kako su inace admini prema takvim postovima. Tipa imaju grupu o nekoj igri a ja okacim link na article o toj igri?

E sad mozda meni treba strucnjak koji bi bio aktivan u odredjenim grupama da dobije kredibilitet?

E pa to ti kažem. Ne tako nego vidi koja je shema u grupi, prvo napiši neki post, reci hvala što ste me primili, bavim se tim i tim… malo po malo. Onda link stavi tek sutra, i napiši nešto o njemu. :wink:

Vidiš kako te dobro ide ovdje na Forumu. :blush: Da okačiš bilo koji link, modovi ti ne bi riječi rekli. :smile: :o:

Povedi računa da ne postaš u više od 2 grupe na dan i da postoji neki vremenski razmak.

Cek, kazes da ne postam vise od 2 grupe na dan, pa ima miljon grupa, zasto tako mali limit?

ja sam to malo radio i ima grupa različitih gdje možeš suv link okačit, a neđe ne daju i da ga ukomponuje perfetno i esej uz njega napišeš. vidi kako se ostali ponašaju po grupi ljudi i šta prolazi. ja sam znao nekad na desetak grupa dnevno objavit link, doduše prođe na jedno 30 posto. i to sam radio jednom u 10ak dana. mislim da bi bilo benefita tj posjete mora biti baš velika grupa i aktivna, ovako često grupe od 5-10K ne daju jedan klik na link. Sve u svemu mislim da se ne isplati trošit vrijeme na to. Čini mi se da je bolje na redditu na taj načim pokušavati dovuć posjetu

Predpostavio sam da te interesuje da postaš u više grupa. Prvo što kažu Anja i c3po proćitaj pravila grupe. Drugo ako ti je profil “mlad” (mada važi i za starije) za ručno postanje u više od 2 grupe na dan (ukoliko bi to radio svakodnevno duži period), to sad Fb sankcioniše (kod velike većime), smatra spamovanje, jer zašto bi to dozvolio kad mu je lakše da zaradi od plaćenih reklama :grinning:.Tako da to nije pisani limit, već neki iskustveni od većine da ne bi bio sankcionisan.Iako bude nešto da ti Fb zabrani to će biti verovatno na neki br. dana 15 ili … da ne možeš ovo ili ono za početak.

Jer mozes dobiti ban domene, kao sto sam i sam dobio na hrpu domena…Lagano i uz odmor moze potrajati, ili gradi grupe u kojim ces kasnije sam spamati, gdje nece biti prijava i siguran si :wink:

2 Likeova

Mogu li vama svi page-ovi? Kod mene radi samo na 4 page-a, ostali se ne prikazuju kod join.

Postanjem u FB grupama moraš biti oprezan jer ako ubacis vise objava u kratkom vremenskom periodu dobices zabran od fejsbuka, drugo mali je procenat klikova na grupama do 10 k clanova a za visebrojne grupe moze se dobiva posjete i treće da bi dovukao sto veci broj posjeta sa grupa gledaj da tekst bude sto zanimljiviji uz odredjeni opis povise teksta kada postas, ovo pisem iz svog iskustva.

1 Like

Da da, bilo bi dobro da netko napiše iskustvo s Reddita. Ja sam prije oko mjesec malo se aktivirao, napisao post dva, još nisam stavio link. Ali, mislim staviti YouTube embed. :blush:
@limenka2017 Prijavio sam se u dvije grupe s pageom. Još bez aktivnosti. :o:

1 Like

Ja sam prije par dana stavila link u jednu grupu sa 70k članova i dobila 5 lajkova i 10ak posjeta na stranicu :smiley: Ali u toj grupi članovi svakih par minuta skoro objavljuju slike vezane za temu grupe pa se valjda moj link izgubio među svim tim objavama.

Ahh cuj, neznam ni sam dali se to isplati raditi. znam da je FB traffic sranje, a jos ako se tako malo dobije nije mi jasno. No probat cu kad uhvatim vremena pa cemo vidjet.

Nije ti se link izgubio, vec odavno su primjenili algoritam kao i na page, link objave dobijaju i manji doseg u grupama…Primjeti kad postavljas, pa kad “puste” dobar reach kao i na page-u.

1 Like

Za Reddit
Nakon aktiviranja acc
Dan poslije objavim 3 posta sa svog domena u 3 grupe dvije po 10k a trca 15.5 mil pratioca
Ova sa 10k sve ok, druga nesto zanovjetaju, kao nije slika originalna(a i nije) pa sam objasnio da nisam fotograf, ali sam bloger i treca, citiram, stop spaming or acc will be baned, kontam, super ako je acc a ne domen…hahaha
Zarada sa AdSense za 3 objave u 2 dana 0,o5EU
Pauziracu nekoliko dana, ionako su zahtjevni, mora se lajkati i komentarisati da bi acc postigao neki nivo kako bi ima Karmu vecu i sledeca objava bila u sto skorije vrijeme

To je oskustvo staro nekolio dana, tj. sati, nisam se pretjerano bavio tim