Potpisi

Zašto nisu dozvoljene slike u potpisima?
Ima li još koji razlog osim opterećenja servera, za kojeg je vlasnik foruma neki dan rekao da ne prelazi niti 1,5GB u rekordnim situacijama (od 16GB kapaciteta).

Naravno da niti ja ne bih volio vidjeti slike koje će mi smrznuti komp, ali ako je 10ak postova po stranici, računajući da je neko zamišljeno ograničenje 20kb po slici u potpisu to je max 200kb (što bi se u prosjeku učitavalo nekih pola sekunde duže nego do sada) po stranici, i to u slučaju da su svi različiti autori poruka sa različitim fotografijama. Da ne pričam kada keš to sažvače, čak niti to se više ne osjeti.

Tako da me ukratko zanima čemu takvo rigorozno pravilo prema slikama u potpisima?

http://www.webmajstori.net/forum/tema/13792

[quote=""]Svrha pravila jest da spriječi da potpisi iskaču od ostalog sadržaja u tolikoj mjeri da bi, kada bi veći broj članova imao takve potpise, učinili forum teže čitljivim.

Ako bi potpisi imali previše redaka teksta, bilo bi teže tijekom čitanja teme razlučiti što su postovi, a što potpisi.

Ako bi potpisi imali prevelika slova ili previše grafičkih elemenata, ponovo bi bilo teže čitati temu, jer oko automatski prati onaj sadržaj koji je vizualno dominantan.

Drugačije rečeno, svrha je pravila da omogući članovima “komotno” čitanje i praćenje diskusija vezanih uz izradu web stranica.[/quote]

Da, na svakom je forumu tako, te praktički na tom svakom forumu se uvedu i pravila poput ograničavanja ukupnih broja slika u potpisu na 1, određivanje max dimenzije slike u potpisu te težinu slike i to ukratko riješi stvar.

može se izvesti da npr maksimalna prikazana visina potpisa bude recimo 200px, preko da se jednostavno ne vidi, lako je to napraviti u css-u…

ali i meni se svidja bolje bez slika, slike bi po meni samo ometale preglednost teksta…

Ma bolje da ih nema, lijepše i pregledno je ovako. Kad bi svatko sebi nešto nabacio, bio bi totalni kić, a uostalom što Ti znači neka slika u potpisu?

Meni osobno ništa, ali mislim da nisi u pravu samo tako oduzeti svima tu opciju samo zato jer ti ne bi imao koristi od toga.

Meni bi pomoglo kada bi povećali broj znakova u potpisu. Ne prelazim tri reda (dozvoljeno je 4), te time ne kršim pravila, ali broj znakova je ograničen, a s obzirom da koristim puno BB kodova, nemogu više ništa dodat u potpis (ili mogu još koju sitnicu). Pa eto, još jedan prijedlog vezan za potpis.

Jedina korist je reklama, što mislim da i Ti ciljaš na to. Jer bezvezno stavljati neke glupe slike fotke (čitaj nogometaši, automobili i slične gluposti - koje nemaju veze s ničime…) ko na ostalim forumima to publika znala stavljati.

Neki veliki forumi imaju slike, dok drugi nemaju. Ako zelis mozes pokrenuti anketu i ako velika vecina bude bila za slike, mozda ih i uvedemo.

na ovom forumu to ne bile slike u potpisu nego banneri


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja