Potreban majstor za SEO yoast

potreban majstor za SEO yoast radi se o wp temi,samo da lepo podesi seo yoast

sve info na pm

Nije ti to tak tesko, ali trazi vremena. Pod time mislim da ako treba pdoesiti sve postavke i proci svaki text i optimizirati za keyword i pratiti yoast pravila na dnu.

Pri tome sugeriram da se ne prate ta pravila u nulti postotak i da svaki page bude na isti kalop, mala odstupanja su prihvaljiva, a po meni i pozeljna.

ne treba ti druze nikakav majstor za seo yoast… imas sva upustva na google, yt, i yoast stranici, a do tebe je hoces li da ukljucis ili iskljucis neke opcije recimo indexiranje kategorija, tagova, author stranica itd (procitaj malo i pogledaj kako rade druge stranice koje su ti konkurencija pa odluci se) nema tu nekih specijalnih postavki i uostalom nece ti to nista pomoci kako god da uradis…
sto se tice postova / stranica po meni ne treba uopste da gledas ono sto ti yoast savjetuje a to je
Title - keyword
prvi paragraph - keyword
h2 - keyword
image alt tag - keyword
meta desc - keyword
itd…

Ja ne znam zbog cega yoast kaze da tako treba ali to je pretjerano i google to nikako ne voli … E sad to mozda prolazi kod nekih authority stranica ali vjerovatno nece kod tebe…
Moj ti je savjet da pises tekstove unikatne kvalitetne i za ljude a google svakako razumije o cemu je tekst i nemoj gledati na yoast postavke i da li je crveno ili zeleno vjeruj mi ako hoces… :slight_smile:

1 Like

Nemoj mu vjerovati :smile:

Radila sam na portalu koji je imao 200+ unikatnih članaka, ali nisu gledali na seo baš.
Nakon sto sam preko yoasta uredila sve na “zeleno”, stranica je u roku od 15ak dana dobila organsku posjetu, koju do tada nije imala.

Uostalom, ako pretražuješ google, vidjet ćeš da yoast traži da uredis ono najpotrebnije, ono što svakom prvo upada u oči… ako pretražuješ slike za nesto, onda ćeš vidjet koliko su bitni yoast savjeti za alt-ove, naslov i opis slike.

Nekom tko možda bolje razumije SEO yoast neće puno pomoći… ali ljudima koji su u tom površinski (ispod 1000 sati proučavanja teme) yoast će raditi čuda na stranici ukoliko se pravilno koristi.

3 Likeova

Pa ne mora da vjeruje, i svako ima svoje iskustvo… ja ne kazem da je plugin los i koristim ga na svakoj stranici. Ali ne obracam paznju da li je svaki post zelen ili nije, ako jest ok ako nije ne trudim se da bude… Ne mogu sad da ti otkrivam svoje stranice i niche ali bi ti rado pokazao i crvene postove koji pojedinacno rangiraju i po 500-600 engleskih rijeci…
A ti nastavi da koristis keyworde u url, title, alt, meta… vidjeces sve do jednom :slight_smile:

1 Like

Stručnjaci za SEO a niko ne pomenu AdWords.
Mislite to tako ide, upišeš reči koje ti trebaju i gotovo :grinning:
Dane treba potoršiti samo na analizu ključnih reči i jedno slovo može odlučiti poziciju.

Hvala vam u svakom slucaju