Potrebna pomoc oko importa slika sa drugoh sajta

Znaci pravim site odnosno web shop za firmu, fazon je sto treba da importujem preko 35 hiljada artikala… Rijesio sam to preko csv fajlova preko kojih sam to odradio, u taj csv file mogu i da ubacim url slike koji treba da uploaduje za artikl problem je sto bi onda trebao da pojedinacno odem i copy svaki url svakog artikla sa maticne stranice u moj csv file sto vec na cifru od 35 hiljada predstavlja problem… Ima li neko neki nacin, savijet, rijesenje ? Lp :slight_smile:

Kopiras foldere sa slikama i skratis url da povlači sa novog hostinga
Ako se ne varam to bi bio relative path

Nemam pristup maticnoj stranici tj. Niti sam admin niti je moja, a takodje mi treba da automatski uzme sliku… Npr. Uploadujem artikl “lg frizider” i imam link lg.com/products/frziderv12 na tom linku ima opis proizvoda te slika… I sada trebam za svaki link koji imam da uzmem url slike sa istog da ne bi morao pojedinacno ici na 35h linkova i uzimati url sa svake slike…najjednostavnije receno imam 35h linkova sa kojih mi treba 35h urlova od slika sa istih Nadam se da razumijete sta zelim reci haha

U biti hoćeš na što jednostavniji način da ‘posudis’ tuđi materijal.

Da ne idem sa moralnim pričama mislim da ti @dadaas radi takve automatske sheme pa ga priupitaj za angažman

Potrudio sam se skužiti što trebaš, ali ne uspijevam.

Hoće automatski da uradi download fotografija sa tuđeg sajta na svoj. Uspijeva dohvatiti url i pridružiti ga određenom proizvodu ali da ne radi hot link želio bi da fotke budu na njegovom hostingu

Meni se recimo čini da želi samo URL slike.
Koliko ja vidim on ima linkove, a na likovima se nalazi opis i URL slike. On bi za svaki link htio znati koji je url slike?

Ako sam to dobro skuzio, bilo bi dobro da precizira koji dio ga točno muči.
Ugrubo, putem linka dohvaćaš page source željene stranice… Tu će ti pomoći recimo PHP->curl
Kad dohvatis page source, onda čupas van dijelove sourcea koji te zanimaju.

@bozoou upravo tako… I da skontao sam sto i ti sto se tice page source ali fazon je sto trebam to da uradim na 35 hiljada linkova i raditi to manualno je previse zahtjevno… Razmidljao sam da u c-u pokusam neku skripticu napravit da od te linkove primi kao input pa da ona to odradjuje i da mi da urlove kao output… Ili imate bolji prijedlog?

Nisam ni pisao da radiš manualno. S php-om mozes dohvatiti page source s curl naredbom. Googlaj u tom smjeru…

Za C ne znam, ali sigurno da isto može putem linka do page source-a.

Evo izgleda da sam nasao rijesnje koristeci Python na osnovu urllib bibl. I beautiful soup bibl. … Hvala vam na savjetima :smiley: