Potrebna pomoć posudbe novca zbog plaćanja servera

Ovo mi se do sada nikad nije desilo i stvarno je malo glup što moram da to radim na ovakav način ali nemam izbora, već 8 mjeseci kako koristim dedicated server kod OVH svaki mjesec uredno plaćam, početkom ovog mjeseca mi dolazi obavijest od OVH da nisu mogli naplatiti $195.99 za dedicated server novac na krtici je bio rezervisan za plaćanje servera ali u međuvremenu licence za cPanel i CloudLinux su naplatili prije OVH tj. skinuli prije novac nego što je OVH trebao da naplati za server.

Ja kod sebe u kešu imam novac ali je problem što nemam na kartici, moram platiti server do ponedjeljaka, što znači ako bi ja u ponedjeljak uplatio novac na svoj račun taj novac bi bio ili u ponedjeljak ili utorak na kartici a server bi bio suspendovan više od nekoliko sati dok se ne izvrši plaćanje.

Ima li neko da bi htio pomoći i da ima na kartici 195.99 $ da bi platio za mene a ja bi mu vratio u ovoj sedmici kada uplatim novac na svoj račun pa bi mogao to vratiti preko paypala ili uplatom na devizni račun tog ko je posudio. Ako ima neko da bi platio procedura bi bila da se poveže preko TeamViewer a ja bi se logovao u panel od OVH i on bi samo izvršio plaćanje i otkačio karticu.

Mislim da ti je jednostavnije javiti se podrsci i objasniti im situaciju i naravno da ce te sacekati do ponedjeljka, sumnjam da ce se netko tek tako spajati na tvoj komp i ostavljati svoje podatke.

Sretno !

Znam druže, teško je danas ikome vjerovati, pokušat ću se javiti podršci ali mislim da i od toga nema ništa, neće baš da čekaju ni oni. Hvala ti.

Sačekat ce oni dan-dva za 195$ :wink:

Posudbu novca mogu shvatiti, jer svako se moze naci u situaciji da mu treba novac, ali da neko ostavlja podatke kreditne kartice na racunaru totalnog neznanca mi je totalno neshvatljivo.

Ako si redovno placao, i ako prethodno nije bilo nikakvih problema, ne vidim zasto te neko ne bi saceko dan-dva.

Izmedju ostalog imas li nekog u stvarnom zivotu ko ti vjeruje, pa da ti povjeri podatke kreditne kartice ?

Jel ima mogucnost placanja servera preko paypala-a?

Ako da, ti meni novac na ruke ja uplatim preko pp-a koliko trebas.

Nekad davno sam kod njih imao VPS koji sam koristio isto nekoliko mjeseci i odjednom sam dobio upozorenje da u roku od 7 dana ako ne platim suspenduju i tako je i bilo, kod hetznera je to druga prica, kod njih imas roka mjesec dana da ne platis bar je tako bilo prije 4 godine.

OVH je nedavno uveo plaćanje preko PayPal-a to sam sada primjetio isto.

Odakle si? i dal’ imas kod sebe 195$ (u protuvrijednosti kuna ili EU sasvim nebitno)?
Vidi ja ti mogu uplatit preko pp-a ali to ce biti iskljucivo u cetri oka.

Ja sam iz Bosne, ako si tu možemo se naći već sutra na kafi pa to obaviti?

@msroky ja sam iz grada Zagreba. Mislio sam da si iz HR posto je vecina ekipe odavde, moja namjera je bila pomoci, zao mi je… :confused:

Apsolutno. Baš je odredio interesantan način na koji će mu se posuditi novac. :frowning:
Forumaši, oprez. :o:

Pa ne mogu tek tako ostaviti nekome podatke od Dedicated Servera isto tako kako ni meni ne moze svako pomoci, tako da i sa jedne i sa druge strane je nepovjerenje najveci problem.

To je jedini nacin koji postoji da mi neko plati a da mu ne dajem podatke od OVH panela gdje su serveri.

U ostalom, da zelim nekog prevariti ili tako nesto kako si ti shvatio ne bi se htio nalaziti uzivo sa ovim korisnikom tim121 sto je predlozio da pomogne.

Nista druze, hvala tebi ipak u svakom slucaju.

Pa dokle više? :smiley:

Sorry, ali ovo djeluje stvarno sumnjivo. To što nudiš nalaženje uživo ne znači ništa jer naravno da računaš da nećeš biti baš takav peh da ti se za to javi netko tko ti je stvarno blizu.

Jedini način je taj koji si naveo? Nije, i za slučaj da stvarno ne znaš za druge načine budem ti napisao neke mogućnosti, a mogu biti od pomoći i drugima u sličnim situacijama vikendom.

Npr. kupnja prepaid kartice. Ne znam za BiH, ali u Hrvatskoj ih ima na kioscima Tiska. Pošalješ nekome novac preko Western Uniona iz dežurne pošte, taj netko taj novac podigne u svojoj dežurnoj pošti, onda ode na kiosk i s tim novcem kupi prepaid karticu, pošalje ti podatke od kartice i imaš riješen problem.

Naravno za to moraš ponuditi proviziju ili tražiti prijatelja jer sumnjam da će netko biti toliko dobar da se ide zahebavati besplatno, a ne radi se baš o par klikova nego ti treba dati svoje podatke za WU, pa ići na poštu, pa ići na kiosk, pa te opet kontaktirati da ti preda podatke kartice.

Druga opcija je slična, samo umjesto preko WU šalješ u kriptu. Nemaš kripto i vikend ti radi problem? Napiši po lokalnim forumima da kupuješ kripto, sjedni u auto i odi do najbližeg prodavača da mu platiš u cashu.

Treća i najbolja opcija…pitaj nekog od rodbine ili prijatelja da ti pomogne s karticom, a ti tom nekom odmah daš cash.

Itd. hrpa opcija postoji :wink:

Moja isprika ako si stvarno pošten, ali sorry, ovo djeluje toliko prozirno da vrijeđa inteligenciju.

3 Likeova

Vjerojatno nisi prevarant, ali ako se nađe netko tko će ti ovo napraviti taj je stvarno budala. Prvo, nisi ponudio nikakvu zaštitu za onoga tko ti posuđuje nego samo obečaješ da ćeš vratiti novac što je ništa, drugo, nisi ponudio nikakvu proviziju. Taj tko ti pošalje 200 eura, može samo moliti boga da ćeš mu ih vratiti, ako ti se bude dalo. Ne ide to tako.
Meni je malo sumljivo to što ti nije problem pitati nekoga 200 eura, a problem ti je pitati podršku da ti odgodi plaćanje 2 dana.

samo se javi na support, čak mislim da nakon isteka roka za plaćanje imaš dodatnih 7 dana fore prije nego što suspenduju … ja sam imao sličan problem kada sam mijenjao kartice na paypalu, imam vps i rekli su mi da nakon “due date” imam još 7 dana fore da platim prije suspenzije

Javio sam se supportu jucer i zamolio ih da sacekaju da cu u ponedjeljak da uplatim pare na karticu ali tek utorak mogu koristiti novac, tako da mi ostaje da se nadam da nece suspendirati.

Mozda zvuci sumnjivo i normalno je da kada neko objavi nesto na internetu da je sumnjivo jer nije face to face ali isto tako nije uredu osudjivati nekoga ako niste sigurni u da je prevarant ja sam imao samo dobre namjere ali naravno vi to ne mozete znati tako da je i to uredu sa vase strane.

Ma o cemu ti pricas, nakon uplate u svakoj banci na svijetu novac ti je raspoloziv nakon 15-30min, kada ti direktno odes u poslovnicu. Odnosno kada si ti uplatioc na svoj racun.

Druga stvar sto ruin kaze kod svakog hostinga je od 7-10 dana rezervni, a trece i nakon suspenzije cim platis aktivira ti se, ne bi previse stete nanijelo 24h pad.

I najsumnivija stvar, imas novac a da nikoga zivog ne poznajes kome ces dati u ruke da ti to uplati…ma daj…

Ja sad gore napisa da ne treba osudjivati nikoga ako nisi siguran u to sto pricas, a ti mislis da znas a u stvari nista ne znas, udostoji se svojih rijeci i svog lika.

Novac koji je uplacen posle 14 h tek je naredni dan pusten a ja ne mogu stici uplatiti ranije to je kod NLB banke kod koje imam racun 4 godine i znam sta pricam.

OVH daje samo 7 dana roka nakon ne izvrsene uplate a meni je 7-dan u ponedjeljak kako nisam platio.

Trenutno imam par prijatelja koji rade, koji kada prime placu odma dignu sav novac sa kartice.

I ne znam zasto se uopste moram pravdati ljudima poput tebe, zasto malo ne promislis i ne procitas sta sam pisao gore, ali najlakse je nekoga osuditi, pljuvati itd samo udri glavom kroz zid :smiley:

Ja ti pisao samo cinjenice…posaljes prijatelja, rodjaka, rodicu, tetka, tetku, ujka, ujnu da ti uplati novac u ponedjeljak, ako ti ne mozes stici… Potrebno je ime i prezime i JMBG i novac je vjerovao ili ne odmah na racunu, pa da si i u ŽČLJ banci.

I naravno da cu te osuditi ovo je 100% pokusaj prevare, kakvih je vec bilo 1000 na forumu.