Potrebne smernice za učenje MySQL-a

Pozdrav,

Hteo sam da pitam ukoliko neko ima neke korisne adrese za učenje mysqla. Susretao sam se sa bazama jedino u raznim CMSovima, ali ništa sam nisam pisao. Sada hoću da portfolio prebacim u php sa nekom bazom za radove, to sam stavio kao cilj, pa da usput gledam informacije i tako učim. Valjda je tako najbolje, kroz rad.

Ukoliko neko ima neku korisnu adresu neka javi. Php isto tek počinjem, imam tek neke osnove, ali mi je najlakše da naučim kroz neki cilj.

Tako da, svaki link je dobrodošao, samo da ne bude objašnjen kao španska sela.

Hvala unapred svima :slight_smile:

MySQL :: MySQL 5.5 Reference Manual
PHP: PHP Manual - Manual

jbn stranice, stvarno možeš na njima puno toga naći. Čini mi se čak da su to službene stranice tih proizvoda, ali nisam baš siguran.

Ovo gore je bio sarkazam.

Inače, imaš na ovom forumu lijepu temu s dobrom školskom literaturom o programiranju i bazama podataka (čak i video-zapise predavanja sa Stanforda, MIT-a) - što je pravi način za početi, ako ne znaš ništa. Neću ti dati link, jer kao programer bi trebao razmišljati analitički i strukturirano, a to znači - za početak - detektirati prave podforume za svoja pitanja, pronaći svoje materijale u istima, ali i postavljati i pripadne teme tamo.

“Baze podataka i SQL
Optimizacija baza, postavljanje upita na bazu, pripadni jezici i ostalo - sve to spada ovdje.”

Zar sam toliko odlutao?
Za resto poruke, hvala

Proguglaj FER za relacijske baze. Tamo je to odlično pojašnjeno.

[quote=“ntmedia”]Zar sam toliko odlutao?[/quote]Yep. Traži dalje.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja