Pozicija sajta na ključnu riječ

Imam dva pitanja.

  1. Kako da znam na kojoj je poziciji moj sajt na pretraživaču (recimo na Google)?
    Je li to ovo obilježeno, na slici ispod? (Ovo sam slikao u Google Webmasters tools)

http://www.webmajstori.net/forum/attachment.php?attachmentid=1651&stc=1&d=1262618677

  1. Pročitao sam također u Google Webmasters tools sljedeči tekst:

“Prosječno je za učitavanje stranica vaše web-lokacije potrebno ovoliko sekundi: 9,6 (ažurirano 31.12.2009.). To je sporije od 92% web-lokacija.”

Imam sajt koji je rađen u Joomla 1.5.14 i u zadnje vrijeme sam primjetio da kada obrišem cokije u Operi i pokrenem ga u Operi u jednom momentu mi blokira i neče da ga otvori. Tek kada ponovim drugi put onda ga otvori. To se izgleda dešava kod svih korisnika koji otvaraju u Operi. Ako ne obrišem cokije onda ga otvara posve regularno.

A evo i link na sajt, da vidite kako to izgleda:

http://www.istocnosarajevo.net

Šta bi moglo biti u pitanju?

Ova slika gore ti kaze koja ti je pozicija na google, ali iz te slike ne vidis na kojem googleu. Npr, moze ti reci da si za “istocno sarajevo” #5, onda kliknes na to i ispadnes broj 7. Sa desne strane na GWT imas drop down listu od razlicitih google domena, tu mijenjaj pa vidi koje kljucne rijeci su trazene na kojem googleu i gdje si bio.

Ali to je “gdje si bio u toj nekoj pretragi” a ne gdje si sada jer su u igri drugi faktori kao sto je lokacija, jezici i uz sve to personalizacija koja je sada na Googleu uvijek bez obzira da li si logiran ili ne. Cak ako ti sebi cistis cache i pogledas na kojoj si poziciji, to ne znaci da te posjetioc vidi na istoj toj poziciji jer kod posjetioca moze biti u igri njegova vlastita personalizacija koja utjece na njegov SERPs.

HVALA VELIKA na ovako detaljnom odgovoru!!! Ovo mi je baš trebalo da malo razbijem ove neke moje nedoumice. …

A, da li neko zna odgovor na ovo moje drugo pitanje?

[b]2. Pročitao sam u Google Webmasters tools sljedeči tekst:

“Prosječno je za učitavanje stranica vaše web-lokacije potrebno ovoliko sekundi: 9,6 (ažurirano 31.12.2009.). To je sporije od 92% web-lokacija.”

Imam sajt koji je rađen u Joomla 1.5.14 i u zadnje vrijeme sam primjetio da kada obrišem cokije u Operi i pokrenem ga u Operi u jednom momentu mi blokira i neče da ga otvori. Tek kada ponovim drugi put onda ga otvori. To se izgleda dešava kod svih korisnika koji otvaraju u Operi. Ako ne obrišem cokije onda ga otvara posve regularno. [/b]

Drugo pitanje nije pitanje, nema niti jedan upitnik. :slight_smile:

Vjerojatno želiš ubrzati svoju joomlu? Postavi pitanje u dio foruma posvecen CMS-ovima, tamo ces prije dobiti odgovor nego ovdje gdje gledaju SEO-i :slight_smile:

[quote=“w00t”]Drugo pitanje nije pitanje, nema niti jedan upitnik. :slight_smile:

Vjerojatno želiš ubrzati svoju joomlu? Postavi pitanje u dio foruma posvecen CMS-ovima, tamo ces prije dobiti odgovor nego ovdje gdje gledaju SEO-i :)[/quote]

Hvala na sugestiji. Evo u ovoj temi sam riješio problem. Sada se moje drugo pitanje nalazi ovdje:

http://webmajstori.net/forum/showthread.php?p=188419&posted=1#post188419


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja