Pravila za adsens na bloggeru

Da li neko zasigurno zna da li je dozvoljeno stavljanje reklama u post ispod titla. Ja dobih ban zbog toga, a masu blogova imaju reklame na tom mjestu. Neđe pročitah da pored reklame moram naznačit da je to reklama da gugl ne bi zajebavao. Mogu li stavit u sredinu posta ili na kraj pa da nemam probleme? Zna li ko više o ovome?

Ne razumijem di si ga to uspio ugurati… A pročitao sam post dvaput. Dozvoljeno ga je umetnut u sadržaj posta (bilo koji dio dok je u izvornom kodu i veličini). U principu ne trebaš naznačiti ništa, jer već na oglasu piše adsense ili ad choice. Ako ga stavljaš u zaseban dio htmla, možeš ga eventualno nazvati reklame ili marketing. Mada nema potrebe za tim jer pod widgetima imaš adsense. Pretpostavljam da se radi o tome da si nenamjerno promjenio kod prilikom stavljanja u post ili ga sakrio pod neki drugi element da ljudi slučajno klikaju. Obje stvari su kršenje pravila.

stavio sam ga odmah ispod titla a citam po nekim stranicama da to nije dozvoljeno

http://www.etechbuzz.com/adsense-ads-just-below-your-blog-post-title-not-allowed/

Ja se sad ne sjećam točno. Ali čini mi se da sam o tomu čitala na njihovim pravilima.
Jesi proučio pravila?

ja da toliko mogu citat ja bih dosad faks zavrsio, naravno da nisam procitao pravila, znam ih otprilike kao i vecina, ali sva pravila ne znam

jel ok ovaj polozaj reklame u postu ili da mijenjam nesta, ali na ovom mjestu mi je tako lijep ctr

jel zna iko odgovor krsim li kakva pravila?

[quote=“Ognjenpet”]stavio sam ga odmah ispod titla a citam po nekim stranicama da to nije dozvoljeno

[/quote]

S obzirom da ti se vide oglasi, jesi li dobio upozorenje ili odmah ban? U tvom prvom linku je prilično jasno objašnjena tematika, jednostavno ne smiješ namještati oglas na način da ne izgleda poput oglasa već tematike posta. Vjerojatno su te po prevelikom CTR (broju klikova) i skužili.

[quote=“Ognjenpet”]

jel ok ovaj polozaj reklame u postu ili da mijenjam nesta, ali na ovom mjestu mi je tako lijep ctr[/quote]

Khm, opet ti je oglas na početku posta zbog čega si i upao u probleme? :nene:
Stavi recimo ovo pitanje i odgovor iznad njega, pa nema razloga za strah. Ili probaj kombinacije sa smještanjem oglasa u sredinu posta između teksta, mada ćeš za to vjerojatno morat smanjit veličinu reklame ili povećati dimenzije posta unutar bloggera. Sretno :bush:

zašto ne koristiš gotova mjesta za postavljanje adsense oglasa na bloggeru pa nećeš imati problema?

Ako se ne varam ovdje si ručno ubacio oglas?

[quote=“mestro67”]zašto ne koristiš gotova mjesta za postavljanje adsense oglasa na bloggeru pa nećeš imati problema?

Ako se ne varam ovdje si ručno ubacio oglas?[/quote]

Navodno ubačeni oglasi u sadržaju imaju najveće šanse za klik, oko čak 45%. No dopušteno je, imam sam blogger sa sličnim oglasom usred sadržaja. Doduše, ne mogu se pohvaliti takvom statistikom…

Ctr u ovom položaju je oko 1,5 kad koristim ponuđene položaje ctr je oko 0,3. Ban sam dobio direkt. Ovo je novi račum. Masu blogova imaju reklame na ovom istom mjestu, pa ih ne banuju. Ja ću još jedanred pokušat pa šta bude.

A jesu ti rekli da si radi toga dobio ban ? Možda si radi sadržaja i slika dobio na psiho blogu