Zanima me neka uputa za početnike, od a do ž da ne bi nešto zaje*o.
Unaprijed se zahvaljujem, ovo bi mi značilo do neba!
U pitanju je wordpress…
Dakle linkovi, ili da netko napiše ako ima volje 
Zanima me neka uputa za početnike, od a do ž da ne bi nešto zaje*o.
Unaprijed se zahvaljujem, ovo bi mi značilo do neba!
U pitanju je wordpress…
Dakle linkovi, ili da netko napiše ako ima volje 
Vrlo lako ćeš izguglati “transfer wordpress instalation”, ako znaš engleski.
Ako ne znaš, džabe da ti ja guglam 
Mislim da ima na ovom (ili onom drugom domaćem forumu) već sličnih tema, probaj sa Search.
Ovako iz glave:
Imaš još i namještanje DNS-a za novu domenu, da bi ti vodila na taj novi hosting.
Baza mi je u sql.gz a datoteke u tar.gz .
Kako importati bazu u cpanelu? Samo me to muči…
Nameservere znam.
[quote=“croimo”]Baza mi je u sql.gz a datoteke u tar.gz .
Kako importati bazu u cpanelu? Samo me to muči…
Nameservere znam.[/quote]
MySQLDumper - Backup your MySQL-Database (e.g. forum, guestbooks and online shops) - odlicna skripta za importiranje baze…
Sve ovo može učiniti tvoj hoster za tebe. Samo ga trebaš pitati 
Ili ovo što BSPHosting kaže ili WordPress › WP Migrate DB « WordPress Plugins
Ja radim sve sa tim pluginom, tamo imaš priliku promijeniti i ime domene i putanju na koji seliš svoj site, a plugin sve odradi i u bazi promijeni stara imena sa novima i spremi ti taj dump u .sql datoteku.
Na tebi je da preko phpmyadmina na novom hostingu uvezeš tu bazu i prekopiraš wordpress temu i plugionove na svoju novu domenu. Sve skupa treba cca. 5-10 minuta ako je brzina hosta zadovoljavajuća, najviše vremena oduzme upload na server. Do sada nika nikakvih problema, a prebačeno preko 20 tema na taj način.
Odeš u phpmyadmin (u cpanelu na novom serveru) i tamo negdje postoji opcija Create Database i Import Database.
Trebat ćeš prvo otvoriti bazu (i dodijeliti joj usera s passwordom) i onda ćeš u tu praznu bazu napraviti import.
Eh da, i onda ti wordpress neće raditi (ako to sve ručno prebacuješ) 
Zaboravio sam da onda na kraju moraš otići u wp-config.php (u rootu instalacije wordpressa) i tamo promijeniti adresu SQL servera i ime baze te unijeti korisnika i njegovu lozinku.
Probao sa ovim WP Migrate pluginom. Exportao bazu. Na novom serveru kreirao novu bazu. Ušao u nju preko phpMyadmin, importao ali javlja grešku ili ti ga greške…
[i]#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ’
Iskustva?
Hmm, šta je taj HTML kod u SQL upitu ?
Daj nam prvih par linija exportane baze, nešto tu ne štima.