Prednost stranog i domaćeg hostinga za svjetsko tržište

Dali ima i koje su prednosti stranog hosting za web stranice na engleskom jeziku naspram domaćeg? Koliko to ima utjecaja ? Pretpostavljam da je bolje strani hosting koji je smjesten u nekoj eu zemlji za korisnike iz eu ?

Vecina “nasih” hostinga je takoder smjestena ili u zap. evropu ili SAD-u. :smiley: , ovi nasi su uglavnom reselleri .

Ok, al ajmo usporedit one kojima je data centar u hr i vani, te općeniti utjecaj na tražilice i ostalo. Nisam bio gledao, jel je na ˝našim˝ negdje navedeno gdje se nalaze serveri ili je kako na kojem hostu, na nekima sam vidio…

To nema nikakvi utjecaj na trazilice , ako ciljas traffic iz SAD-a onda ti je bolje da su serveri tamo , imat ce brzi pristup sadrzaju na stranici .

To nije istina. Ako je domena gTLD (com, net, org…) onda ce Google definirati geolokaciju prema tome gdje je domena hostana i to moze malo pomoci u rezultatima pretrazivanja za tu zemlju.

Ako se targetira cijela evropa onda bi bilo najbolje hostati u zemlji od kuda bi bilo/trebalo biti najvise posjeta na sajt.

pa nekad se pisalo u SEO knjigama ( i to ne bezveznim) da je definitivno prednost imati hosting i lokalnu domenu u zemlji koja ti je cilj. Sumnjam da je to presudna stvar ali i to je jedan komadić slagalice.

Jel se šta promjenilo po tom pitanju ne znam, ali nekak mislim da nije.

Kad bi doista iti jedna tražilica radila takvu svinjariju, ja bih ih tužio za suzbijanje slobodnog tržišta i diskriminaciju. Vjerojatno ne samo ja, a gotovo sigurno i vlade raznih zemalja…

Mislim, po tome bi trebalo servere imati u Hrvatskoj usprkos tome što u Hrvatskoj jedino T-com ima normalnu serversku sobu, ali po višestruko većim cijenama nego što je normalno u svijetu. O nekakvom data centru na ovim prostorima se može jedino sanjati…

[quote=“Sljaker”]Kad bi doista iti jedna tražilica radila takvu svinjariju, ja bih ih tužio za suzbijanje slobodnog tržišta i diskriminaciju. Vjerojatno ne samo ja, a gotovo sigurno i vlade raznih zemalja…

Mislim, po tome bi trebalo servere imati u Hrvatskoj usprkos tome što u Hrvatskoj jedino T-com ima normalnu serversku sobu, ali po višestruko većim cijenama nego što je normalno u svijetu. O nekakvom data centru na ovim prostorima se može jedino sanjati…[/quote]

A kako možeš biti siguran da to nije jedan od faktora koji pomaže boljem rangiranju?

Mate kaže da ma veze.

Pa rekao sam, kada bi tako nešto znao, tužio bih ih. I to ne samo ja…

U principu, mislim da je cijela ta priča samo spin pokušaj “lokal-patriota” da izmisle barem jednu prednost smještaja servera u nekakvim serverskim sobičcima umjesto pravih data centara. A iza većine takvih smještaja stoji kompenzacija ili opčinjenost pingom (kao da je ping nekakva bitna veličina, osim za game servere).

Svi oni koji zagovaraju nekakav smještaj servera u zemlji odakle je TLD, neka mi odgovore na puno važnija pitanja: što je sa višestrukom redudancijom el. mreže ili konekcije, sa višestrukim zaštitama od viših sila, sa brzinama prema svijetu, sa dostupnošću prema svijetu i sl. Mislim, svi nekakvi lokalni sobičci nisu ni do gležnja pravom data centru po toj tematici…

A da bi čak i štreberski Google zaposlenici protežirali takve gluposti, i od njih bi bilo previše…

Ja mislim da je prava svrha Matinog objašnjenja reklamiranje Gugletovih webmaster tools i davanje savjeta kako raditi stranice za određene jezike (ono sa poddomenama kraticazemlje.domena).

Osobno mislim da je lokacija prije više utjecala na ranking dok se danas stvar rjesava preko wm tools ili s lokalnim nastavcma domene, da ne govorimo o jeziku sadrzaja ako nije engleski, itd.

Ozbiljnije seo firme kod gradnje linkova cak uzimaju u obzir i server lokaciju sajta s kojega linkaju na sajt za kojega se grade linkovi u svrhu boljeg rankinga na drugim jezicima / lokacijama.

Ja svakako mislim da pozicija servera igra ulogu u cijeloj prici, pogotovo ako se radi o optimizaciji / pozicioniranju za riječi visoke konkurencije.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja