Prekoraceno vrijeme dostave i paypal

Ako trgovac prekoraci vrijeme dostave dali se moze traziti djelomicni refund na paypalu?
Na stranici pise eu wharehouse da ima dostavu 5 do 8 dana, a predmet nije stigao niti nakon 2 tjedna pa me zanima ako na primjer dode za par dana dali imam pravo trazit djelomicni refund zbog kasnjenja npr. 25%? Kako paypal reagira na to?

Paypal je samo servis sa placanje, nisi nista ti kupio od paypala pa da mozes od paypala traziti novac.

Refund se trazi od trgovca.

Napisacu svoje iskustvo sa refundom.

Kupio sam na ebay neke konvertor kablove hdmi to vga i to 10 komada. Nije mi prvi put da kupujem ove kablove ali je prvi put od ovog prodavca. Zasto ih nisam kupio od predhodnog prodavca, vjerovatno zato sto je ovaj bio sada osjetno jeftiniji.
Stigli kablovi, probam jedan, ne radi. Probam drugi, ne radi. Probam sve, ne rade. Provjerim jos jednom sve, spojeve, spajao na druge uredjaje, druge monitore.
Kontaktirao prodavca da mu kazem da kablovi ne valjaju. 3 dana kasnije mi se javio da mu posaljem slike kablova, sliku pakovanja(kese u koju je bilo upakovano). Kesu sam naravno bacio. Poslao mu slike kablova, kako sah ih povezao, sa cime, itd. 3 dana kasnije “nismo dobili nikakve slike”. Aha, sve radjeno kroz ebay a tamo imaju slike. Uglavnom, poslije tako natezanja od jedno 20-ak dana,“aj dacemo mi tebi pola para jer ne mozemo sve pare dati”. Nisam imao vise zivaca da se natezem sa njima i pristanem na pola para.

Eto, tako ti je to.

Znam sta je paypal… Ako kupac i prodavac ne pristanu na mirno rješenje onda paypal odlučuje. Paypal ako si u pravu, vrati ti novce i onda se on dalje nateže s drugom stranom…

OK, nisam ovo znao. Mislio da sam da servis kao ebay na kome si kupio nesto je odgovoram za to.

Tako je to. :slight_smile: Sad znaš da si mogao dobiti i cijele “pare” nazad ako si kupio preko Paypala, a jesi. PP povuće uplaćen novac nazad. :o:

Ontopic: Mislim da Paypal neće reagirati na situaciju iz uvodnog posta, no nisam siguran. :frowning:

Odradice to i eBay… Prodavac je jedino zasticen od onoga “Proizvod nije stigao”, sta god drugo da je “problem” kupac uvijek moze lagano da dobije 100% nazad.

Zbog tog lagano je dosta kineza prestalo slati pakete na balkan.

1 Like

Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja