Prelazak na https i Adsense

Da li je prilikom prelaska na https potrebno sto mijenjati u Adsense?

Jedino sto mi pada na pamet jeste da dodas novi sajt u smislu autorizacije sajta na kojem se prikazuju tvoje oglasne jediniceā€¦vjerovatno ga google vidi kao drugi sajt sa https pa zato dodaj i ovu varijantu.

1 Like

A evo gledam odkako sam presao nije dosao nijedan klik, nesto ne valja.

Ima li neko sto je vec radio prelazak?

Jesam ja, nista ne treba napravit.

1 Like

Ovaj https nista dobro mi ne donese :smiley:
Ogroman pad posjeta sa Google, te znatno sporije straniceā€¦

Meni je nakon prelaska na https par dana web str nestala sa svih pozicija na Google. I onda se pocelo oporavljat al i dalje sam nakon vise od mjesec dana tek na nekih 70% posjeta od onog kako sam imala prije. Al nadam se da ce se s vremenom, kad https pocne bit vazniji za rangiranje, isplatiti taj prelazak.

Ja sam racunao da sto prije predjem na https ce biti bolje za kasnije. Pa mislim da je bolje se sad krenuti oporavljati, nego nekad tamo kad bude manjka vremena.

https nikad nece bit iole znacajan,ako nemate webshop na stranici ne treba vam to. Mozete samo izgubit pozicije i usporit stranicu.

Ali ubrzo će na Chrome-u gore u browseru počet pisat ā€œNot secureā€ na stranicama koje nemaju https, a to baÅ” ne ulijeva povjerenje prosječnom internet korisniku.

Mozda i neceā€¦ Newspaper (theme za wp) danas update:

fix: We modified the login modal window code to only appear on the page when front page login is enabled. This makes sure that some versions of Chrome browser will not mark the site as Not Secure.

Nije samo webshop, ako ima bilo kakva login forma bez https chrome ce oznaci sajt kao non-secure, a evo citam sad da ce i firefox to isto uraditi u novom updateu.

Ja od hostinga imam besplatan ssl ali ga nisam ukljucio na stranici jer dok sam testirao preko chromea mi je uvijek ispisivalo gresku o certifikatu i nakon sto sam kontaktirao support, kazu da znaju za to te da je bug u browseru. Sad ne znam da li da aktiviram taj ssl pa da mi korisnici trpe obavjestenje o certifikatu ili da ostavim na http a browseri vec pocinju oznacavati sajtove kao non-secure :confused:

Da, poceo je da salje (pre par dana) google iz webaster toola upozorenja da stranice nisu sigurne koje sadrze formu za logovanje (detektuje input polje za pass):

Pa posto je to tako, ja sam dodao jednu stranicu sa malim prometom u cloudflare, podesio sve, upalio SSL i dodao ju kao novu stranicu u webmaster tools. Sad cemo vidjeti sta se desava. Stranica inace radi normalno i redirecta sa http na https.

Ja imam jedan sajt koji ima dosta linkova koje sam rucno unosio (preko 9000) i koji su sa http i ako taj domen podesim na https onda ti linkovi nece raditi.

Ti svi linkovi se mogu vidjeti u bazi i imali neki nacin da se jednim potezom doda ā€œsā€ na linkove?

Ako koristis cloudflare free paket radit ce ti svi linkovi normalno uz jedan page rule koji se postavi u cloudflare sucelju.

Oj hvala puno @drmrgood za taj info. Da koristim cloudflare i to onu pro opciju sto se placa 20$
Znaci nista nece trebati da se kupuje ssl i da se podesava? Sto trebam napraviti u cloudflare ā€œpage ruleā€

Ne treba ti Pro, Free plan je sasvim dovoljan. Maloprije sam ustvrdio da ti Page Rule ustvari ne treba, nego u dijelu Crypto na dnu odaberes Automatic HTTPS Rewrites. Na taj nacin u bilo kojem slucaju stranica se prebacuje automatski na https verziju.

Testam na jedan wp sajt i instalirao sam plugin CloudFlare Flexible SSL i ukljucio sam ā€œAutomatic HTTPS Rewritesā€ ali ako u page rule ne dodam http://www.imesajta.com* onda nece da prebaci na https

Ali i kad tako podesim onda pise da sajt nije sasvim siguran, gdje grijesim?
Bojim se da wp promjenim url na https da vise necu moci se prijavit na admin panel, mozda treba nesto u htaccess podesiti?

Mislim da ce to uvijek pisat,jer bi trebalo stavit ssl na full strict u cloudflare sucelju,ali za wp se preporucuje flexible ssl.

Mozda ti se desilo sto i meni, da ti je neka slika ostala na http pa pokazuje da stranica nije u potpunosti sigurna.

Isto tako i Google fontovi su mi bili sa http linkom pa sam to makla i poslije je bilo ok.