Preporuka za dedicated server?

Ne vjerujem da ti treba takav server, s toliko resursa. Nas business server je vise nego dovoljan, ali to se sve lako provjeri kroz terminal i vidi koliko je opterecenje i potrosnja servera kojeg sada imas. Vrlo vjerojatno imas jako puno resursa koji su idle i koji su neiskoristeni za tu kolicinu posjete koju si rekao…

Contabo ima svoj data centar, ovakav server nema sanse da moze neko da ponudi za 250€
Moj prijatelj je imao vps kod njih i nikad nije bio off ni minutu…

Razlika je u 30€ a vise nego duplo je bolji server

@serverlab Nazalost pojedini su unistili povjerenje kod nas, bio bih veoma sretan da neko sa balkana ima jaku hosting firmu ali nasa logika je uglavnom daj da ja danas uzmem par tisuca a sto ce biti za mjesec dana ma ne zanima me…
Nebih se vraco i podsjeco kakve sam sve probleme imao sa nasim hosting “firmama” i opet kazem nazalost danas mnogi placaju cijenu zbog toga.

Znaci bolje da zatvorimo obrt, preselimo sve klijente vecima u HR da imaju jos veci monopol i okrenemo se USA outsourcingu i sistemskoj administraciji only? Jer kod nas je trziste unisteno od raznih drlja koji ne znaju radit svoj posao vec samo uvaljuju? Koliko vidim icebluehost ti se ne javlja vec 10 dana i vise, a cpanel licencu nisu produzili. Znaci inozemni drlje. Nema to veze s balkanom vec drlja ima svuda :smiley:

Znam da je razlika 30EUR, ali to je waste of money and resource za tvoje potrebe, ako ti je sadasnja specifikacija dostatna :smiley: Mozda ti je i sadasnja specka too much, u terminalu se vidi koliki ti je load i ram/swap usage. Ako ti je load iznad 8 ili ti server voli swapat onda ti treba jaci server. Ako ti je load ispod 4 ili imas free rama, onda ti ne treba server jacine kojeg imas sad :smiley:

To sam sam kriv, jer mi je dao server za oko 75€ sa cpanel, ono sto je jeftino mora imati nesto lose…
Znao sam da su ovi imali problema sto su serveri kod hetzner da pri kraju mjeseca budu off ali sam razmisljao da je to slucajno, ja zivim u svedskoj a gazda icebluehost je iz finske i u skandinaviji je zivot opusteniji cak i u biznisu, znaci neplatis neki racun na vrijeme i kasnis par dana to je ok ali svabe izgleda ne misle tako i zato gase servere.
Meni server radi ali cpanel licenca je valjda istekla ili sto vec…treba napomenuti da vec 6 mjeseci radi sve super, mozda je ovo nesto trenutno.

Dize se upravo jos jedan :computer:

:wink:

To je to. Površnost i mentalitet da se pokupi sada lova, jer se preživljava s mjeseca na mjesec, a ne razmišlja se dugoročno…
Nadam se da će se ipak iskristalizirati na kraju što vrijedi.

Dok se situacija kristalizira, reklamiranje po googlu i fb-u te odrzavanje hladnog pogona kosta :smiley:

Da kazes da si si sam kriv za icebluehost jer su ti nesto dali ispod cijene. A u drugom topicu pricas da Contabo opet daje nesto ispod cijene i opet si mislis to uzeti, i opet ces si biti sam kriv.

Ja sam ti stara dusa, mene je tesko preveslati jer jako dobro citam izmedju redaka. Tako kad vidim nesto jeftino a jako dobro odmah znam da to u najmanju ruku smrdi. (ne govorim da kupujem najskuplje stvari, kupim i ja jeftino, ali to je jako rijetko jer vecina jeftinih stvari su tocno to, JEFTINE). S druge strane neidem sad na luksuz, nego uvijek gledam da kupim ono sto mi treba da kosta normalnu cijenu i da bude kvalitetno…

A sto se tice domacih hostera, ima ih svakakvih, nemogu ih komentirat jer ih nisam koristio, ali kod nas ja zalim nase hostere jer oni jednostavno nemogu biti konkurentni inozemnima jer se u lijepoj nasoj nikaakv biznis mnemoze tjerat. Drzava ti odmah uzme pola na razno razne namete, pa ti opali ovakve onakve poreze i da ne pricam o glupom PDV-u.

I kako sad nas domaci hoster moze biti konkurentan tamo nekom hosteru gdje tih nameta nema, a hardware je jeftiniji…

Ne contabo nista ne daje ispod cijene, te cijene stoje mjesecima, ali iceboluehost daje server primjera platis godinu i dobijes jos jednu godinu, to je malo nevjerojatno, zar ne i neznam na koju foru to rade.
Meni je dao server 50% plus cpanel 50% to nije relano ali prije toga sam imao drugi server kod njih koji sam placao mjesecno i sve je bilo ok. Krivo mi sto nece da odgovori na ticket ili na telefon, da kaze sve je puklo bjezite negdje drugo, imam server jos 7 mjeseci i neznam dali da cekam ili da trazim drugi server, cpanel licencu sam sam sada platio i aktivirao, bolje da radim svaki dan backup jer neznam hoceli sve biti delete.

Pa tako je sa svime. S cime mi u HR mozemo konkurirati vani? Cijenom naseg znanja jer ga dumpamo pa nas amer placa 5 puta manje, a indijca 30 puta manje. Tom logikom bolje da sve kupujemo vani, nista novaca ne ostavljati u HR, a za 15g lijepo ce nam biti djeci. Vec je sad banana. Ali onda tada nema kukanja hdz/sdp…
:smiley:

2 Likeova

Da, ali nije rjesenje da se pojedinci ili krajnji korisnici bore protiv korporacija. Protiv korporacija se mozemo boriti jedino zajedno kao cjelina, kao Hrvatska. Naravno to se nece dogoditi jer vec se unaprijed znade tko sad dobija mandat na izborima, pa opet 4 godine agonije, ako ne i 8 godina agonije…

Smijemo se iz Madjara, znam u mom kraju su se spradli iz mađarke i njihove robe i sve sto je mađarsko, danas je mađarska velesila i jedina drzava koja ima muda reci ne korporacijama i pritome ne dobivaju nikakve sankcije, nikakve probleme i nista. Pa se postavlja pitanje sto nasi lihvari imaju od toga kada se tako klanjaju banakama i korporacijama? Zar su oni odabrani od strane narod ili banaka.

I slazems e s tobom sto se tice iskoristavanja nas Hrvata, skoro cemo i mi biti ko indijci.

Ako neko zivi u BiH jel mora platiti porez na ovh.com

Jeli to samo za one koji su u EU

Imali neko server kod leaseweb.com

Treba mi preporuka managed dedicated hosting? Ako imate kakve prijedloge, pomagajte… Hvala!

https://coolicehost.com/virtual-dedicated-servers.html

ja sam njih nekad davno koristio a i sada citam pozitivne komentare o njima

koriste litespeed tehnologiju, a to je vrh, barem prema mom iskustvu