Preporuka za: Wordpress plugin multi-language

Pozdrav,

Kao i sto sam naslov kaze treba mi wordpres plugin za multijezicki sajt, da klikovima na “zastavice” mozda kompler sajt mjenja i jezik, ono sto me interesira je da mi date neki “provjereni” plugin da nije ubagan i slicno. Znaci, interesira me vasa preporuka za takav vid plugina.

Unaprijed zahvalan.

Izvoli, provjeren i kvalitetan plugin: WPML - The WordPress Multilingual Plugin

WPML ti je najbolji i najpoznatiji, ali se plaća.
Od besplatnih ti je najbolji qTranslate.

To su takoreć jedina 2 prava plugina za višejezičnost.

Da li je moguće sam prevesti stranice… ako imamo dosta texta a želimo na stranici imati 2 ili vise jezika…

Da li je moguće da nisi vidio prva tri posta ove teme :slight_smile:

Možda me nisi shvatio… Ako imam dosta texta na stranici i koristim neki plugin to bude ispalo smiješno ako on počne prevoditi text po svom… (tipa google prevoditelj)… Takav prijevod nije prihvatljiv za neku ozbiljnu stranicu… Da li je moguće koritit plugin recimo i korigirati prevedeni text ukoliko nismo zadovoljni sa prevodom

Nijedan od gore navedenih plugin-ova ne prevodi automatski (kao Google Translate) već ti sam unosiš sadržaj za svaki pojedini tekst.

Da li mi može netko pomoći oko konfiguracije qtranslatora… izbacuje mi grešku

qTranslate Services could not load OpenSSL!

Maknuo sam qtranslator i instalirao WPML… Radi normalno ali problem je što je verzija sa torrenta, dakle nisam platio licencu. Da li je opasno dignuti takav site na net?

Mislim da to nije pametno raditi.

Ok… Kako naprimjer prevesti neki naslov i text iz theme options panela pošto tamo nema opcija da se odabere prevod?

Bio bi zahvalan svakome na pomoći, stvarno mi “gori” što se tiče ovog prevoda… Plaćam u najmanju ruku ćevape onome tko mi pomogne da riješim ovaj problem… Gledao sam dosta toga na netu ali jednostavno ne ide…

Ček, preveo bi neki tekst koji je zadan u temi ?
Ako je pripremljen za prijevod, onda editiraš .po fajlove od teme.
Ako nije, pripremiš te dijelove da se mogu prevađati.

Ako ne znaš o čemu pričam, a ne da ti se guglati (pojmovi “poedit” i “translating wordpress theme”), javi se na pm, za neko miješano meso mogli bi se dogovoriti :wink:

Kako je kolega gore već spomenuo središ .po fajlove u poeditu i to je to, no imaš i plugin codestyling localization pomoću kojega možeš s nadzorne ploče srediti prijevode za sve pluginove i teme i vrlo je lagan za korištenje.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact