Preprodaja stvari

Zanima me konkretno što sve trebam da bih mogao legalno preprodavati stvari.

Konkretno:

Naručim stvar s neke kineske stranice: Aliexpress, Banggood… Platim ju 20kn. Prodajem tu istu stvar u Hrvatskoj preko njuškala ili nekih drugih servisa za cijenu od 120kn. Znači imam čistih 100kn zarade.

Zanima me na koji bih način ovo bilo legalno. Otvaranje obrta ili da kao normalna osoba samo plaćam neki porez za svaki prodati predmet? Koliko iznosi taj porez?

Hvala! :slight_smile:

Kao što si pitao već prije, mislim da si bio ti, za plaćanje poreza i izdavanje računa, moraš imati obrt, doo, jdoo (u nekim varijantama udrugu, zadrugu). U ovom slučaju moraš otvoriti trgovinu.

A da bi imao čistih 100 kuna, vjeruj mi morati ćeš prodati tu stvar plaćenu 20 za 220, prije nego za 120 da bi imao čistih 100 kuna. Ako nisam i malo rekao.

Zanima me sljedeće. Realno gledano ukoliko ja naručim 3 lančića iz Kine, te kada oni dođu kod mene oni su moje vlasništvo. Uredno sam ih platio. Kada ih prodam na njuškalu (koliko znam prodavanje vlastitih stvari je dozvoljeno) na njima zaradim 100kn. U tom slučaju po meni nije potreban nikakav obrt ili doo, iz razloga što prodajem svoju osobnu stvar. Jedino potrebno je po meni možda (ukoliko postoji) plaćanje poreza na tome što sam zaradio na svom proizvodu.

Mozes slobodno cepati tako kako si zamislio bez opterecivanaj o porezu. Vidi prvo kako ce ti ici pa ces posle videti za dalje sta i kako. U startu se nemoj opterecivati porezom.

Ubiti s testom od 2 dana, mogao bih zaraditi oko 400kn čiste zarade. Želio bih se prvo informirati prije nego počnem zarađivati.

Ovo i mene zanima, ja čak imam trgovinu, tj moja obitelj. Mislio sam da uvezemo iz kine na trgovinu i sve legalno da prodam, ali kad sam se malo raspitao i shvatio da obrt kao registriranu djelatnost treba imati “trgovinu s inozemnim trzistem”, pa trebaju neke izjave o sukladnosti, 100 nekih stvari… mah…

Ja sam htio slično da uradim za BiH, ali sa mobitelima, te sam primjetio da neki već imaju firmu sa tim poslom te ih niti na cijeni ne bih mogao preduhitriti.

sigurno uzimaju neku proviziju manju