Preseljenje u siromasniju drzavu

Imam fenomenalnu priliku, prijatelj koji je otišao na Tajland, tamo je položio za predavača engleskog jezika, i već dobio posao u jednoj srednjoj školi, samo 20 sati rada tjedno (onako profesorski :slight_smile: ), a plaća 1000 dolara… sada me zove i nagovara da dođem i ja, trebao bi se odlučiti do 9. mjeseca, stvarno odlična prilika…

Pitaj Boga da li ću uopće ikada imat ovakvu šansu… to je veća plaća nego što je imam u Hrvatskoj, a za duplo manje radno vrijeme… s napomenom da je 1000$ oko tri prosječne tajlandske plaće, još ako uzmem u obzir da bi zarađivao tamo dodatnih 200€ mjesečno od interneta… imao bi oko 4 puta veću plaću od prosječne… i još bi imao vremena i za rad na stranicama, onako na plaži… hehe

Ovo bi mi bilo radno mjesto, hihi… Inače, tko prepoznaje zadnju sliku, zbog tog filma sam se i zaljubio u Tajland… :slight_smile: ludi Leo…

Srecno drug. Samo pali. Bice ti lakse mnogo jer imas prijatelja tamo. Da sam na tvom mestu, sa tim parama koje mozes da zaradjujes tamo, otisao bih sigurno.
Evo jedan moj prijatelj ce juna meseca poslom na Trinidad i Tobago (Karipska ostrva). Jedva ceka, a mozda i ja odem malo turisticki, za pocetak, posle par meseci.
Tamo je temp. stalna, oko 28 stepeni, +/- koji stepen.

Ček, jel on položio to ili ti. Što i ti možeš dobiti isti posao? Blago vama kad položite tečaj i možete predavati engleski jezik.

Da li on odlazi za stalno ili s povratnom kartom, šta će radit tamo? Naftna platforma ili?

Za moj ukus mislim da je Tajland čak malo i prevruć, ali nema problema, opet više volim da je vruće nego hladno… osim toga postoji plaža i more da se čovjek brčne, a tu je i air conditioner… :slight_smile:

Inače jako puno webmastera se odlučuje na život u siromašnijim zemljama, neki čak uzmu i onaj kombi kamper, satelitski internet i ekipa njih brije po svijetu, skitnice, ne drži ih mjesto… razgovarao sam bio s jednim Amerom koji se preselio na Filipine, kaže ludilo brale, da samo vidite slike, u americi bio prosječan, a na Filipinima svako malo organizira partije na plaži itd :slight_smile: , on mi je i pričao o raznoraznim ekipama koje je sretao… i pazite šta njega muci, kaže laptop i rad na plaži je precjenjena stvar i teška misija, kaže pokušavao,je, ali ulazi pijesak u tipkovinicu itd… loool

Dobija posao u jednoj firmi, nista IT, nista nafta, nesto sasvim levo, kao inzenjer i organizator proizvodnje.
Ima probni rad od 6 meseci, da vlasnik firme vidi i da li on sam moze da se uklopi i da li mu odgovara sve tamo.
Pa ako sve bude ok, valjda potpisuju na godinu dana ugovor i produzuju posle, ako zeli da ostane i ako je sve i dalje ok.
Ima ce on dobru platu, par hiljada dolara, dobija auto, stan, sve placeno, samo hranu mora da kupuje.

Tebi bi milo malo teze, jer ti moras prvo da nadjes posao, odnosno da polozis to za predavaca, ali verovatno, pored druga, nece ti toliko tesko pasti sve.

I ja sam pitao isto pitanje…

Ovako, Tajland je katastrofalan što se tiče engleskog jezika, i jako puno ulažu da se to promjeni. Čak niti njihovi profesori engleskog jezika nisu nešto, ja sam razgovarao s jednom takvom profesoricom Tajlanđankom par puta, i odgovorno tvrdim da u Hrvatskoj u drugom razredu srednje škole, bilo ekonomske ili gimnazije najmanje pola razreda zna engleski bolje od nje.
Jednostavno nemaju kvalitetnih kadrova, engleski dugo vremena jedva da je postojao na Tajlandu, zaobilazili su ga u širokom luku, a onda su se preko noću odlučili da u zemlji od 66 milijuna stanovnika to moraju promjenit, nije to samo tako, treba imat ljudstvo za to, zato i plaćaju duplo više ljude s izvornim izgovorom engleskog. položi se taj TEFL tečaj, i to je trenutno dovoljno za profesora, čak i u srednjoj školi.

Doduše ja imam i Bachelor degree, tako da ne bi smjelo bit problema…

James Bond '74 http://en.wikipedia.org/wiki/Khao_Phing_Kan

Drugim riječima, kao da kod nas odjedanput uvedu da je francuski obavezan jezik u srednjim i osnovnim školama, zamisli da do 1.9. u Hrvatskoj moramo nać tipa 5 000 profesora francuskog jezika… predavali bi i oni koji znaju reć bon apetit…

Krivi odgovor… hehe

Onda je http://en.wikipedia.org/wiki/The_Beach_(film)

:smile:
Tako je, Leonardo kralj… ‘‘sutra ću putovati mnogo milja biciklom’’… hehe

Kako je tvoj prijatelj završio u Tajlandu? Pretpostavljam da nije tek tako otišao tamo u nadi da će dobiti posao.

Čovjek je imao jedno vrijeme para i para, pa živio je u Rio De Jaineru, Parizu, Sydneyu, Madridu, Londonu, Dalmaciji, Bangkoku, Pattayi… i pare otišle, većina na alkohol i kurve, a ostatak na gluposti… i onda našao djevojku Tajlanđanku profesoricu engleskog s kojom je već dosta dugo u vezi, pa mu se ukazala prilika da se malo ‘smiri’, skrasi i živi jako dobro, i na to se čovjek odlučio…

Ako se ne varam, ove slike su od Phi Phi otoka, odnosno skupine otoka. Film je Žal. Nisam ga gledao, ali znam da je tamo sniman.

I ja već neko vrijeme razmišljam o odlasku na Tajland, barem na 3 mjeseca pa vidjet što dalje i kako s vizom.
Mene mući nekoliko stvari. Recimo ja sam tip koji svake godine mora osjetit zimu i vrućinu. Ovu zimu nisam osjetio i točno mi fali. Ja ne priznajem zimu u kojoj nije barem tjedan dana zaredom najviša temperatura -1. Isto tako ne priznajem ljeto koje nema barem nekoliko dana temperaturu 40 stupnjeva.
Na Tajlandu nema prave zime i to bi mi falilo, iako bi mi možda ove plaže ublažile nedostatak zime :smiley:

Jedu pretežno piletinu na sto načina, a ja piletinu ne smatram smatram mesom i jednom tjedno ju jest mi je i previše. To je manji problem jer bih vjerojatno negdje pronašao hranu koja mi odgovara.

Žao mi je ostaviti imovinu ovdje da propada, a prodavat ne želim. Iznajmljivanje je u igri samo za prostor u kojem ne živim. Ovaj prostor u kojem živim ne želim iznajmljivat.

Pratio sam temu od početka. Puno komentara je išlo u smjeru da zašto se seliti i imati više za svoj novac kad se može ovdje malo jače potruditi i imati više nego što se sada ima. Ja kažem zašto ne otići u neku egzotičnu državu i tamo se još dodatno potruditi pa biti doslovno kralj tamo.

Gledao sam smještaj, kuću ili apartman, na duži rok, ali ono što mi se sviđa košta kao i ovdje ili je i skuplje. Čujem da treba doći tamo i na licu mjesta tražiti smještaj jer se onda nađe super smještaj za smiješnu cijenu.

Vuće me to da mogu na raditi na egzotičnoj plaži :smiley: I tako poslujem sa strancima i moja lokacija uopće nije bitna. Druga bitna stvar je dobro upoznati jednu drugačiju kulturu i hrpu novih ljudi. Drugačije je kad si negdje turistički, a drugačije kada dođeš na duži period.

Nisam baš blizu konačne odluke, ali Tajland mi se dobrano vrti po glavi kao mogućnost.

Ja san ima priliku 80-tih emigrirati u Sloveniju. Oštro san odbija.

Tajland je privlačan. I mene privlači. Tajlanđanke isto :smiley:

Ali čitam da tamo ovih dana opet vojska preuzima vlast, n-ti puta po redu. Svakih nekoliko godina kod njih zakuha. To mi baš nije privlačno, kao strancu.

A i nisam baš od vrućine, ne znam kako bi to išlo. Svakko bi trebalo otići na 3-6 mjeseci pa vidjeti za dalje.

Trebalo bi probat, čovjek se može vratit uvijek, a opet što veli Mitok, upoznaš drugu zemlju, običaje itd…

Mitok, pogledaj The Beach, i pobogu, kako znaš taj film, a da ga nisi gledao…

Što se tiče hrane, ne brini, piletina im je glavna, ali imaju oni puno toga, i svinjetinu, doduše nemaju sarmu ili punjenu papriku i to brijem da bi mi najviše nedostajalo, al ima recepata, pa kada zaželiš kuhaj…

Inače neke cijene na Tajlandu su:
Litra benzina: 0.90€
Kutija Marlbora: 1.90€
Flaširana voda od 1.5 litara: oko 0.37€
Taxi izuzetno jeftin, košta manje od kune po kilometru, start 5kn.

Što se tiče robe, ima je more kvalitetne i jeftine, Vietnam, Kambodža, Filipini i Tajland su najjači po tom na svijetu… što se tiče hrane, čovjek može konkretno prizalogajit na ulici i za 0.70€… a ako hoće ić u restoran, sve ovisno u koji ode, može ga konkretan ručak ispast od 1.5€, pa do 15€ ak će pit ptičjeg mlijeka…

ako nekog zanima, kurve koštaju oko 20€ za cijelu noć, viša klasa kurvi oko 35€ cijelu noć.

Avionske karte su bagatela između Tajlanda, Filipina itd… može se jeftino i do Australije, Tokya, Kuala Lumpura itd…

Sve u svemu, odlično… inače Tajland se smatra i najskupljim od tih zemalja tamo, Filipini i pogotovo Vijetnam su znatno jeftiniji… ali oni su uglavnom još uvijek u razvoju, dok Tajland može uć u EU…

1 Like

Ma bravo za ovo!!
Post mora biti dugačak minimalno 20 znakova.

Čuo sam da je taj film proslavio Tajlandske plaže, pa sam zaključio da se vjerojatno radi o njemu. A plaže sa tvojih slika sam prepoznao jer sam tražio po netu neku državu sa lijepim plažama i ove su mi zapele za oko :D[quote=“mitok, post:95, topic:13681”]
retpostavio
[/quote]

Koliko košta avio povratna do Tajlanda?