Preusmjeravanje domene na hosting

Pozdrav!
Prije par dana sam kupio domenu kod GoDaddy-a, i zanima me dali tu domenu mogu vezati sa mojim postojećim hostingom, konkretno sa poddomenom na tom hostu.
Znači, da domena koju sam kupio (
http://www.primjer.com
) bude vezana sa stranica.hosting.com?
Znam za opcije forwardiranja sa maskingom adrese, ali ponovo se u status baru vidi linkana stranica…

Ako ovo nije moguće, dali je moguće sa starog hostinga maknuti staru adresu i postaviti ovu novu, tj. da stara adresa ne vodi nigdje, a umjesto nje da je nova?
Jesam malo zapetljao, al bih jako volio pomoć

a da pitas hosting?

Host treba imati setiranu opciju da prihvaća parkirane domene. Ako ima, u panelu domene samo uneseš dns-ove hosta U cpanelu hosta parkiraš novu domenu… Zatim .htaccessom usmjeriš tu domenu na poddomenu.
Mjenjanje domene je moguće ali nezgodno i hoster će ti vjerojatno ponuditi zatvaranje postojećeg računa i otvara nje novog jer imaš zakupljenu uslugu.

@Gigolo
Hvala ti na odgovoru.Stara stranica hostana je na Fiuhostu.U CPanelu vidim opcije :subdomains,addon domains,parked domains, redirects,DNS zone editor…
Ok,znaci staru domenu parkiram na hostingu, u godaddy-jevom domain menageru preusmjerim novu na Fiuhostove DNS servere.Samo ne shvaćam ovo “.htaccessom usmjeriš tu domenu na poddomenu”?
Ako ne gnjavim previše, možeš li mi objasniti kako to uraditi?

@Gosaric, koga da pitam za besplatan hosting? xD Nema nigdje nista djaba :slight_smile:

U .htaccessu koji važi za cijeli hosting staviš:

http://www.domain.com
and domain.com will map to the folder {root}/folder1/
RewriteCond %{HTTP:Host} ^(?:www.)?itusluge.com.hr$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/itusluge/
RewriteRule ^(.*) itusluge/$1 [NC,L,NS]

Ovo je inače moj primjer i radi se o domeni itusluge.com.hr a poddomena je iiusluge. Ti stavi svoju domenu. Ovo je inače redirekt na folder što je ok jer se definirana poddomena pokazuje kao folder na hostu.

Ovako, uradio sam kako ste mi predložili.U panelu GoDaddya sam unio Fiuhostove servere.Poslao sam ticket Fiuhostovoj službi za korisnike da mi pomognu, i oni su uradili slijedeće.
Novu domenu su koliko ja shvaćam samo redirectali na ovu poddomenu…
Možda im ja nisam dobro objasnio, ja bih da ova nova domena bude vezana sa frendovim hostingom, ali da se u status baru ne vidi da je posjetitelj na ovoj poddomeni, nego samo
http://www.eakcije.com