Prevaren sam za FB stranicu

Pozdrav kolege, evo kao sto naslov kaze, danas sam sve uredno izvrsio uplatu za kupovinu stranice , i djevojka me je dotična blokirala . Ja sam iz Bosne, ona je iz Srbije . Nakon ne znam ni sam koliko transakcija sa ljudima iz citavog svijeta, prvi put mi se ovo desilo, podatke sve imam njene, tacni su . Dal ima fajde da se prijavi u policiju , jer imam prepiske i sve, djevojka je iz Bor-a , Srbija ili ima li neko tamo . Da čujem vaša misljenja :slight_smile:

Ta transakcija nema veze s našim Forumom, jeli tako? :blush:
Da ne bude zabune. :o:

Zaboravio sam to navesti, da nije clan foruma, ali sam otvorio iz razloga da cujem od ostalih ako je neko imao iskustva i kako se rijesilo :slight_smile:

Prijavi policiji, ne gubiš ništa, takvim ljudima je mesto u zatvoru, klasičan sajber kriminal.

Nije mi do novca , blokira me djevojka, nađem je na viberu, pitam zasto, kao prebacim ti cim dođem kući , nisam te blokirala bla bla bla, blokira i na viberu i to me je najviše naljutilo kad te neko uporno pravi budalom, i što je neko spreman neke male novce obraz izgubiti :slight_smile:

Ako mozes stavi ime i ime stranice da se jos ko ne bi zajebo.Pozz

Tako je, sve se moze skoro izbrisati, ali obraz NIKADA! FUJ

Ne znam da li smije pisati necije podatke javno, nisam upucen sto se tice ovog foruma, ako admin odobri rado cu napisati, mada i nije neka stranica. A zanima me da li je neko imao slicno iskustvo i da li ima fajde prijavit jer su 2 zemlje

Kako si uplatio? Ako si PayPal onda pokušaj tražiti refund

western nazalost , al haj, opet ponavljam samo sam otvorio temu da vidim hocel sta prijava imati utjecaja, da ne idem dzaba, ako nista da posjete je iz policije, ne moram ni dobiti novac :slight_smile:

Koja lova je u pitanju. Čisto sumnjam, ali pokušaj ako ti se da natezati s tim.

Mislim da bolje nemoj izlaziti javno sa imenima. URL može. :frowning:

Ovo je znači posao za Interpol. :blush: :o:

3 Likeova

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal goni učinioce krivičnih dela čija su meta ili sredstvo izvršenja računari (odnosno „svaki elektronski uređaj koji na osnovu programa automatski obrađuje i razmenjuje podatke“), računarski sistemi, računarske mreže, računarski podaci, računarski programi i autorska dela koja se mogu upotrebiti u elektronskom obliku. Sve krivične prijave koje se odnose na neko od tih krivičnih dela, bilo kome da su upućene (građani ih najčešće upućuju policiji), završavaju u ovom organu.

Ako krivičnu prijavu želiš da uputiš neposredno Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, to možeš uraditi pismenim putem (poštom) ili odlaskom u kancelariju ovog tužilaštva.

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal
Savska 17a (Palata pravde)
11000 Beograd
Telefon: (011) 360-12-72
E-mail: [email protected]

3 Likeova

Imaj u vidu da si i ti radio nesto nelegalno- kupovao stranicu :smiley: (ne smije ni ona prodavat jer stranica nije njena nego facebookova). Pazi da ne bude na kraju kao da si prijavio dilera jer ti je uvaljivao 0,7 umjesto gram :smiley:

7 Likeova

Slazem se sa @1116 mislim da ti policija nece bas moci pomoci jer si prodavao/kupovao sto se ne smije

Tako jje, meni je edan balkanski oglasnik izbrisao oglas “Kupujem facebook stranice” …kad sam se zalio, rekli su to je nedozovoljena radnja. Ja bih da sam na Selerovom mjestu castio lokalnog baju da joj ispljeska guzu, ne zbog novca cisto da nauci da to ne ide tako.

Brate, kao sto rekoh nisu mi novci bitni koliko mi je bitno da neko barem podsjeti je, zavede negdje da je nekog pokrala ili prevarila, da se ne osjeca nedodirljiva , ako samo presutim koliko ce ih jos kao mene odraditi, i sto je interesantno sa pravog profila, tacna adresa svi podatci ispravni, ocito joj nisam prvi u svakom smislu…

Hvala Brate na ovome, ako nista drugima ce sluziti, ne mora biti u pitanju kupovina stranice , dosta se danas radi online kupovina i svega. Pozdrav ! :slight_smile:

I na kraju, ma koliko da je jeftina il dobra stranica, dobro pazite, eto ja sam od ebay, amazon, njuskalo, ne znam ni ja koje jos imaju, radio nikad nikakav problem, po Bosni nema sta nisam prodavao i kupovao , sve najbolji dojmovi i eto desi se ovo :slight_smile: Ugl ugodna noc svima i cuvajte se, ima nas svakakvih :slight_smile:

Koja je cifra u pitanju ?