Drage kolege, trebao bih vaš savjet. Naime, imam news portal koji dnevno ima u prosjeku oko 10.000 page viewsa dnevno (znalo je biti i do 50.000) i to s tendencijom rasta. Koristim običan hosting i naravno, imam problema (zna biti sporo, suspenzija zbog prevelikog korištenja memorije i CPU-a itd.). Do sada se nisam toliko interesirao za nešto više od običnog web-hostinga, no očito ću morati nešto poduzeti jer, osim što imam problema s ovim portalom, pokrenuo sam još jedan portal kojem također raste posjećenost.
Poslužitelj mi predlaže da se prebacim na SSD (300% brže), no mislim da to neće biti neko rješenje problema. Koliko vidim, za ovakve slučajeve se preporuča prelazak na VPS.
Sad me zanima trebam li prijeći na VPS i koje performanse uzeti (RAM…)? Također, s kojim poslužiteljima imate dobra iskustva? Razmišljao sam o Hetzneru kao stranom poslužitelju, a domaćem ne znam kome bih vjerovao (vidim da ima onih od 50kn mjesečno do onih koji za iste performanse traže i po 300-400kn/mj). Iskustva? Prijedlozi?