Prijedlog: Editiranje poruke

Da li je ikako moguce da se onemoguci tajmer za editiranje posta koji nakon nekog vremena onemoguci edit?
Mislim da je to nepotrebna funkcija koja samo zagorcava zivot.

Sta vi mislite?

Odlican prijedlog i ja sam za to da se napravi da se moze “Licni” post u bilo kojem momentu ispraviti dodati i slicno. Potpisujem! :slight_smile:

A ja sam da se moze post u oglasniku zakljucati od strane onog tko je post objavio. Znaci kad se nešto proda da se moze zakljucati, jer netreba nepotreban spam

[quote=“APazinjan”]Da li je ikako moguce da se onemoguci tajmer za editiranje posta koji nakon nekog vremena onemoguci edit?
Mislim da je to nepotrebna funkcija koja samo zagorcava zivot.

Sta vi mislite?[/quote]

Možeš li navesti neki dobar razlog, zašto je to nepotrebna funkcija koja samo zagorčava život?

Pročitaj pravilo i naputak koji govore o tome.

[quote=“igor”]Možeš li navesti neki dobar razlog, zašto je to nepotrebna funkcija koja samo zagorčava život?

Pročitaj pravilo i naputak koji govore o tome.[/quote]

Na primjer, ja napravim tutorial kako musti kravu. I sad dođe netko drugi dan i kaže - ne valja ti to, može se to i lakše. Ja sad ne mogu update-ati prvi post i onaj tko bude čitao moj tutorial krivo će naučiti.

Drugi primjer - prodajem bijele krave u oglasniku. I sad nakon par dana dobijem i crne krave na lager, ali više to ne mogu dodati u prvi post pa onda netko tko je zainteresiran za crne krave, kad vidi prvi post, izađe iz teme i ja ostanem bez kupca.

To su samo dva primjera, ima ih još (i ne uključuju svi krave)

  1. pametan čovjek će pogledati što drugi misle o tvom tutorijalu pa će pronaći da postoji i bolje način mužnje krava.

  2. uvijek možeš otvoriti novu temu “Prodaja crnih krava”

[quote=“gambo”]1) pametan čovjek će pogledati što drugi misle o tvom tutorijalu pa će pronaći da postoji i bolje način mužnje krava.

  1. uvijek možeš otvoriti novu temu “Prodaja crnih krava”[/quote]

Internet nije mjesto pametnih ljudi, pa tako nije ni ovaj forum. Nitko niti pravila ne pročita a kamo li da će cijelu temu čitati.
Ja sam dao dva razloga zašto mislim da bi to trebalo ukinuti. Dajte vi neki razlog zašto bi to trebalo ostati? Kakva je korist od toga?

[quote=“APazinjan”]Internet nije mjesto pametnih ljudi, pa tako nije ni ovaj forum. Nitko niti pravila ne pročita a kamo li da će cijelu temu čitati.
Ja sam dao dva razloga zašto mislim da bi to trebalo ukinuti. Dajte vi neki razlog zašto bi to trebalo ostati? Kakva je korist od toga?[/quote]

Samom registracijom na ovaj forum prihvatio si pravila ponašanja na forumu. Poanta je da stojiš iza onoga što si napisao. A prije nego što napišeš, pregledaj i ispravi.
Uvijek postoje iznimke, ali za takve stvari se obrati moderatorima.

@gambo

Zao mi je sto pisem off post al jednostavno morao sam, to je bilo “nesto” da se napise.Cak sta mislim da si i kad si “klikno” odmah podnesi odgovor da si se pokajao kad si vidio kakvu si glupost napisao :slight_smile:

Primjeri navedeni u postu #5 definiraju forum kao mali oglasnik ili blog. Iako se forum stvarno i upotrebljava na takav način, i zahtjev je uistinu bitna funkcionalnost u tim slučajevima, to su vrlo rijetki primjeri u odnosu na slučajeve postanja kao “dometanja” na neku diskusiju u tijeku. Vidi ovu temu kao primjer. Istovremeno, autor teme nije argumentirao zašto bi trebalo iz analize uticaja ukidanja tog vremenskog ograničenja isključiti razmatranje ostalih 95 % slučajeva korištenja foruma.

Slažem se da je kod pisanja dugih postova ovo problem i možemo razmotriti da i povećamo timer ako većina ima čestih problema.

Trenutno držim da se za ova dva primjera navedena u postu #5 (oglas i blog) član(ovi) slobodno obrate meni na PM ili čak neka “prijave” (mali gumbić za prijavu) post sa svojim zahtjevom i moderatori će za njih obaviti potrebne korekcije, kako smo to i do sada činili.

Kada bi takvi zahtjevi postali učestali, vjerujem da bismo već takvu promjenu i napravili, ako niti iz kojeg drugog razloga, onda naprosto zato što ne bismo imali vremena i volje svima mijenjati njihove postove.

Međutim, do sada sam (barem ja osobno) uvijek i vrlo brzo nakon zahtjeva obavio izmjene sadržaja takvih “oglasnih” ili “blogolikih” postova svim članovima koji su me to zatražili.

P.S. Također skrećem pažnju na mogućnost korištenja i WM-portala kao mjesta za objavu tutoriala.

Moram se složiti s gornjom porukom.

Što se tiče objave članaka, nikako ne mogu naći gdje se isti prijavljuju?

Na naslovnici portala, na lijevoj gornjoj strani je okvir sa slikom i gumb “Objavi tekst”, gdje se dobija popis objavljenih tekstova, na vrhu kojeg je gumb “Dodaj” - on otvara stranicu za upis teksta. Moguće je upisivati tekst koristeći dani editor ili prebaciti na prikaz kôda i ubaciti HTML izravno.

Ne propustite uočiti da tekstove možete pisati u notepadu i onda ih copy/pastetati kao HTML u editor. Samo provucite nakon toga stranicu kroz validator da svi tagovi budu propisno zatvoreni.

[indent][color=green]Ovaj i slijedeći post su premješteni iz druge teme kako bi se objedinili s ovom temom koja je slične naravi. Druga tema iz koje su postovi izmješteni je:

http://www.webmajstori.net/forum/showthread.php?p=256588#post256588
[/color][/indent][quote=“digits”]Cestitke prodavaču i kupcu!

Neka dio reforme bude ukidanje komentiranja u prodaji i ®evolucija je zajamčena.[/quote]Možeš dati malo više detalja? Na što misliš i zašto?

Mislim na komentiranje u podforumu Prodaje.

Također, mislim da bi u podforumu Prodaje, osim zabrane komentiranja, trebala biti jasno izražena pravila.

Pitanje je dali taj forum služi za komentiranje usluga koji se nude ili je smisao podforuma Prodaje - nešto prodati?

Ako je ovo drugo, potrebna su pravila a komentari su, po meni, višak.

Jasno je da se radi o forumu, ali mislim da je prodavaču prioritet prodaja a ne feedback zajednice na proizvod koji prodaje.

Prodaja bi, po meni, trebala konceptom biti odvojena od Recenzija (više tipa oglasnik usluga / proizvoda), a trenutno nema razlike.

Kad smo već kod toga, rejting prodavača je poželjan, mislim da za VB postoji gotovo rješenje.

[quote=“digits”]Mislim na komentiranje u podforumu Prodaje.

Također, mislim da bi u podforumu Prodaje, osim zabrane komentiranja, trebala biti jasno izražena pravila.

Pitanje je dali taj forum služi za komentiranje usluga koji se nude ili je smisao podforuma Prodaje - nešto prodati?

Ako je ovo drugo, potrebna su pravila a komentari su, po meni, višak.

Jasno je da se radi o forumu, ali mislim da je prodavaču prioritet prodaja a ne feedback zajednice na proizvod koji prodaje.

Prodaja bi, po meni, trebala konceptom biti odvojena od Recenzija (više tipa oglasnik usluga / proizvoda), a trenutno nema razlike.

Kad smo već kod toga, rejting prodavača je poželjan, mislim da za VB postoji gotovo rješenje.[/quote]

Ja osobno volim viditi komentare drugih na ono sto se prodaje. Jedan od razloga je sto ima puno scamma, a komentari mogu to razotkriti i tako sprijeciti da drugi ne nasjednu.

Svi veci svjetski forumi i aukcijske stranice (digitalpoint, flippa) dopustaju takvo komentiranje.

Ono sto mislim da bi bilo dobro pravilo je da prodavatelj mora navesti link na sajt kojeg prodaje ili na kojem prodaje oglasne prostore.

Moguće je napraviti da autor teme ima pravo zatvoriti i otvoriti temu po svome nahođenju.

Koliko sam ja vidio, ponekad su oglašivači voljni primati ponude preko teme ili odgovarati na pitanja, kako ne bi morali svakome odgovarati na isto preko privatne korespondencije. Dok drugi možda nisu.

Ovdje u prvom redu mislim na svojedobnu diskusiju koja se vodila oko komentiranja u forumu “Tražim, nudim, …”. Dok su jedni bili nezadovoljni komentiranjem koje su shvaćali neozbiljnim, drugi su tvrdili da je prikladno da se neozbiljne ponude i komentiraju – radi se o forumu. Stoga je otvoren podforum “Poslovni oglasi” gdje su uvedena stroga pravila, ali se zahtjeva da oglašivač bude ozbiljan, tako što će pokazati da se radi o ozbiljnoj firmi.

Ono što mene ovdje muči je efekt koji bi zatvaranje komentiranja imalo na teme otvorene od padobranaca, gdje reklamiraju ili oglašavaju dubiozne transakcije s nekakvim gmail adresama kao kontaktima. I onda zatvore temu. Nakon čega onda dobijemo otvorene nove teme s komentarima da takve stvari treba uklanjati.

Kako bi se provodile javne aukcije (a ima ih često) bez ostavljanja komentara?

Steel, klima na DP je bitno drugačija, ne komentira se bezveze svaka prodaja, sve je u 99% slucajeva vezano za samu prodaju i detalje. Rijetko se vidi neosnovano pljuvanje po proizvodu koji se nudi.

Tsereg, istina ovo s padobrancima, možda bi rejting osobe, broj postova i sl. govorio dovoljno o pouzdanosti kupnje?

Gambo, teško, da :slight_smile: A uspješnih aukcija je bilo koliko? dvije? :slight_smile:

Da me se krivo ne shvati, nisam osobno dozivio gušenje prodaje nesuvislim komentarima, samo je ponekad jezivo za čitat, i žao mi bude prodavača… kad se prodaja pretvori u linč i sl.

Jer ako ti ili ja nebismo upili taj proizvod jer o njemu imamo loše mišljenje, ne znači da taj proizvod nema kupca i da kupac s tim nebi napravio nešto pozitivno.

Pa, ja osobno, a i Trnac vjerujem tako misli, ne bih imao ništa protiv da se eksperimentalno uvede mogućnost da autor teme može zatvoriti vlastitu temu za komentare. Mislim da forum dopušta takvu opciju.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja