Prijedlog - Feedback Score

S obzorom da se putem foruma odvijaju razne transakcije, dogovaraju se razni poslovi te se vrše uplate dijela dogovorenog iznosa unaprijed za poslove koje članovi nude predlažem da se u profil korisnika ubaci Feedback Score ili nešto slično kako bi se vidjelo s kim imamo posla. Čisto sumnjam da bi neki od članova mogli ponuditi svoju uslugu ukoliko im u javnom profilu stoji negativni Feedback!

Postojji slicna tema ali ova opcija nije losa i svakako podrzavam

http://webmajstori.net/forum/showthread.php?t=31345

budem istrazio da li postoji plugin za vbulletin ako da testiram ga pa javim

p.s. ovo je moj 888 post :wink:

Ideja bi bila zanimljiva da ju je moguće realizirati na način da se takav feedback može dodijeliti samo ukoliko je transakcija stvarno izvršena.

U protivnom, ne bih htio imati negativan feedback zato jer mi je neki ljubomorni klinac poklikao tako.

Pa ne taj feedback bi se mogao npr. dodjeliti samo ako je kupovina7zamjena/prodaja uspjesno ili neuspjesno izvrsena

bilo bi dobro da se napravi ne samo kao reputacija nego da se jasno obrazlozi zasto je negativni feedback tj. pozitivni

[quote=“Zyex”]Pa ne taj feedback bi se mogao npr. dodjeliti samo ako je kupovina7zamjena/prodaja uspjesno ili neuspjesno izvrsena

bilo bi dobro da se napravi ne samo kao reputacija nego da se jasno obrazlozi zasto je negativni feedback tj. pozitivni[/quote]
Budimo realni, 95%+ transakcija se obavlja “na crno”. Kako ćeš to izvesti?

Ne samo da ne možeš dokazati da je transakcija uspješno ili neuspješno izvršena, nego ne možeš dokazati niti da su te 2 osobe uopće poslovale.

Sve u svemu, bilo bi super da se može realizirati u idealnim uvjetima. U svim ostalim slučajevima postoji prostor za manipulaciju zbog kojeg relevantnost takvog “score-a” pada u vodu.

Ja ne vidim što je tu sporno, to je uobičajena praksa na svim ozbiljnijim forumima. Ako netko nudi svoju uslugu putem foruma onda mora biti spreman i na kritiku, bilo onu dobru bilo ono lošu. Ne treba ići u detalje, dovoljno je pozitivan ili negativan feedback uz kratko objašnjenje npr. brzo i kvalitetno odrađen posao ili uzeo me za pare!

Kad bi poslići bili javni i objavljeni na forumu skupa s naručiteljem i izvođačem, mislim da bi to bilo izvodivo, inače tajni dogovor, tajno plaćanje sa sobom nosi i ogroman rizik.

Pa baš zato što nisu javni, bili bi manje rizični. Vrlo jednostavno, čovjek ima negativni feeback i nećeš raditi s njim! Onaj tko odradi posao korektno dobije pozitivni feeback a samim time i više posla.
Ukoliko nekog zanima zašto je nekom netko dao negativni Feedback uvijek može poslati PM!


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja