Prijenos podataka iz MySQL baze sa druge domene

Možda netko zna rješenje (ili ima prijedlog).
Problem je sljedeći: imam dvije domene a.bla i b.bla, domena a.bla drži bazu podataka od kojih dio moram prebaciti u bazu na domeni b.bla.
Obično bih to napravio tako što bih se spojio sa b.bla na MySQL server na domeni a.bla, međutim host ne dozvoljava takvo cross domain spajanje na MySQL.

Prvo što mi je palo na pamet jest napraviti skriptu na a.bla koja bi svakih par sati napravila backup, a domena b.bla bi ftpom, sa odmakom od nekih 45 minuta od početka cron joba na domeni a.bla, downlodirala taj file i raspakirala ga.

I to bi bilo ok, međutim opet nailazim na problem jer neka polja u jednoj tablici u bazi ne smije updatirat. Dakle ne mogu napraviti čisti “backup-restore”, nego mi treba kontrola nad “restoreom” na b.bla domeni ili nekakvo sasvim drugo rješenje.

Dva dana pokušavam rješit taj problem i ostao sam bez ideja.

Molio bih pomoć u bilo kom obliku :slight_smile:

Na domeni “b” još postavi nekakvu skriptu koja će obraditi pristigle podatke prije unosa u bazu ili na domeni “a” skriptu koja će obraditi podatke odmah nakon exporta iz baze.

Vjeorjatno je najelegantnije rjesenje prebaciti sve na drugu bazu koja je dostupna sa obje stranice. No ako te zadovoljava i ovo sto trenutno radis, jednostavno je rijesiti tvoj problem - ne radi export citave baze vec samo tablica koje ti trebaju.

Ovo na domeni “b” je pod obavezno i to znam da moram složiti.
Razmišljam eventualno o kreiranju nekakvog XML filea, ali mi se čini da bi tada ta, ajmo reć, “backup” datoteka, bila prevelika. Sada mi baza ima 6MB, ako je prebacim u XML, dobit će barem još 30% na veličini, što bi pak ne odgovara previše zbog trošenja bandwitha na domenama (želio bih uštediti ujedno i na bandwithu).

Ili mi je jedino to rješenje (XML)?

Hm, eto ovakvo razmišljanje mi je falilo :slight_smile:
Nisam uopće razmišljao o toj soluciji, prebacivanja baze na treću domenu, gdje bi bila dostupna i jednoj i drugoj domeni… Baš ću istražiti malo o tome i vidjeti kako stoje stvari sa hostingom samo baze ili nešto slično.

Što se tiče exporta, nije problem ne prebaciti sve tablice, problem je što u jednoj specifičnoj tablici imam jedno polje koje se ne smije mijenjati na “b” domeni, ali ostala polja po potrebi treba updatirati. To mi nije problem napraviti, problem je kako se dočepati podataka sa “a” domene.

jesi li razmišljao o XML-RPC, web servisima, public api i sličnom? Ako nisi proguglaj malo s Bingom i možda se nečeg dosjetiš ili možda pronađeš već gotovo riješenje tvoga problema.

evo ti nešto za početak, možda budeš moga nešto složiti s ovime.

http://projects.silexlabs.org/?/amfphp#/php.remoting/what.is.amfphp

I da čini mi se da nemaš potrebu uvijek skidati cijelu bazu nego samo nove recorde, koji su napravljeni nakon zadnjeg spajanja.

A baš sam razmišljao napisati (u krajnjem slučaju) nešto takvo (poput amfPHP), jer je upravo TO ono što mi treba! :slight_smile:

Ne znam gdje si, al dugujem ti piće :zhuja:

HVALA!

[quote=“CreatifCode”]jesi li razmišljao o XML-RPC, web servisima, public api i sličnom? Ako nisi proguglaj malo s Bingom i možda se nečeg dosjetiš ili možda pronađeš već gotovo riješenje tvoga problema.

evo ti nešto za početak, možda budeš moga nešto složiti s ovime.

http://projects.silexlabs.org/?/amfphp#/php.remoting/what.is.amfphp

I da čini mi se da nemaš potrebu uvijek skidati cijelu bazu nego samo nove recorde, koji su napravljeni nakon zadnjeg spajanja.[/quote]

[quote=“dmitrecic”]A baš sam razmišljao napisati (u krajnjem slučaju) nešto takvo (poput amfPHP), jer je upravo TO ono što mi treba! :slight_smile:

Ne znam gdje si, al dugujem ti piće :zhuja:

HVALA![/quote]

:zhuja:

Evo me u Našicama.

Nema na čemu drago mi je da sam pomogao.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja