Prikaz straniceu u pretraživaču dobar, a u DW CS3 sve pomaknuto

Događa li vam se kad da ako želite da vam prikaz layouta u pretraživaču bude u redu, u Dreamweaveru se dosta toga pomakne?

Recimo konkretno (iako to nije prvi put) imam neki tekst u div-u koji ima float:right; (iako msilim da to nije ni bitno) i u Dreamweaveru mi on debelo prelazi granice tog div-a i ostalih div-ova u kojima je isti ugnježđen, a u pretraživačima sve izleda super.

Najbitnije da u pretraživačima izgleda dobro, ali bilo bi super kad bi i DW izgledao isto.

Koristim CS3, ne znam je li u novijim verzijama to možda riješeno?

Ja osobno ne koristim nikakav wysiswyg editor pa ti ne mogu reći, a preporuka i tebi da si nabaviš kvalitetan code editor bez ikakvog grafičkog prikaza.

Izbjegavaj takav način rada. Nauči xHTML sintaksu u potpunosti i neće ti više padati na pamet koristiti wysiwyg editore. Možda ti trenutno taj savijet izgleda glupo, ali shvatit ćeš s vremenom :slight_smile:

Iz osobnog iskustva mogu ti reći da dobri front-end developeri nemaju nikakvog problema sa zapošljavanjem.

Rješenje je vrlo jednostavno - prestani koristiti Dreamweaver

Hm, nisam očekivao ovakve odgovore :slight_smile:

Znači vaš savjet je da se bavim samo kodom. Bez DW kao editora.
U kodu se snalazim više-manje dobro pa mogu ja i ugasiti design editor u DW-u i pisati samo kod (to bi bilo to, zar ne?). Uglavnom stavim split view pa imam i kod i grafički prikaz.

Ok, hvala na odgovorima, to je znači nešto što je uobičajeno u DW-u i nema lijeka.
Anyway bitno da sve štima u browserima! :slight_smile:

Otvoriti stranicu u editoru i browseru.
Nakon svake izmjene u editoru učiniti: Ctrl+S, Alt+Tab, Ctrl+F5
Nikakav wysiswyg, split wiev i slično ne može zamijeniti te tri kombinacije tipki.

To što spominješ je normalna pojava u Dreamweaveru… mislim da je to zato što je design view optimiziran za rad sa tablicama, onda se dobro vidi (ako me sjećanje ne vara :slight_smile: )

Nema potrebe da prelaziš na notepad i slične tekstualne editore, jer po meni je Dreamweaver odličan alat za kodiranje stranica jer ima lijepo obojani html kod :), kod tips, i meni odličnu stvar - podtabovi externih fajlova…
Notepad samo u slućaju nužde :zub:

[quote=“rvd”]To što spominješ je normalna pojava u Dreamweaveru… mislim da je to zato što je design view optimiziran za rad sa tablicama, onda se dobro vidi (ako me sjećanje ne vara :slight_smile: )

Nema potrebe da prelaziš na notepad i slične tekstualne editore, jer po meni je Dreamweaver odličan alat za kodiranje stranica jer ima lijepo obojani html kod :), kod tips, i meni odličnu stvar - podtabovi externih fajlova…
Notepad samo u slućaju nužde :zub:[/quote]

Notepad je glupo koristiti za pisanje koda. Tu je notepad++ koji ima bojanje koda, a možeš otvarati nove fajlove u tabovima.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja