Prikazivanje postova ovisno o lokaciji

Bok,

jel zna netko plugin ili neki način na koji je moguće prikazivanje wordpressovih postova ovisno o lokaciji posjetitelja. Radi se o oglasniku i ovisno o zemlji/regiji/gradu posjetitelja trebali bi se pokazivati relevantni najbliže locirani postovi.

Hvala :wink:

Nisam siguran no po gradu mislim da to teško može raditi. Nešto sam također radio na drugoj platformi i jedino što je funkcioniralo je da može odrediti zemlju ili regiju i jezik, no to je bilo prije tri godine. Također sam nešto radio s oglasnikom za nekretnine u kojem je komponenta ‘pitala’ korisnika da li dopušta prikaz svoje lokacije i ako odobri moguće je točno locirati grad.

i to je bio tvoj custom made kod, a ne plugin koji se može nabaviti?

Mislim da neces naci plugin za to…
Uglavnom najlakse ti je provjeriti IP adresu od posjetioca i na temelju toga mu prikazivati mu postove…
Ili sta je @snagator reko mozes napraviti tako da se od korisnika trazi da ti dozvoli njegovu lokaciju…

ok. kako napraviti taj korak? mogu saznati ip adrese posjetioca, ali kako mu na temelju toga prikazat postove?

Evo ovdje listu za drzave ako bi trebo za gradove probaj negdje na netu nac…

ja ću ručno unositi lokaciju (država/regija/grad), jer je jako mali website, ali sam zapeo na tom koraku da se useru prikazuju najbliži oglasi. ne znam koja je to tehnologija i kako je ubaciti u wordpress.

Mozes preko google api izracunati…

To je bila konkretno komponenta za Joomla cms koja se zove SobiPro. Ima mogućnost kreiranja polja u koje automatikom unosi ip adresu, i preko Google api također automatski unos države, grada, ulice itd u oglasnik.

ok. hvala svima.

kako onda oglase geolocirane npr. u zagrebačkoj zupaniji prikazati posjetitelju iz zagrebačke zupanije?

Pa preko Ip a…
Evo pogle ovu stranicu http://www.ip-details.com/ lijepo ti napise gdje se nalazis.

Tu ti je postupak uktrako:

  1. http://ipinfo.io/ ima api sa koji ti JSONU vraca podatke kolko vidim ne radi grad,ali baca kordinate lokacije pa mozes pomocu toga i google api viditi o kojoj se regiji radi ili uzmi odredeni radius…
  2. Provjeris dali se oglas nalazi u radiusu ili lokaciji zavisi kako ces radit i to je to :smiley:

Još bolja opcija je https://www.whatismyip.com isto imaju API koji mozes koristiti: https://www.whatismyip.com/api-documentation a prikazuje tocno o kojem se gradu radi tako da nemas problema :smiley:

HTML5 geo location
http://html5demos.com/geo
http://www.w3schools.com/html/html5_geolocation.asp

@horz al tu ce nastat problem heolokaciju treba dozvoliti sam korisnik a budimo realni 10-20% njih to nece dozvoliti… Zato je bolja opcija lokacija preko IP adrese koju mozes dobiti bez dozvole

ok, idem proučavati:)