Prikupljanje postova sa drugih sajtova

Potrebna mi je neka skripta ili wp plugin koji moze preko RSS-a prikupljati automatski sve postove koje objave određeni sajtovi i da se ti postovi pojave na mojoj stranici :slight_smile:

Ukoliko neko ima nešto slično kao www.informer.hr
Danas sam slucajno naletio na informer.hr pa sam se dosjetio sta bi ja mogao napraviti (naravno ukoliko od vas dobijem pomoci ) :smiley:

Mozda ovako nesto? https://wordpress.org/plugins/wp-rss-multi-importer/

Da se samo pojavljuju na tvojoj stranici ili da skidaju sve podatke na tvoju stranicu? Imaš dosta plugina na wordpressovoj stranici za to, ako već koristiš wordpress. Ja sam radio nešto tako za filmove, da kupim linkove i prevode i downloadujem na svoju stranicu automatski. Ali tu je potrebno puno više stvari nego za RSS Feed Import.

Ako već hoćeš nešto sam uraditi pogledaj ovaj tutorijal

Trazim nesto kao sto ima videotrazilica.com :smiley:

To ti je Joomla, i neki njihov RSS module/plugin, pogledaj na oficijalnim stranicama od Joomle. Ima dosta i tutorijala kako to uraditi, ali ako hoćeš nešto po svojim idejama, onda moraš sjesti i napisati onako kako hoćeš. I uglavnom možeš ovo uraditi u php/mysql 200,300kb skriptu, a Joomla je koliko već MB, i koliko opterećuje server, tako da možeš sačuvati i resurse neke.

A de mi reci kako si ti uspio filmove kupiti linkove titove i slike objavljivati na svoju stranicu ?

Joomla obično koristi http://extensions.joomla.org/extensions/social-web/social-edition/automatic-articles/13573

To je da jednostavno staviš par webstranica sa kojih češ kupit njihov RSS feed i postat ga kao svoje članke na svoj web.

Za wordpress ima isto agregator tipa: https://wordpress.org/plugins/wp-rss-multi-importer/

Nije baš preporuka, ako već kopiraš nečiji članak iskopiraj tekst ali ga malo izmjeni kako google ga nebi vidio kao kompletni plagijat i tek onda postaj.