Prilagodba za IE8

Ako ima netko kakv dobar link gdje su sve bitne informacije na jednom mjestu, bio bih zahvalan!

…ali zapeo sam i na jednoj stavki (opacity), pa ako netko zna:

Uglavnom ne radi mi ništa od navedenog:

Kojim putem?? :neznam:

AFAIK za IE 8 ide
[HTML]-ms-filter: “progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=10)”;
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=10);[/HTML]

Jednostavno nece ni to! grrrr
Dok recimo unutar css-a dok zadam: filter: alpha(opacity=10); …onda radi.

I da napomenem…nemam nikakvog iskustva s prilgođavanjem za IE, radim ovo prvi put i možda sam preskočio neku drugu presudnu stvar zbog koje lančano ne radi niti ovo. Ali nemam ideje što bi to moglo biti…

…u svakom slučaju, kod uredno dolazi do ovog djela gdje želim mjenjati opacity. Barem toliko uredno da će izvršiti bilo koji drugu funkciju koju zadam na istom djelu.

I da…ima li IE nešto što bi bilo ekvivalent firebug-u ?

Nakraju sam taj opacity morao rješiti tako da imam dvadeset css klasa, sa razlučivosti 0.05 opacitya. I onda preko funkcije kojoj zadajem elementu opacity, detektiram IE i u tom slučaju mu dodajem/brišem odgovarajuću css .opacityXX klasu.
Nemam pojma zašto mi nije radilo ovo @gambo kako ti navodiš, iako googlanjem vidim da svi tako rade…a također mi nije radio niti jQuery, koij bi trebao biti browser kompatibilan. :s

U svakom slučaju, pola koda sam morao izmjeniti za IE xd, ali najviše me je razočarao da ne podržava kombinacije:

opacity+overflow:visible;
shadow+overflow:visible;

i također da img.png, koja ima transparent pozadinu, ili uključen opacity…u kombinaciji sa css opacity, IE jednostavno pošeremeti i od prozirne slikice napravi crnu mrlju.

Ako netko ima rješenje problema za navedene kombinacije, a da nisu neke bjesne kombinacije slaganja elemenata i dodavanja novih, bilo bi fora znat da to IE ipak može.

Svi mi čekamo da IE8 crkne :slight_smile:

That said, sa jQuery-em bi ti opacity svakako trebao raditi.

Baš si razmišljam da veći igrači prestanu prilagođavati za IE, nego samo da ponude linkove za download normalnih browsera, uz kratke natuknice o katastrofi IE-a, kako bi ga to brzo srozalo. Praktički momentalno.

S druge strane, svi mali igrači su podjednako konkuretni velikim igračima …i kad bi svi to počeli raditi IE bi također bio jako brzo uništen. “Samo” treba napraviti dobru informaciju, koja će se naglo raširiti i da svi developeri svijeta u isto vrijeme bojkotiraju IE :slight_smile: Ima Microsoft para, ili neka napravi browser bez vođenja vlastite politike ili neka odustane. xd

…i mene je jako zbunilo, jer jednostavno nije htjela niti jedna metoda koja se prakticira…pa tako niti jQuery.

+Zanimljivo bi bilo napomenuti da sam jedva instalirao IE8 za XP, na svoje XP windowse. Prvo se žalio da mu nije odgovarajući jezik operativnog sučelja. (lol, njihov je sustav…da to nije moglo biti bolje rješeno) …zatim kad sam našao instalaciju za odgovarajući jezik opet je nešto nedostajalo u sustavu. Pri pokušaju da automatski skine te nedostatke…više puta za redom je fejlao instalaciju. Praktički nakon odustajanja od te instalacije, par dana nakon probam s istim fileom i instalacija uspije xd

Uvijek sam razmišljao koliki postotak u statistikama zauzimaju developeri koji provjeravaju/testiraju/popravljaju izgled svojih radova u IE8 :slight_smile: Po postotcima upotrebe ispada da je IE8 još dosta korišteni browser.

Mislim da ih jedino drži to što su defaultni browser na Windowsima. Pa svima onima koji nemaju pojma, to bude prvo pod rukom. …i tko će ih osvjestiti, osim da ih stranice blokiraju i da im izričito ukažu da je problem do browsera i da ga mjenjaju. Ove stranice što samo nisu prilagođene…to korisnicima i ne dođe do glave da su problemi zbog browsera. (Samo zamrze stranicu) Sjećam se još prije dosta godina, kad sam jedva načuo o toj priči za IE, i neki frend nije mogao nešto napraviti na internetu…ja mu onako bzvz sugestirao da proba s drugim browserom (kao zadnja nada). I gle čuda, uspio je. …a nebi niti znao da ga IE sprječava u njegovom naumu da mu nisam dao prijedlog.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact