Printeri - za stampanje (newslettera, afiša, biltena)

Pozdrav,
Tema nije bas sukladna ovom forumu ali sam siguran da cu ovdje najrelevantnije odgovore nacin, interesuje me naime kupovina printera (da nije amaterski) a sve u cilju realizacije printanja nekih biltena (mozda i u boji) eh sad me interesuje hoce li biti jeftinije kupiti printer profi ili placati stampariji da to radi, dakle negdje oko 500 biltena svaki mjesec (12 mjeseci) na papiru ne obicnom nego malo boljem, i sad kad se sabere cijena stampe i svega toga jel bolje uzeti printer koji ce ostati i koristiti se ili placati stampariji za te stvari ? budzet za printer je od 300-600 eu

1 Like

Pozdav, jel ima tko kakvu preporuku za wifi printer? Hvala

Sa budzetom od 300-600 eur ne mozes ni u posten hotel otic 7 dana :))
Ostavi se te ideje … profi printeri za digitalni tisak (canon, ricoh, minolta i sl.) kostaju od 1500 EUR na više.

Nije to samo tako … imas printer pa printas … treba tu puno vise stvari:

  • Kvalitetan papir
  • Stroj za laminacijiu (ako zelis da bilten kvalitetnije - profi izgleda)
  • Stroj za rezanje papira (papire treba naravno izrezat po linijama reza nakon ispisa pripreme)
  • Stroj za tvrdi uvez / klamanje biltena
  • Znanje i ljudstvo za slaganje i falz biltena u konacan proizvod

Danas je tisak puno puno jeftinije nego prije zbog ogromne konkurencije. U HR ima barem jedno 2000 tiskara … koje se bore za svakog klijenta. . i cijene se mogu rusiti unedogled … a pogotovo ako se potpise ugovor na vece kolicine i to mjesecno.

EDIT: Zaboravih napomenuti jos jednu stvar zasto se ne isplati za takve male naklade kupovati vlastiti printer … to je TONER … koji je izuzetno skup ako kupujes original i zelis da ti tisak na nesto izgleda. Trosak zamjene tonera je jedno 30-40% vrijednosti printera u rangu do 10-14.000 kn. Dakle po toneru ces placati oko 1000-1500 kn/komad.

Netreba ti WIFI printer … dovoljno ti je kupiti Wireless print server pa ga sloziti na mrezi … cijena je oko 50 EUR. To ti je samo preporuka, buduci da je glupo kupovati novi printer samo zbog toga ako vec imas stari i dobro te sluzi.

S obzirom na količinu ispisa ne isplati se davati u tiskaru jer manje narudžbe obično idu u digitalni tisak, koji je puno skuplji od offset tiska.

Ali ako daš odmah sve za cijelu godinu, pod uvjetom da nije riječ o više različitih dizajna, onda bi tiskar možda i pripremio i upalio offset stroj, kod kojeg je tisak puno jeftiniji. Mislim da offset strojeve ne pale ispod cca 10k komada.

Printer za tvoju potrebu je u rangu cijene 1000-2000 eura ali možda bi se mogao naći solidan polovnjak.

Hvala, al kupio bi jedan od ovih tu ( http://www.centro.hr/kategorije.020ceb8684a34e05a3e62e578ff74373.printeri-multifunkcijski-ure-aji.aspx ), zato jer imam popust bon od 350kn pa da iskoristim na neku njihovu robu. Koji mi preporucas.?

Neznam iskreno sto bi ti preproucio … tu su koliko vidim svi manje/vise isti. Ovisi sto ti treba. Ja osobno bi uzeo laserski c/b pisac … to garantira kvalitetan i puno dugorajnjiji ispis (veci broj stranica) nego ovaj ink jet.

Ukoliko si zainteresiran, posjedujem Xerox 3535 docucolor stroj za digitalni tisak koji bi dao povoljno. Idealan je za printanje stavaka koje si naveo i još mnogo toga.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey